Udate od danas.
Nakon kretanja cele price sa ispiranjem, konkretno nakon sipanja sirceta i ucestanog ispiranja lajka je imala problem da dostigne radnu temperaturu, kazaljka je uvek bila pomerena blago u levo. Bez obzira da li je vozena 150km/h, da li je teglila teret na punom gasu uzbrdo kazaljka jedva da je dolazila do polovine, cak i pri vrucem vremenu.
Nakon sipanja famina, juce je prvo izbljuvala jedno litar dva smese famina i destilovane, da bi potom bilo sve u redu, to se desilo i kada je prvi put sipano sirce.
Danas radna temperatura ravno na pola. Prva voznja je bila od Vozdovca do Sava Centra i nazad, manje vise sve ravno. U povratku nakon silazenja sa auto puta pocela je da nabija temperaturu i ida ide ka crvenom. Do crvenog je jos falilo, ali tamo se kazaljka definitivno uputila. Nakon ukljucivanja ventilacije na 3 stvar se smirila. Da sve bude cudnije ventilator nije upalio. Termoprekidac i relej su ispravno. Nakon te prve zavrzlame su palili bez greske. Misljenja sam da se temperatura tecnosti u hladnjaku i bloku bile razlicite. Naravno mozda i gresim.
Potom sam primetio da prvi velikim obrtajima iz povratnog creva iz hladnjaka nista ne izlazi, ali da se tecnost vraca sa dna posude i dize nivo. Kasnije se to smirilo.
Sledeca voznja je bila po brdima i dolinama Mirijeva i KAraburme, gre je dizala temperaturu na svakoj uzbrdici.
Sledeca voznja je bila po Zvezdari i okolini, tu je bila savrseno normalna.
I poslednja voznja od Vozdovca do Zemun Polja i Novog Beograda tu se opet vratila na staro da nece da postigne radnu temperaturu ni za zivu glavu, tj da nece da drzi kazaljku na polovini.
Primetio sam takodje da je nivo tecnosti pao ispod minimuma, nigde nisam primetio da curka, ni u kabini. Nivo ulja je nepromenjen. Auto normalno vuce, ler savrsen, uzbrdo ne gubi snagu, nema majoneza na cepu.
Slike ispod su nastale nakon prve voznje.
Na donjoj slici se vide mehurici. Oni su nastali nakon iskljucenja motora. Iz povratnog creva je pocela da izlazi belicasta tecnost sa prekidima i mehurici pride ...