Tenak

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Re: Tenak

Post by aleko-2141 »

Namontirani diskovi, uklopljeno sve lepo al opet propada kocnica kad se poveze zadni deo, mislim da je to do onog razdelnika sto sam izbacio a inace sam izbacio i peti kocioni, probacu sutra da prevezem vodove posto je sad povezan jedan prednji cilindar i zadnji deo, probacu da skroz razdvojim zadnji od prednjeg.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Milovanovic
Automobil: Lada 2107, Alfa 156

Post by Milovanovic »

Al si ga modernizovao,svaka cast,samo napred 8)

Tole
Automobil: Lada

Post by Tole »

Cekaj, cekaj... Ako sam ja dobro skontao onda se disk kocnice mogu ugraditi i pozadi??

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

a sto ne moze, bitno je da znas od cega moze da ne lutas mnogo, mislim da na lade stavljaju od volge al ti vidi nesto drugo zbog samih delova, klesta mozes od cega god hoces posto im je kacenje isto, problem su diskovi, kod mene je 4x108 kao na audiu pa sam samim tim sve uzeo od audia

Tole
Automobil: Lada

Post by Tole »

A sta tacno treba da gledam?

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

prvom disk tj raspon rupa pa dubinu diska, najbolje ti je da se uclanis na ruski sajt Drive2.ru i lepo sve pogledas i pitas ljude i onda vidis sta ti je lakse

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Sav problem oko kocnica je bio u onom razdelniku, danas sam prevezao vodove da svaki tocak ide iz jednog izlaza od glavnog kocionog i auto ima normalnu kocnicu, jedino sto sad koci po jedan cilindar pa je kocnica slabija al sutra cu da kupim sta mi treba da ga izbacim skroz i prevezem kako treba, raskacio sma i peti kocioni da bi video sta ce biti i koce zadnji prvo tako da mora da bude povezan i on.

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

A rekao sam ti pre 20-30 strana da ga izbaciš i nabaciš T komade.
Što se zadnjih tiče i treba da koče pre prednjih. Ako ne ubodeš neke reduktore sile sa opela ili VW-a probja kod nekoga na strugu da ti napravi redukciju po venturijevom principu, počneš sa nekim manjim prečnikom kapilare pa po potrebi razbušiš. Ne mora biti ovako kao na sllici sa oba unutrašnja navoja, to sam tako nacrtao jer me mrzelo da razrađujem ctež ali kapiraš šta mislim, možeš jedan spoljni jedan unutrašnji pa ih kačiš direktno na kočioni tamo gde ti budu išli vodovi za zadnje.

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

nova prica, izbacio razdelnik, svaki tocak ima svoj vod, povezao peti kocioni i kocnice nema, hvaha skroz nisko, izbacim peti prica ista, blokiram zadnji deo skroz kocnica radi ko luda, zakljucak, razdelnik regulise pritiske posto su razliciti precnici klipova pa ne moze da ostvari pritisak pozadi, kako god se sabere, sad kad budem na odmoru lete napolje prednja klesta i stavljam druga sa jednim klipom, nisu rusi ludi sto sve izbace i stave normalna klesta bez ikakvih regulatora i ostalih zajebancija.

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Nađi prečnike klipova u diskovima i radni prečnik i hod glavnog kočionog cilindra pa onda računaj koliko je potrebno fluida da bi kočnica radila. Možda cilindri na kočnicam u ovoj postavci imaju preveliku zapreminu za način na koji su trenutno povezane kočnice

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

ma sad kad odem na odmor lete klesta napolje i stavim normalna al mozda necu moci da stavim tocak 14"

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

povezana i rucna, sad sam miran do odmora pa onda i prednji diskovi :D

skora

Post by skora »

Konacno :prvi

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

nije kao pre da koipa odmah nego je mekana al drzi :)

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Tenk nesto poludeo :D
sad prima gas ko lud, nije ni nesto bucan ko pre ili mi se cini, sinoc na auto putu levi migavac i 140-5 samo se sklanjaju :D

stigli neki delovi iz Rusije, dva bocna bela, bas su dobra za razliku od onih sto sam vidjao po buvljaku, komlet gumica za prednji trap, omege za gumice balans stangle i gaz-ov peti kocioni, sve sa dostavom 52 eura a kod nas je budjavi peti fenox 35e

Image

Image

Post Reply