Lada Samara 1.3

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

Locked
Gago
Automobil: Samara 1.3s

Re: Lada Samara 1.3

Post by Gago »

Znaci pecenje nije dovoljno, nego mora i da se zalije :evil:

Sta bi tek radio Aleku, on ni pecenje nije doneo :D :D :D
Samo Samara Srbina Spasava

skora

Post by skora »

aleko-2141 wrote:ja ti toplo preporucujem da mu sl put kupis kolu i da ga sklonis sa stane dok drugi neko radi :D
Ma laze bre ...on je okrenuo ....on je montirao i tad kad je montirao je i polomio prekidac od svetla ako se secate price ......nego mene tovari ....... :evil:

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

ja moj auto popravljam sam :P

a za pecenje ce da bude cim bude i para ;) , za malo juce da ostanem bez zadnjih diskova, zove decko i pita kad ce pare reko prvog

Gago

Post by Gago »

Nisam ja montirao....
Ja jesam prekidac, ali ovo nisam... Gledao sam te dok si to radio :!: :!: :!:

skora

Post by skora »

.....onda nisi doneo kokisku ......Nema trece varijante ;)

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

toliko se slikate dok radite oko auta a niko da slika pozicije pre skidanja :mrgreen:

skora

Post by skora »

Pa sta da slikam :evil: .....onaj budjavi Boki bar dodje sa punim kesama da mozemo nesto i da slikamo ,a mali buda ima zmije u dzepu :!: ...osim kad ide u Metropol i placa bukete cveca po 20e ..... Za snajku sve ima ,a za Skoru nista :evil: .....e pa nek mu blicaju dok se ne opameti :lol:

Boki78

Post by Boki78 »

skora wrote:Za snajku sve ima ,a za Skoru nista :evil: .....e pa nek mu blicaju dok se ne opameti :lol:
Naravno, sta si ocekivao kad si deb'o k'o zivotinja i kupas se na svakog drugog veceg sveca :P :mrgreen:

skora

Post by skora »

skora wrote:To je prica za sebe ,tako da cu vam to pisati u njegovoj temi ...... :mrgreen: :mrgreen:
Kao sto rekoh (prica za sebe),pa evo da vam je ispricam ...... :mrgreen:

Boki i ja uhvatili danas da menjamo te pumpe ,zupcaste ,nosaca i svasta nesto ......a Gago imao neki vazan ispit na faxu ,posle kog je najavio dolazak da se pozdravimo (ide za KV na duze),i ujedno da mi izvadi iz njegovog auta MP3 jer je uzeo neki moj koji cita neke SD kartice ,USB i tako neke glupisti .....

U nekom momentu se pojavljuje mali buda ....naravno odeven sav u belo sa logom nase firme :D

Image

....i tu ,sad se mi smejemo ,zezamo itd ......

Sad sledi kratka retrospektiva predhodnih dogadjaja da biste uhvatili kontekst sa daljim desavanjem :mrgreen:

Secate se :!: svojevremeno kad je pocelo zezanje na moj racun kako sam ja glavni GREMLIN kad je struja na Gaginom autu u pitanju .Secate se onog gremlina kada crkava prekidac od plina pa auto ostaje kod mene ,pa kacenja famozne obrtaljke zbog koje auto nece da pali i zbog kog igra skazaljka od voltmetra .....pa alternatora stari/novi tip .......i tako tih nekih nebuloza koje su sve isle na racun mog NE znanja .......

E ok ....jos tad sam mu rekao da to tema veze samnom ,i da ide u ludnicu ......ali njemu su rekli majstori da je sve uredu i da ja nemam pojma ........E pratite sad danasnje desavanje :mrgreen:

Dakle dolazi Gago posle faxa ,usput je svratio da pokupi verovatno 100ti alternator koji je u medjuvremenu kupio (cisto da mu se nadje zlu netrebalo) :mrgreen: ......malo se smejali svi zajedno (tad je vec i Travi stigao),i kaze meni Gago u nekom momentu - AJD DA OLABAVIMO MALO KAIS OD ALTEERNATORA ,IZGLEDA DA JE PRETEGNUT PA DA NE LOMI LEZAJ,PA DA PALIM JA POLAKO !! (vreme desavanja 15h)

Kaze njemu Travi ,DAJ MI CEMO CASKOM ,NEK ONI SRAFE TAMO ,i njih dvojica to za sekund odpustise .

