Izgubljeni kljucevi
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
Izgubljeni kljucevi
Pozdrav, izgubio sam kljuceve od moje lade 111, zakljucana je, ima imobilajzer.
Interesuje me koje su mi opcije da prodjem najpovoljnije, sta mi predlazete.
Ne znam kako ide sa ovim autom, na ranijem autu kad mi se to desilo slao sam za novi kljuc u maticnu fabriku.
Hvala na savetu
Interesuje me koje su mi opcije da prodjem najpovoljnije, sta mi predlazete.
Ne znam kako ide sa ovim autom, na ranijem autu kad mi se to desilo slao sam za novi kljuc u maticnu fabriku.
Hvala na savetu
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Re: Izgubljeni kljucevi
Izgubljena su oba kompleta ključeva?
Imao sam samo jedan set. U medjuvremenu sam nasao kljuc od centralne brave.bruyoni wrote:Izgubljena su oba kompleta ključeva?
Nisam pametan sta da radim za kljuc za paljenje i sa imobilajzerom. Ima li neko savet?
- bruyoni
U servis na menjanje brava i reprogramiranje imobilajzera nema druga, OK brave mozes sam promeniti ali oko ECU-a treba da radi neko ko upoznat sa materijom
- Ajvanho
- Automobil: Lada 111 1.5 16v
Auto možeš jednom da upališ bez imobilajzera, ako imaš ključ za paljenje, postoji procedura. Ali samo JEDNOM. Taman dovoljno da stigneš do servisa.
Kad ništa ne pomaže - pročitaj uputstvo.
Problem je sto je auto neregistrovan pa mi slepovanje kamionom predstavlja trosak.Ajvanho wrote:Auto možeš jednom da upališ bez imobilajzera, ako imaš ključ za paljenje, postoji procedura. Ali samo JEDNOM. Taman dovoljno da stigneš do servisa.
Pitanje, da li mogu sam da promenim bravu i reprogramiram imobilajzer, ima li neki metod da izbegnem servis?
Pitanje br 2, ako sam zamenim bravu novom, da li i dalje vazi to za jedno paljenje tom procedurom?
Pitanje br3
Da li mogu da zamenim novu bravu, i iskljucim imobilajzer trajno. tjs. da ga deaktiviram ali tako da makon promene brave auto pali klasicno a da me imobilajzer ne blokira?
Hvala.
Ja kazem da moze .......samo nesmem da garantujem da cak ni brava ne mora da se menja . ....99% sam sigran da ne mora .....lada111bg wrote:
Pitanje br3
Da li mogu da zamenim novu bravu, i iskljucim imobilajzer trajno.
Na mojoj samari nivi tip ,sa imobilajzerom,je ostala stara brava ,a imobilajzer trajno iskljuc.Pride je auto konvertovan sa direktnog ubrizgavanja na klasiku (karburator),i time sve bolesti resene jednim udarcem.
Operaciju nisam ja izvodio tako da ne znam detalje,ali evidentno je da moze bez problema ....
- bruyoni
Sam mozes promeniti bravu ali sto se uklanjanaj blokade tice treba ti adekvatan sw i interfejs za povezivanje. U skorinom slucaju kada je u samari izvrsen prelazak sa konja na magarca je samo uklonjen kontrolni modul za paljene dok se kod 11X modela blokada smesta u ECU i ostaje nebitno da li promenio bravu ili ne. Stoga, povodom drugog pitanja. Da, mozes zameniti bravu i probati da upalis jednom i oteras kod majstora ali onda neko u kompijuteru mora iskljuciti blokadu
PS: lade nemaju direktno ubrizgavanje.
PS: lade nemaju direktno ubrizgavanje.
Ja kazem da moze .......samo nesmem da garantujem da cak ni brava ne mora da se menja . ....99% sam sigran da ne mora .....skora wrote:lada111bg wrote:
Pitanje br3
Da li mogu da zamenim novu bravu, i iskljucim imobilajzer trajno.
Na mojoj samari nivi tip ,sa imobilajzerom,je ostala stara brava ,a imobilajzer trajno iskljuc.Pride je auto konvertovan sa direktnog ubrizgavanja na klasiku (karburator),i time sve bolesti resene jednim udarcem.
