Kozmetika za auto

Moderators: BokeYGTi, dejo, Miljan

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Kozmetika za auto

Post by aleko-2141 »

Trazio sam da kupim sampon za pranje kola, preporucuju mi sonax proizvode al ih nisam nasao u prodvnici gde idem, lav auto i jos tako neke, po sajtovima ima al ja hocu da udjem u prodavnicu i da kupim sta mi treba, jel neko vidjao sonax proizvode u prodavnicama po Bg-u?

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Re: Kozmetika za auto

Post by dejca »

A što, ti li šamponi bolje peru od taš ili merix. Ja sipem merix i pistoljem napravim penu puna kanta, operem ladu dune vetar i opet prasina na njoj :x a ovih dana je baš duvao.

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

Pa nije lada od porcelana pa da je pereš sudomilom :) Previše je to agresivna hemija.

skora

Post by skora »

Ja sve perem ovim

Image ,i kad operem ,OPRANO je ...pogotovo kad je auto bele boje .....tad se najbolje primecuje razlika ......
Dare wrote:Pa nije lada od porcelana pa da je pereš sudomilom
Image ... :prvi :prvi :prvi

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

pa nije auto iz mocvare pa ga peres cifom, sve to za kucnu upotrebu je agresivno

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Pa šta može farbi da uradi tečni deterdžent za sudove?

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Dejca, jel lakse kupiti za 2 000din 1l sampona ili dati za ponovno farbanje dva auta preko 1500eura? :)

travelman

Post by travelman »

Svaki moj auto je bio od porcelana i kristala pa sam ih zato prao, a i jos uvek ih perem, tecnoscu za pranje sudova. U litarsku flasu sipam 2 prsta tecnosti za sudove a ostalo napunim vodom, promesam i perem.
Zasto bi farba matirala ... koja to hemija ima u sudomilu, kako ga vi nazivate ... :? ...

A zasto perem sudomilom ... pa zato sto su mi to savetovali pojedinci koji se time bave ....
1. u njemu nema nikakve hemije da ne bi nagrizao domacicama ruke i
2. posle pranja nema potrebe za glancanjem jer ne ostaju fleke ... :!: ....

Ko ne veruje, neka pita bilo koju domacicu da li se porcelanske i kristalne case brisu ili se samo ostave da se osuse ... :lol: ...

... :-x ... Bolje otvoriti temu KAKO SE PERE AUTOMOBIL ... :lol: ...

Vecina prvo pere tockove ... pa sajtne ... pa prozore ... pa krov ... u mom selu se pranje pocinje od krova ...

... i nikada sundjerom ... :!: ...

A zasto bas tako i zasto tim redom, neka objasni neko iskusniji od mene ... :hello ...

I tako, ja sve ove godine koristim optima ulje, galax korsantin i perem limuzine tecnoscu za sudove ... :angel ...

skora

Post by skora »

travelman wrote: I tako, ja sve ove godine koristim optima ulje, galax korsantin i perem limuzine tecnoscu za sudove ... :angel ...
Tvoja kuca bese ima TRI sprata ....jel :?

Da ima jeftinije ulje od optime ti bi to koristio i jos jedan sprat digao na ustedi :evil:
Last edited by skora on Tue Jun 09, 2015 9:44 pm, edited 1 time in total.

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

naravno da se pere od krova tj ja operem prvom stakla pa krov, haubu i polako na dole i na kraju sajtne, branike i felne, imao sam pre krpu za pranje i sad moram novu da kupim.

travelman

Post by travelman »

Pa nisam ja ko Aleko ...
Za pranje kola kupuje sampon od 2000 dinara ... a ja ga jurio 3 meseca da bi uplatio 150 dinara za LADA kapice ... :kez ...

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

pa nisam ga jos ni kupio :p da ti znas koliko ja nemam vremena, zivim za vikend i za kraj studija :p

travelman

Post by travelman »

pitaj Jeronima za sta je on ziveo u tvojim godinama ... ;) ...

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

travi ne pocinji :p sta hoces, dosao sam danas kuci u 4, jeo, spremio se i otisao na pice, sad kucam nesto za faks, sutra opet tako, do kraja nedelje sam zauzet zenama uvece :p

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

Svako ima neku svoju teoriju za pranje auta. Moja teorija, a i praksa, kažu da se auto prvo opere peračem do te mere da sa njega kaplje čista voda. Onda napravim penu i operem auto sunđerom. Pritom, pena i sunđer ostanu čisti jer perač skine skoro svu prljavštinu. Posle toga, opet perač ali na brzaka, samo da oduva penu. I na kraju upijajuća krpa koja skine vodu da ne ostanu tragovi kapljica. I još jedna sitnica: Auto se pere u debeloj hladovini ili predveče. Stakla mogu da se brišu Mer-om i po suncu. Čak i bolje ispadne jer se brže suši i odmah se vide eventualne greške ;)
Perionica -Nikako i nikada.

Post Reply