Ладе у огласима

Moderators: dejo, djape1977, Alexa, Shone89, radek mb

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Re: Ладе у огласима

Post by dejca »

Sumnjivo meni ovo da je presao samo 42.000 a ima plin.
skora wrote: registracija sa bonitetom od nule na polisi
Aj mi molim te malo bolje ovo ojasni. Ja sam prosle godine platio registraciju 13.300 din. Ladu imam 15 godina. Da sam je sad kupio po tvome bi registracija bila veca ali za koliko

Gago
Automobil: Samara 1.3s

Post by Gago »

aleko-2141 wrote:Vidjao sam ovih dana dobre samare po Bg-u, voze ih uglavnom matori ljudi
Pa od mladjih ljudi sto sam vidjao da voze po BGu, jedino Boki i ja vozimo Samare :P :P :P :kez
Samo Samara Srbina Spasava

skora

Post by skora »

dejca wrote: Aj mi molim te malo bolje ovo ojasni. Ja sam prosle godine platio registraciju 13.300 din. Ladu imam 15 godina. Da sam je sad kupio po tvome bi registracija bila veca ali za koliko
Prvo ,nemoj da si u zabludi da je to po MOM,daleko od toga......to je po NJIHOVOM ;)

Image

A ovo drugo ,pa stvari su jako proste......Uvodjnjem u primenu BONUS-MALUS sistema prilikom obaveznog osiguranja,priblizili smo se evropskim standardima te politike poslovanja,i osiguravajuce kuce jako lepo posloju ,a da ne gresim dusu i isplacuju stete.

U praksi to znaci ,da svaki auto koji ne menja cesto vlasnika,ima polisu koja ga prati,i ta polisa ukoliko taj vlasnik ne pravi neke sudare ,za sobom vuce odredjene bonuse (olaksice),ili strucnim jezikom receno - PREMIJSKI STEPEN.
Tih stepena ukupno ima 12 (u praksi cini mi se 6 po dva spojena) ,te tako pun kapacitet olaksice po jednoj polisi ,jedan vlasnik moze dobaciti u roku od 12 godina (ili 6),odnosno 12 registracija (ili 6) pod uslovom da nije u tom periodu imao nikakve stete koje je nacinio.

Ti i tvoja lajka ste jedni od njih...i to je dobro ,jer to u stvarnom zivotu znaci registracija za 14 soma dinara kao sto rece.
Na mom primeru,u varijanti kada bi ja tu tvoju ladu sada preneo na sebe i otisao da registrujem,meni bi polisa krenula od nule (bez bonus olaksica) i meni bi polisa za ISTI TAJ auto bila osetno skuplja .Konkretno na tom istom primeru ,nove tablice ,saobracajna i registracija bi me kostali 20 hiljada.Naspram tvojih 14 ,slozuces se da 50e i nije bas za bacanje ,a pogotovo ne nekoj Delta Generali,Dunav osiguranju itd.......

Dakle ...cena polise je razlicita .....konkretno za tvoju lajku u varijanti bez bonusa iznosi +-10 hiljada ,a moze da kosta i 20 - 30 hiljada samo polisa ako si igrao fliper sa njom po putu

Skapirao ;)

Image

Tu naravno ima jedna interesantna stvar ,na koju malo obicnih ljudi obracaju paznju prilikom kupovine kola....a to je :

Ti kad mi prodajes auto ,i kad mi kazes da si vlasnik 14 godina,ja pogledam polisu i znam odmah dali lazes ili ne.......Nasuprot tome - kupac kad dodje ,i ja kazem da sam vlasnik 14 godina,on pogleda saobracajnu ,vidi moje ime,pogleda polisu ,isto vidi moje ime ,i misli to je to ....ali ako ne zna koji je koeficijent po godini za polisu ,vrlo lako mu prodas pricu da si dugogodisnji vlasnik iako ti to ustvari nisi ......

