Lada Samara 1.3

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

Locked
Gago
Automobil: Samara 1.3s

Re: Lada Samara 1.3

Post by Gago »

Krenuli danas u BG u 10h, stigli malopre :D

Stizemo u Topolu, kad kaze Isi ajde da svratimo u Kraljevsku vinariju, ja levi zmigavac i svratismo...
Image
Image
Image

A onda na kafu u Topolu...
Image

I krenusmo put Beograda 8)
Samo Samara Srbina Spasava

Gago

Post by Gago »

LM, sad gledam nesto...
Kad sam krenuo za KV, na 94004 km sam sipao pun rezervoar plina...
Otisao kuci, odvezao devojku kuci i vratio se...
Sutradan krenuo za Cacak i sipao za 500 dinara plina. Isao u Cacak, posle se vratio kuci... Danas opet isao okolo u KG i sipao plin na pumpi u KGu, i na 1000 dinara poce da lupa multiventil, a na 1100 sam mu rekao da ugasi... Tad je kilometraza bila 97379km...

Drugim recima, ako pravilno razmisljam, ja sam od punjenja do vrha u BG kada se multiventil ugasio, do KGa presao 375 km...
A plin koji sam sipao u medjuvremenu do pune boce( mada nije se ventil ugasio, ali otkad pocne da se cuje, staje oko 300 dinara) je za 500din (6.51l) i za 1100 ( 15.93l)- 22.44 litra :shock:

22.44 l- 375km
X l - 100 km -----> X = 6 l :shock: :shock: :shock:

A neka je i 7l, pa je malo :prvi

travelman

Post by travelman »

Znaci, benzina ti trosi 4,78 lit ... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ...

Skoro sam bio u nekom drustvu i glavna tema je bila potrosnja goriva ... :roll: ... drugar se ubi objasnjavajuci kako mu je auto trosio 5 / 5.5 lit ... ja mu ga prodao, a kod mene nikada nije bio ispod 6 / 6.5 lit .... dizela ...

Da ne poznajem Gagu i da ne znam kakav je momak, rekao bi da zakida ... :D ... meni je moja trosila izmedju 8 i 10 na otvorenom i meni je to bilo extra ...

Sto se tice slika, malo si ih ispucao na svadbi ... vise je bilo kada si montirao obrtaljku ... :kez ...

Gago

Post by Gago »

Nemam pojma koliko trosi benzina, ali ovako je sad bilo....

Pisem u telefonu svako punjenje gasa vec godinu- dve dana...

Nemam razloga da lazem i da se prepucavam ciji je veci :D :D :D

Tako je sad pokazalo punjenje.... A ler je i dalje cas odlican, a cas varira toliko da zamalo da se ne ugasi auto :roll:

Mada se i na to privikavam polako :mrgreen:

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

sam pun pa da se isprazni i jedino tako mozes da vidis koliko trosi, meni trosi 11l plina, 44l je puna boca, i na 400km se ugasio, al moja voznja je gas u patos, i da je 8-9 budi zadovoljan jer svaki nov auto ne ide ispod toga.

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Gago wrote:Image
Ti poceo ko travelman. A sto nespusti malo kadar nize da ulepsas sliku muskatlama "kaliope".
Last edited by dejca on Tue Jun 09, 2015 7:28 am, edited 1 time in total.

skora

Post by skora »

dejca wrote:A sto nesusti malo kadar nize da ulepsas sliku muskatlama "kaliope".
Image KRALJ !!!!! :prvi :prvi :prvi :prvi

Travlemani pakuj se i krecemo za Leskovac .....moram da ga upoznam :)

travelman

Post by travelman »

I tako se mi danas okupismo po dogovoru ... naravno, Boske nije dosao ... :hit ...
Ali je zato dosao mladjani Skoric i nabacivao se ... nismo hteli ni da ga slikamo, on vise ne vozi ladurinu i sad se druzi samo sa kozmeticarima dok vodi abrove i ogovara preko pm ... :lol: .... pa nek ide kod njih i nek pije sa njima kocu tamanicu ...

