Problem sa gasom
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
Re: Problem sa gasom
Ovako pre remonta mi se nije gasio motor. Samo sam imao jake trzajeve negde oko 2000 obrtaja a od kako sam "remontovao" alternator mi se pojavio taj problem gasenja. Odnecu ja njega kod majstora da ga on pogleda. Pa cu onda raditi ostalo.
-
rascho
- Automobil: Lada 112 1.5 16V
Eto sada si naučio dvije važne lekcije koje svaki "sam svoj majstor" mora znati.
1. Uvijek, prije nego što počneš nešto raditi, moraš znati kako ćeš provjeriti da li taj dio radi nakon tvoje intervencije. U tvom primjeru morao si znati napon punjenja akumulatora prije nego što si rastavio alternator.
2. Ako neki simptom nije postojao prije tvoje intervencije, a postoji poslije, uvijek posumnjaj u ispravnost svog rada i još jednom sve provjeri, čak iako si obavio točku 1 već ranije.
1. Uvijek, prije nego što počneš nešto raditi, moraš znati kako ćeš provjeriti da li taj dio radi nakon tvoje intervencije. U tvom primjeru morao si znati napon punjenja akumulatora prije nego što si rastavio alternator.
2. Ako neki simptom nije postojao prije tvoje intervencije, a postoji poslije, uvijek posumnjaj u ispravnost svog rada i još jednom sve provjeri, čak iako si obavio točku 1 već ranije.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...
Nisam jos moram da cekam platu 
LM ovako citav problem je u alternatoru, stari regler je punio 13,30 a novi 15,70+ i iskreno se nadam da cu uspeti da kupim jedan ispravan 
ako se pali check engine i zakuca kola dok vozis nema veze na kolko obrtaja tj na zabrzavanje proveri i vakum crevo sto ide od ona tuba sto nalikuje na filter" do indzeksena.. mozda je i struja kablovi i bombina i diogna plocka na alternatoru.
Da covek ne poveruje skoro svi problemi koje sam naveo ( trzanje, pojacani ler itd ) su nestali cim sam zamenio termostat. Doduse i dalje sija chek engine lampica iako sam skinuo akumulator na cirka 20-tak minuta, al sta je tu je barem je prijatnija voznja. Iskreno receno kada sam namestio alternator pozurio sam da se pohvalim kako je sve u redu ono nije se gasio, ali je i dalje trzao (doduse nesto redje). E sad sam sacekao koji dan da proverim i sada je sve ok.