Meni kao meni je u principu nebitno dali je neko vlasnik 10 dana ili 10 godina.....to su drljoke koje idu iz ruke u ruku ........Kod mladjih automobila je bitno dali je bio u sistemu naplate stete ,a to onda otvara neku drugu pricu koja tebi ovde nije interesantna.....ali cisto da znas i to ....recimo u periodu Obrenovackih poplava dosta ,ali bas dosta automobila je islo preko naplate ,stim da nisu uzimali punih 80%,vec 60%,70% ali da im ostane auto u vlasnistvu .....Takav auto kad izadje na trziste ,polisa ga oda ako je naplacen od osiguranja kao poplavljen ........ali to naravno ne gleda svako
......nego gledaju dali je far zamagljen ili ne :roll:

I jos jednu stvar da znate (cisto onako drugarski) - PRIMER:
- kupim auto od nekog od vas,PRENESEM ga na svoje ime iako je u vazecoj registraciji ,IZVADIM SAOBRACAJNU na svoje ime .....i napravim (nedaj boze) neko shranje .......ONAJ CIJE JE IME NA POLISI ODE U MALUS !!!! Jer ja nisam preneo polisu ,nego samo VLASNISTVO NAD AUTOM jer je bio u vazecoj registraciji .

Pazite sta radite kad prodajete kola ...... ljudi o tome jos uvek nemaju kulturu ponasanja ,pa kad se opeku onda bude kasno ....jer natrce na zid tek prilikom registracije nekog drugog auta naravno na svoje ime .Ako bi pak da im doskocite ,odnosno da ovaj put registrujete auto na nekog svog kako bi izbegli malus,sacekuje vas nulti stepen ,ondnosno skuplja polisa jer krece od nule .Za lade kao lade ,kojima je osnovni stepen premije osiguranja nepunih 100e i nije toliko bitna razlika od +- 5000din ...ALI ......ako je cena polise recimo 30.000din za jednu obicnu Vektru 2.2DTI ,ili Lagunu 2.2Dci,onda je jako bitno dali se baca jedno 150e ili ne .Dve takve registracije je jedna prosecna lada ,pa vi sad vidite kako to izgleda u praksi ;) ......a gde su cene za one azdaje od po 3,4,5 hiljada kubika .Znate posto su njihove polise .....po 100 hiljada iz zezanja :mrgreen: .

Sve ima svoje ......pa i EU sistem poslovanja ,samo sto tamo kad kupis nov auto ,prakticno nemas velike dazbine prve dve godine ,jel te tako stimulisu da vozis NOVO ,ili ako vozis auto star 40 godina imas oldtajmer olaksice ...... u Swedskoj se prema tezini placa taksa .....ne moze isto ako vozis golfa od 150kw ili mecku od 150kw .....na vagu zemljace .....i kad ide u staro gvozdje ide na vagu pa nije cena ista jer mecka ima vise kilograma....

Samo je kod nas sve naopako :roll: .....kupis samaru za 150e umesto da ide u staro gvozdje ,i onda te sacekaju nasi sa cenom registracije i svih dazbina oko prenosa za celih 25.000din .....
Pa to nema nigde ....skuplja birokratija od auta ..... uzas :mrgreen:

dejca

Post by dejca »

skora wrote: Prvo ,nemoj da si u zabludi da je to po MOM,daleko od toga......to je po NJIHOVOM ;)
Dobro znam da je po njihovom nego tako napisah. Hvala ti na opsirnom opisu. Znam ja da to oko polise postoje te olaksice za jeftinije osiguranje ako se neprave problemi u saobracaju ali nisam znao da se to vezuje za auto umesto za vlasnika. Pa valjda je vozac taj koji upravlja i odrzava auto i on je glavni u tome kako ce voziti.
- kupim auto od nekog od vas,PRENESEM ga na svoje ime iako je u vazecoj registraciji ,IZVADIM SAOBRACAJNU na svoje ime .....i napravim (nedaj boze) neko shranje .......ONAJ CIJE JE IME NA POLISI ODE U MALUS !!!! Jer ja nisam preneo polisu ,nego samo VLASNISTVO NAD AUTOM jer je bio u vazecoj registraciji .
Zato puno njih i prodaje kola kada su vec registracije pri kraju.

BokeYGTi
Automobil: Lada 112 1.6 16v

Post by BokeYGTi »

a koja je pocetka tacka premijskog stepena? vrlo cesto sam vidjao da na prvoj polisi pise premijski stepen 4, pa mislim da je tako cak i kod mene...
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.

skora

Post by skora »

dejca wrote:Zato puno njih i prodaje kola kada su vec registracije pri kraju.
Samo jedan dan vazenja polise je dovoljan da se desi shranje (ako je sudjeno da se desi).Ti mi prodajes tvoju lajku danas ,njoj istice registracija sutra ,ja krecem iz LE za BG samo da je preteram i saljem ti tablice i saobracajnu da odjavis ,i na tom putu ,ja ih naslazem njih 3-4 u koloni .Zaspim ,umoran,auto put.monotono i eto belaja .......