Image

Mali Mooda i njegova standardna boljka ... altenator i tinjalica lampica ... :mrgreen: ...
Brzo smo to odradili i kada je trebalo da se montira nazad ... :shock: :shock: :shock: ...

Evo sta je Skora ugradjivao svojoj nekadasnjoj braci, feng sui buksne koje ja ne bi stavio ni na biciklu ... :lol: ... sva je bila polomljena i krta ...
Image
...
Ali posto brat Gago ima strucnu bracu sa licencama za obavljanje svih delatnosti, ovaj put je mogao i da bira boju ... :!: ... izabrao je srebrnu ... :roll: ...
Image
...
I tako posle generalnog pranja podmazivanja i poliranja rotora i statora, montirasmo atenator ...
Image
...
Sta reci ... sve radi kako treba ... diode su ok pa je i ta dijagnoza Strumpfa bila ... :roll: ...
Image
...
I tako Gago ode pevajuci kuci ... ni u jednom trenu nije posumnjao da ce mu auto nociti kod mene ... :lol: ... a sta je sve rekao za Skoru i njegovo znanje, nije za javnost ... :kez ...

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Ja sam polagao ispit pa zato nisam dosao :P

Gago

Post by Gago »

Sve je kako treba osim sto lampica i dalje tinja :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Trebalo je da kazem Bokiju da ponese svoj drugi alternator, da njega nakacimo, da razresimo da li je do alternatora ili necega drugog, ali sam se nadao da ce diodna ploca popraviti stanje, kad ispade da je u redu :mrgreen:

travelman

Post by travelman »

... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ...
Sledeci put se druzimo i menjamo komplet altenator ... a Strumpf neka pukne od muke sto nije sa nama u ekipi ... :kez ...

Mi ga bar ogovaramo javno da svi cuju i znaju ... :lol: ... a ne iza ledja ... Isti je Boske ...

Gago

Post by Gago »

Mada malopre dok sam premestao auto, pocinjem da mislim da mozda i tripujem da tinja... Ili tinja jako slabo :mrgreen:

Ono sto je sigurno je da, lampica blinka kad se daju zmigavci, kad se ukljuce brisaci i kad se ubaci u rikverc... Kada je u rikvercu i kada se blago upali lampica, dodavanjem gasa se pojacava intezitet lampice...

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Nije tebi lako, ako budem imao vremena ovih dana uvece svraticu da vidis kako se ponasaju lampice kod mene i tako se vozi godinama i nikakvih problema nema, nov akumulator, regler tj alternator prepunjava, sad tabla nova i opet sve igra, tako je po standardu lade i kraj :D

travelman

Post by travelman »

kad se ubaci u rikverc... Kada je u rikvercu i kada se blago upali lampica, dodavanjem gasa se pojacava intezitet
A jel ti tinja lampica u lobanji kad ga ubacis u rikverc ... :? ... kada pocne da ti se blago pali, znaci da ces dodavanjem gasa brze stici do cilja ... ;) ...
Lepo ja kazem da si ti bolji od Aleka. Ti ga ubacujes i u rikverc a on jos nije poceo ni u prvu da ubacuje ... :mrgreen: ...
...
P.S. Objasni Strumpfu koje su posledice djindjirindjija na haubi ... ali obavezno preko pm ... oni to vole tako ...

skora

Post by skora »

travelman wrote:Evo sta je Skora ugradjivao svojoj nekadasnjoj braci, feng sui buksne koje ja ne bi stavio ni na biciklu ...
Jeli ,kako je to bas TA slika mutna a sve druge kristalno jasne ???
Kako je moguce da buksna ne valja BAS KAD kad se ti uhvatis da skidas alternator pa je polomis ...

C c c ....bando :evil:
travelman wrote:sad se druzi samo sa kozmeticarima dok vodi abrove i ogovara preko pm ... :lol: ....
..... :D :D :D ....zato cemo i tebe da napuderisemo kao Bokija :D :D :D

Locked