Operaciju nisam ja izvodio tako da ne znam detalje,ali evidentno je da moze bez problema ....[/
quote]
Nisam razumeo ovo da ne mora brava da se menja?
Mislis da se nekako uradi kljuc?
Jes vala i to sto kazes,ali znas nasta sam misliobruyoni wrote:PS: lade nemaju direktno ubrizgavanje.
Dali to znaci da u ladi samari iz 2000te godine,koja ima motor 1.5i 8v ,IMA razlike u elektronici u odnosu na ladu 110 1.5i 8v ???bruyoni wrote:U skorinom slucaju je samo uklonjen kontrolni modul za paljene dok se kod 11X modela blokada smesta u ECU
Ja ladu 11x ne poznajem ,i bruyoni mi je sad ubacio crv sumnje ,jer sam ziveo u ubedjenju da je sistem elektronike kod samare 1.5i 8v ISTI kao kod 11x 1.5i 8v ......pogotovo u prvim serijama gde je kilometar sat mehanicki ,dakle ne dogitalni ......pa dok mi on to ne odgovori nek sve oko toga ostane po strani .On ih zna(11x),ja ne ,tako da vise slusaj njega ..........ALI ......ono sto znam sigurno je sledece .lada111bg wrote: Nisam razumeo ovo da ne mora brava da se menja?
Mislis da se nekako uradi kljuc?
Niti u samari (novi tip),niti u 11x bilo kojoj ,kljuc nema CIP(ako gresim ispravite me),te tako finkcija kljuca u odnosu na bravu je po meni ista kao kad bi gurnou srafciger ,ekser ili idzekovao dzek iz brave i direktno spojio zice.
......smatram ,da kljuc kao kljuc i sama brava ,nemaju nista sto bi zahtevalo promenu ili prepravku .....doduse zivim u ubedjenju da je to tako .....a SVE dalje od brave do kompa ,i sam komp ,zahtevaju prilagodjavanje klasici,ili reprograminje,modifikovanje ili sta vec .
Dakle kratak odgovor na tvoje pitanje po meni bi glasio :
- Ostaje stara brava .....i kljuc naravno samim tim
- bruyoni
Znam na sta misliš ali to te ne treba sprečavati u pravilnoj upotrebi termina i izraza da neko ko se ne razume, a sluša ovo, ne bi ispao glup u društvu.
Ne tvrdim da je nemoguće, znajući Ruse kako ubacuju sve i svašta svagde, da postoji identičan sistem ubrizgavanja u nekoj samari i 11x ali ono što je stajalo kod tebe na vozačevom košu ne sliči ni jednom ECU u 11x seriji koji sam video.
Šta je sad CIP u ključu? CIP koji ja znam se obavlja u cevima.
Što se nove brave tiče ne pratiš na času, čovek reče da je izgubio sve ključeve stoga brava mora da se menja. Osim ako neće da iskoristi šrafciger predlog
Ne tvrdim da je nemoguće, znajući Ruse kako ubacuju sve i svašta svagde, da postoji identičan sistem ubrizgavanja u nekoj samari i 11x ali ono što je stajalo kod tebe na vozačevom košu ne sliči ni jednom ECU u 11x seriji koji sam video.
Šta je sad CIP u ključu? CIP koji ja znam se obavlja u cevima.
Što se nove brave tiče ne pratiš na času, čovek reče da je izgubio sve ključeve stoga brava mora da se menja. Osim ako neće da iskoristi šrafciger predlog
Dooobroooobruyoni wrote:Znam na sta misliš ali to te ne treba sprečavati u pravilnoj upotrebi termina i izraza da neko ko se ne razume, a sluša ovo, ne bi ispao glup u društvu.
Sta je stajalo kod mene na vozacevom kosubruyoni wrote:ali ono što je stajalo kod tebe na vozačevom košu ne sliči ni jednom ECU u 11x seriji koji sam video.

ECU (dok je bio u funkciji) joj je bio kod suvozacevih nogu ako se ne varam ....... a trag cele te skalamerije je ostao u vidu ovoga :
....tako je isto i kod njega u 11x Pa kodiran kljuc :bruyoni wrote:Šta je sad CIP u ključu?