Dakle nema veze KAD se prodaje ,nego KAKO se prodaje .....Mozgom ili finansiskom inicijativom ;)
BokeYGTi wrote:vrlo cesto sam vidjao da na prvoj polisi pise premijski stepen 4, pa mislim da je tako cak i kod mene...
Tako je ....

Image

ti kad si preneo auto sa Imreta na sebe (odnosno na caleta),sav Imretov bonitet koji je sticao na polisi koja je pratila taj auto je pao u vodu promenom vlasnika .To je upravo ono sto sam objasnjavao Dejci u predhodnom postu ......uvidom u polisu ,ja,ti ,bilo ko , znamo da si ti vlasnik tvoje lade od juce (figurativno).
Dakle Imre da ga je registrovao tada kada si ga ti preneo kostalo bi jeftije -recimo 20.000din,a tebe je kostalo sve oko 30.000 .Zasto ??? Pa zato sto Imre ima BONUS i polisa nikada nije isla u MALUS.

Ako se secate lade od pre par dana ,od naseg clana samara88.Kada sam otisao da je pogledam ,i kada smo usli u pricu trgovine,PRVA STVAR koju sam pitao coveka je,DALI BI MI registrovao auto o mom trosku naravno ,ali na njegovo ime ,I TOG TRENUTKA ga prenosim na sebe .Upravo zato jer ako je on kao 27gdisnji vlasnik registruje - cena je 14,a ako je ja kao novi vlasnik registrujem ,cena je 20.Razlika u ceni malte ne pola registracije ....

Kapiras ....

BokeYGTi

Post by BokeYGTi »

apsolutno jasno, bar meni. sad cu ja (tj. cale) da stice maluse :) koliko kapiram, maximalni moguci malus (premijski stepen 1) se stice tek 4. registracije, jel tako?

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

Trebao bi da je dobar limariski posto je prva serija koja je valjala
http://www.polovniautomobili.com/putnic ... aleko-2141

skora

Post by skora »

BokeYGTi wrote:apsolutno jasno, bar meni. sad cu ja (tj. cale) da stice maluse :) koliko kapiram, maximalni moguci malus (premijski stepen 1) se stice tek 4. registracije, jel tako?
Ne bree :shock:

Malus je kad pravis shranja (negativni poeni,skuplja polisa) ,a bonus je kad dobijas olaksice zato sto si savestan vozac .....Dakle cale da stice bonuse ,i vec na cetvrtoj registraciji ce se osetno osetiti jeftija polisa .....
aleko-2141 wrote:Trebao bi da je dobar limariski posto je prva serija koja je valjala
http://www.polovniautomobili.com/putnic ... aleko-2141
Kako volim ove fore (linoleum u garazi na podu),cebad po kolima u toku noci i ostale psiho varijante :D

Ako je prva boja i ako je ladin motor - ajmo :twisted: ..... da te nerviram malo posto je tvoj kanta :)

Dace nam ga za neke socijalne pare :? ....nema ko to da kupi osim za delove :mrgreen:

P.S.

Ja danas kupio opet jednog lavića samo zbog Travija :mrgreen: ......nista mi lepse nije nego kad mu kazem :
- Ne igraj se s lavićima ,napuniće te ..... :kez

BokeYGTi

Post by BokeYGTi »

lapsus, nisam obracao paznju sta pisem. mislio sam na bonus kada sam napisao malus. to je to, razumeli smo se. hvala na informaciji Skoricu :)

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

ladin je motor, mozes li ti da stanes u tog lavica? :p

travelman

Post by travelman »

Ja danas kupio opet jednog lavića samo zbog Travija :mrgreen: ......nista mi lepse nije nego kad mu kazem :
- Ne igraj se s lavićima ,napuniće te ..... :kez
Skoricu .... :angry .... Paziiiiii .... nemoj kitu u usta .... :kez ....

P.S. Vidi koliki je ... :shock: :shock: :shock: ...

Image
image hosting 10mb limit

skora

Post by skora »

:D :D :D :D

dejca

Post by dejca »

Obnovljen oglas i opet ista cena, nije losa samara ali prednji branik ne stoji na svoje mesto.
http://www.polovniautomobili.com/putnic ... ada-samara
Evo ima je i na kp, gde su slike bolje.
http://www.kupujemprodajem.com/Lada-Sam ... ter_id=893

skora

Post by skora »

Cena nema pojma sa stanjem .....

Post Reply