Kozmetika za auto
Moderators: BokeYGTi, dejo, Miljan
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
Kozmetika za auto
Trazio sam da kupim sampon za pranje kola, preporucuju mi sonax proizvode al ih nisam nasao u prodvnici gde idem, lav auto i jos tako neke, po sajtovima ima al ja hocu da udjem u prodavnicu i da kupim sta mi treba, jel neko vidjao sonax proizvode u prodavnicama po Bg-u?
Re: Kozmetika za auto
A što, ti li šamponi bolje peru od taš ili merix. Ja sipem merix i pistoljem napravim penu puna kanta, operem ladu dune vetar i opet prasina na njoj
a ovih dana je baš duvao.
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
Pa nije lada od porcelana pa da je pereš sudomilom
Previše je to agresivna hemija.
- aleko-2141
pa nije auto iz mocvare pa ga peres cifom, sve to za kucnu upotrebu je agresivno
- aleko-2141
Dejca, jel lakse kupiti za 2 000din 1l sampona ili dati za ponovno farbanje dva auta preko 1500eura? 
-
travelman
Svaki moj auto je bio od porcelana i kristala pa sam ih zato prao, a i jos uvek ih perem, tecnoscu za pranje sudova. U litarsku flasu sipam 2 prsta tecnosti za sudove a ostalo napunim vodom, promesam i perem.
Zasto bi farba matirala ... koja to hemija ima u sudomilu, kako ga vi nazivate ...
...
A zasto perem sudomilom ... pa zato sto su mi to savetovali pojedinci koji se time bave ....
1. u njemu nema nikakve hemije da ne bi nagrizao domacicama ruke i
2. posle pranja nema potrebe za glancanjem jer ne ostaju fleke ...
....
Ko ne veruje, neka pita bilo koju domacicu da li se porcelanske i kristalne case brisu ili se samo ostave da se osuse ...
...
...
... Bolje otvoriti temu KAKO SE PERE AUTOMOBIL ...
...
Vecina prvo pere tockove ... pa sajtne ... pa prozore ... pa krov ... u mom selu se pranje pocinje od krova ...
... i nikada sundjerom ...
...
A zasto bas tako i zasto tim redom, neka objasni neko iskusniji od mene ...
...
I tako, ja sve ove godine koristim optima ulje, galax korsantin i perem limuzine tecnoscu za sudove ...
...
Zasto bi farba matirala ... koja to hemija ima u sudomilu, kako ga vi nazivate ...
A zasto perem sudomilom ... pa zato sto su mi to savetovali pojedinci koji se time bave ....
1. u njemu nema nikakve hemije da ne bi nagrizao domacicama ruke i
2. posle pranja nema potrebe za glancanjem jer ne ostaju fleke ...
Ko ne veruje, neka pita bilo koju domacicu da li se porcelanske i kristalne case brisu ili se samo ostave da se osuse ...
...
Vecina prvo pere tockove ... pa sajtne ... pa prozore ... pa krov ... u mom selu se pranje pocinje od krova ...
... i nikada sundjerom ...
A zasto bas tako i zasto tim redom, neka objasni neko iskusniji od mene ...
I tako, ja sve ove godine koristim optima ulje, galax korsantin i perem limuzine tecnoscu za sudove ...
Tvoja kuca bese ima TRI sprata ....jeltravelman wrote: I tako, ja sve ove godine koristim optima ulje, galax korsantin i perem limuzine tecnoscu za sudove ......
Da ima jeftinije ulje od optime ti bi to koristio i jos jedan sprat digao na ustedi
Last edited by skora on Tue Jun 09, 2015 9:44 pm, edited 1 time in total.
- aleko-2141
naravno da se pere od krova tj ja operem prvom stakla pa krov, haubu i polako na dole i na kraju sajtne, branike i felne, imao sam pre krpu za pranje i sad moram novu da kupim.
-
travelman
Pa nisam ja ko Aleko ...
Za pranje kola kupuje sampon od 2000 dinara ... a ja ga jurio 3 meseca da bi uplatio 150 dinara za LADA kapice ...
...
Za pranje kola kupuje sampon od 2000 dinara ... a ja ga jurio 3 meseca da bi uplatio 150 dinara za LADA kapice ...
- aleko-2141
pa nisam ga jos ni kupio :p da ti znas koliko ja nemam vremena, zivim za vikend i za kraj studija :p
- aleko-2141
travi ne pocinji :p sta hoces, dosao sam danas kuci u 4, jeo, spremio se i otisao na pice, sad kucam nesto za faks, sutra opet tako, do kraja nedelje sam zauzet zenama uvece :p
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
Svako ima neku svoju teoriju za pranje auta. Moja teorija, a i praksa, kažu da se auto prvo opere peračem do te mere da sa njega kaplje čista voda. Onda napravim penu i operem auto sunđerom. Pritom, pena i sunđer ostanu čisti jer perač skine skoro svu prljavštinu. Posle toga, opet perač ali na brzaka, samo da oduva penu. I na kraju upijajuća krpa koja skine vodu da ne ostanu tragovi kapljica. I još jedna sitnica: Auto se pere u debeloj hladovini ili predveče. Stakla mogu da se brišu Mer-om i po suncu. Čak i bolje ispadne jer se brže suši i odmah se vide eventualne greške 
Perionica -Nikako i nikada.
Perionica -Nikako i nikada.

...