Mikro cip koji je iskljucivo usaglasen sa TOM bravom koja je iskljucivo usaglasena sa TIM ecu-om ......
Npr. ti imas kodiran kljuc ,das mi original ,ja ga narezem,gurnem u tvoju bravu ,on udje normalno ,krenem da ga zaverglam ,ali sipak !!! Nije kodiran .....kao kasetofon ....nema muzike dok ne ukucas kod ,a da bi COD mogao da se ukuca mora da ima nesto usta se ukucava .To je cip ....mikro cip
Napisao je ovo :bruyoni wrote:Što se nove brave tiče ne pratiš na času, čovek reče da je izgubio sve ključeve
pa sam nosio da je jedan kljuc i pali i odkljucava ,ali sad kad si rekao ,skapirao sam da je sistem isti kao kod samare ....jedan za vrata i gepek ,a jedan samo za paljenje .....lada111bg wrote:U medjuvremenu sam nasao kljuc od centralne brave.
- bruyoni
Negde si pisao da ti je neko ubrizgavanje bilo u nekoj samari i da je jedini ostatak bio neki uređaj na košu kod vozača
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=11 ... j*#p117248
ali sam verovatno loše skapirao na šta si mislio.
aaaa ČIP, jeblo te korišćenje velikih slova da kao naglasiš nešto nepotrebno, YU tastature su sveprisutne naučite da ih koristite
Da ima NFC čip ali nije u samom ključu, mada može da se smesti, već je u jednom privesku koji se prinosi onom crnom disku sa Ladinim logoom na drugoj fotki u tvom postu. I funkcioniše onako kako si napisao.
Vidiš ja sam "ključ centralne brave" skontao kao RF daljinac za otključavanje, tj da nije našao nikakv fizički ključ
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=11 ... j*#p117248
ali sam verovatno loše skapirao na šta si mislio.
aaaa ČIP, jeblo te korišćenje velikih slova da kao naglasiš nešto nepotrebno, YU tastature su sveprisutne naučite da ih koristite
Da ima NFC čip ali nije u samom ključu, mada može da se smesti, već je u jednom privesku koji se prinosi onom crnom disku sa Ladinim logoom na drugoj fotki u tvom postu. I funkcioniše onako kako si napisao.
Vidiš ja sam "ključ centralne brave" skontao kao RF daljinac za otključavanje, tj da nije našao nikakv fizički ključ
Eeeeee tako mi kazi .....sad mi je sve jasnobruyoni wrote:Da ima NFC čip ali nije u samom ključu, već je u jednom privesku koji se prinosi onom crnom disku
Sad vec mozemo da postavimo pitanje clanu lada111bg :
- Prijatelju ,sta si ti ustvari u medju vremenu nasao ??? ...ili jednostavnije pitanje :
- IMAS li taj privezak sto bryjko spominje ili ne ???
Sam kljuc za paljenje je totalno nebitan u ovoj prici .....on ti prakticno ni ne treba .....
Nasao kljuc od centralne brave, mogu da udjem u auto ali nemam kljuc od kontakt brave niti crnu plastiku od imobilajzera.skora wrote:Eeeeee tako mi kazi .....sad mi je sve jasnobruyoni wrote:Da ima NFC čip ali nije u samom ključu, već je u jednom privesku koji se prinosi onom crnom disku![]()
Sad vec mozemo da postavimo pitanje clanu lada111bg :
- Prijatelju ,sta si ti ustvari u medju vremenu nasao ??? ...ili jednostavnije pitanje :
- IMAS li taj privezak sto bryjko spominje ili ne ???
Sam kljuc za paljenje je totalno nebitan u ovoj prici .....on ti prakticno ni ne treba .....
Pitanje, da li mogu samo da zamenim ulozak od kontakt brave,videh na forumu da neko pomenu ulozak, pa zatim odslepujem auto da mi deaktiviraju imobilajzer?
Pitanje br 2, ko u Beogradu i blizoj okolini moze da mi sredi to ako znate?
Auto je od 16v.
Hvala