travelman wrote:
Ali krenimo redom ...
Jos davno davno davno sam lepio YU stiker na biciklu ...
Ne ne - odhebi

....ako je
davno davno,i ako je
krenimo redom . onda lepo kreni od pocetka
...po cemu si pravio prve korake,sta si vozio prvo u to vreme bez Air begova

...itd
Ovako
travelman wrote:gledas i ribice. nema potrebe da ronis

: Pao sam sa stolice od smeha

...... e Boze ludaka, majko mila........
travelman wrote:zatim opatija
Uhh …..

...kako je lepaaa
travelman wrote:... tu sam popio prvu konzervu koce tamanice. na ovom trgu ...

Da hebote ….bravo kako si se toga setio

…… Ali pazi ovo

…te popijene konzerve se NISU bacale !!!!...Neeee …..otvaranje gornjeg dela ,i pravac pisaci sto za olovke …..se secas ??
travelman wrote: iz trsta pravac venecija
Daaj bre ,mani me tih paradaiz tura dva coska od kuce ....evo venecija i sta sad ??
Da si bar dobacio do Milana
Ili da si ukucao u tu navigaciju (sto sam ti dao)

- Piazza del Duomo,pa da te odvede nesto da vidis :
…on zapeo Italija pa Italija

…..Hebala te Italija

…. …aj dalje?
Sta pise na busu ???
Sta si spominjao nesto Marsej ???
Hocemo Kan ,Nicu i Monte Karlo sad ili da ostavimo za sutra ?
…ili hoces da krenemo od Pariza ,pa da se onda spustimo na azurnu obalu??
Ajd samo ti kazi koja te destinacija zanima …..sve moze

…..neces ti mene hebati

sa tvojim turama do Smedereva i lajkom u pescari.To Jeronima pali sa tim slikama …on ima 4x4
travelman wrote:Dobar je Skora, dupe mu je videlo puta a uz to jos i proslo sito i reseto ...
Hmm da !!! Ajd sad cemo ozbiljno..... interesantna su ova slikovita zezanja kroz salu ,jer evociraju na neka sretnija vremena ,kada se sa mnogo vise uzitka putovalo nego sad.Travi i ja smo generacije kad se uveliko sluzio vojni rok u JNA,kad je donekle bilo i sramota ne otici u vojsku ,kada smo se zamomcili uz Levis 501 iz Trsta ,dzempere na romboide,kada je vokmen uzimao sve vise maha kao izvor zvuka u pokretu ,i kada je komp Commodore 64 (The Best Selling Computer In History) polako poceo na mala vrata da ulazi u domove zitelja SFRJ.
U to neko vreme ,mi postajemo tad vec momci sa vozackim dozvolama u dzepu (neki iz drustva),i tad odprilike krecu ta neka nasa samostalna putovanja sa crvenim pasosem koji je svakim danom sve vise i vise gubio na vrednosti.
Nazalost,za tu nasu generaciju ,to nase samostalno uzivanje jako je kratko trajalo .....zakuvalo se,zaratilo se,ucaurilo se u te nase granice koje su zakljucali nekim vizama ,i sve sto nam je ostalo od zivota - bila je jurnjava za lovom u ta neka sumanuta vremena.
Ok ,lova se kolko toliko napravila,napravile su se i porodice,situirali se kolko smo mogli ,ali su ostala vecita secanja na ta NEKA putovanja ,i to neko vreme kada je sve bilo mnoooogo drugacije ....To je bio period PRE ludih 90ih ..... a sad cu da vam kazem i tacno kad
Ja sam vozacku dozvolu dobio pred leto 89te
A sa mojim prvim autom (tog leta) sam isao u Trst po Lotto patike koje su mi na nogama
U jesen odlazim u vojsku (JNA),i kada sam odsluzio ,posle par meseci pocinje rat i shranja.....
Ti odlascu u Trst (gde smo se njega uhvatili) ,i ta putovanja sa petokrakom na tablicama,i taj Trst sa placanjem u Lirama,nemaju pojma sa ovim danasnjim.
Ko razume - shvatice o cemu pricam .....i to je prica koja ce uvek da pobedi kada poredimo dva horizontalna karburatora naspram ovih sad TSI,FSI i ostalih shranja koja se prave ......
Pa dali Vi mozete da zamislite sta je bio 85te BMW 2002 star recimo 5godina ,u ODNOSU na danasnji bilo koji BMW star 5god.Dakle 2010to???
Pa secate se svi filma Nacionalna klasa ....secate se 132ke sto je Flojd uzima od tasta.....Pa jel kapirate da ti podizaca stakla na struju u tom autu su bili u to vreme JEEEHOOOTEEE

......i sad uporedite neki auto danasnjice koji vas fascinira.Pa cime ??? Tach scrinom ?? U jeeee
Jbg-a

......pricacemo jos (ja volim to o EX YU) .....prispavalo mi se sad ....nek Travi nastavi kad ustane