Sede gago u auto ,kaze meni AJ VADI KAS .......upali auto,dobro je ......ugasi ,ja pridjem ,sednem na sediste ,gurnem dva kljuca za vadjenje muzike

Image ....povucem kas ka sebi ,izvadim ga iz limene one rozetne ,izdzekujem euro dzek

Image

...dakle sekund sve trajalo !!!!! Nista secice ,nista izolirka ...samo klik klik i to je to ....

Gago se izpozdravlja sa svima nama ......seda u kola ,pali ....u rikverc .......pali svetla ,auto se ugasi !!!

Image

Kaze meni Gago - NE MOGU DA VERUJEM DA SI OPET NESTO SHJEBO !!!!! (vreme desavanja 15:20 h)

Ja !!!! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Jel tako ???? ........uzmem i demoliram ceo auto sto se tice strujne instalacije ....SVE :mrgreen: !!!!! Bravu ,tablu sa osiguracima,Instrument tablu ,prekidac od svetla .....ma SVE !!!!!!

U 21h veceras je bio u ovoj fazi sklapanja

Image

Sistemom eliminacije (jer sam svaki deo koji provodi struju skidao njegov i stavljao drugi za probu) ,ustanovio da nije problem ni u tabli sa osiguracima ,ni u satu ,ni u prekidacu sa svetlima ,ni u prekinutoj instalaciji (samo jedna zica odsupa od fabricke postavke - presecana je ) ,ali sam i taj sastav rasturio i sastavio ponovo ,lepo ......itd .

Samo kontakt bravu nisam imao drugu da probam !!!!!

Auto smo upalili ,upalili smo i svetla da se ne gasi auto,ali pola stvari ne rade na kolima (ne svetli tabla,nema migavce,voltmetar ne radi) ......Pao je mrak ,ostao je i nocas u BG-u ,popizdeo je jer ga ta muka muci vec dugo ,a nikako da je resimo .......

GDE JE GREMLIN ?????
AJd pucajte SVE sta vam padne na pamet ,a ja cu vam odgovarati dali sam i to probao .

Strava :evil:
.......ne mogu da verujem da ne mogu da resim njegovu Ladu :evil: ...kao da je avax u pm ....

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Probnu lampu i semu i trazite struja gde treba da prodje.

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

sa bravom sam ja imao problem al takav da nema struje, iskrive se kontakti od verglanja, otvorim je i podignem kontakte i sve radi kako treba, cim imamo istu tablu sa osiguracima i prekidace znaci da je instalacija od samare i aleka ista, jedan dzek je zadnji deo auta, par dzekova je od brave i svasta nesto ispod table, ostalo je od motorskog prostora, ti pominjes stalno neku buksnu za masu, kod mene je snop masa od npr 6-7 zica stegnut za karoseriju sa M6 maticom, i vise ni jedna buksna nema sem one dve male za sirenu.Jel on vergla ili nema nikako struje na bravi, sta se bese desava ako se skine bobuda sa alnasera dok auto radi, jel se gasi ili ne auto, neka zica tu ima lufta i zeza kad vi cackate, ja sam sve moje zice kada sam vracao dzekove pregledao i dodatno malim srfcigerom gurnuo da lepo uhvate i bilo je takvih koji su bili pred ispadanje.

Gago

Post by Gago »

Natovarih se jutros i rekoh da krenem polako pa sta Bog da :shock:

Image

Secam se kako mi je Skora pricao da je bitno da bude dobra radna temperatura motora za ler gas, pa rekoh da bacim pogled...

Image :shock: :hit :hit :hit

Dovukoh se kuci bez problema sto je najvaznije, pa cemo polako sredjivati ovaj problem struje...

Danas sam primetio da kada palim kola kljuc mi maltene zaglavljuje u krajnjem polozaju, pa moram malo da ga vratim u polozaj u kojem inace stoji...

Zvao sam i Skoru oko 16h da mu kazem da sam stao u Mladenovcu i sta da radim sad :kez :kez :kez :mrgreen:

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

odes na jagnjetinu da saberes misli :mrgreen:

Boki78

Post by Boki78 »

Gago wrote:Zvao sam i Skoru oko 16h da mu kazem da sam stao u Mladenovcu i sta da radim sad :kez :kez :kez :mrgreen:
Pa jel ti rekao da svratis u Selters banju na relaks masazu? :mrgreen:

skora

Post by skora »

Gago wrote:Natovarih se jutros i rekoh da krenem polako pa sta Bog da
...... pa sto ode tako ....mogli smo jos da je raskopusavamo :) :D
Boki78 wrote: Pa jel ti rekao da svratis u Selters banju na relaks masazu? :mrgreen:
:D :D :D :D fazno :D :D :D :D

Locked