Dok smo stajali na semaforu toliko nadimi da imaš osjećaj da se diže magla (Carpenter, "The Fog").
Previse gorivo u 1 i 4 klip Lada 110 1.5li
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
-
rascho
- Automobil: Lada 112 1.5 16V
Re: Previse gorivo u 1 i 4 klip Lada 110 1.5li
Jutros sam vozio iza jedne Astre što "zaprašuje komarce", pa sam te se sjetio 
Dok smo stajali na semaforu toliko nadimi da imaš osjećaj da se diže magla (Carpenter, "The Fog").
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...
napravio sam auto.. tj majstor je sredio.. jedva
sad treba da ispraznim sistem i da natocim 5l antifriz - 40 obican sa benziske?
i drugi problem sto da radim temperata dok stoi kola u mesto ide preko 90stepena.. pa pali se perka pa gasi se.. i menja li se taj senzor na ventilator jel pali se kasno skoro na 100stepena ili da napravim na taster?
i drugi problem sto da radim temperata dok stoi kola u mesto ide preko 90stepena.. pa pali se perka pa gasi se.. i menja li se taj senzor na ventilator jel pali se kasno skoro na 100stepena ili da napravim na taster?
-
rascho
Pa u čemu je bio problem na kraju? Je li sređeno i dimljenje i pišanje injektora?
Što se tiče paljenja ventilatora, to radi ECU i ovisi na koliko je podešen. Možeš mijenjati senzor koliko hoćeš on će uvijek paliti na istoj temperaturi. Jedino ako ti je senzor neispravan onda se mijenja.
Što se tiče paljenja ventilatora, to radi ECU i ovisi na koliko je podešen. Možeš mijenjati senzor koliko hoćeš on će uvijek paliti na istoj temperaturi. Jedino ako ti je senzor neispravan onda se mijenja.
Sve je sredio.. nema dima vise, ne ide gorivo u ulje i ne mirise na benzin. pali dobro motor radi i bolje sto je bio a sto je sredio neznam.. samo mi javio da je uzmem kola jer bila gotova. vidim nove kablove na svekice i nesto je premostovao kod senzora za vazduh.. uzeo mi 45e za kablove i to sto napravio kola. Pregledacu sve kasnije kad dodjem sa posla.rascho wrote:Pa u čemu je bio problem na kraju? Je li sređeno i dimljenje i pišanje injektora?
Primetio sam da radi super.. ali kao da malo prosecka u voznji. I to da temperatura ide preko 90 pa padne ide pa padne..
Vodna pumpa je nova, nisam ni 300km prosao snjom.. Perka nekad pali na 93,4 nekad na 98 skoro pred crveno..
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Pa pitaj ga šta je bilo.
opet isto.. opet lose radi i pocinje da dimi.. benzin trosi ko luda.
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Vrati se kod onog majstora i neka ti ili vrati pare ili sredi kola
10 dana mu trebao da je popravi i oped smo na nuli. Sto je muci poima nemam. Stavio je novu bombinu bila nesto bolje.. vratio je staru isto radila dobro.. Sad zapalim kola i izvadim 1,3 i 4 kabal iz svekice i motor radi isto.. vratim ih namesto i nema nikakve razlike. Izvadim kabal iz 2 svekice tek onda motor muci se da ugasi.
-
rascho
Jeste li riješili ono sa injektorima na 1. i 4. cilindru? Da li je injektore vadio pa ispitivao ili nekom odokativnom metodom?
Je li otkrio od čega je višak ulja u cilindrima? Ne može biti višak ulja u cilindrima od neispravne bobine/kablova/svjećica, a auto ne može dimiti ko lud bez viška ulja u cilindrima.
Jeste li provjerili senzore bregaste i radilice?
Skini ovaj dokument https://drive.google.com/open?id=0B8Ile ... zhBX3RsZzg i malo prouči, tu imaš opisane dijagnostičke metode za mnoge probleme (a daj ga i majstoru, vidim da bi mu moglo koristiti).
Je li otkrio od čega je višak ulja u cilindrima? Ne može biti višak ulja u cilindrima od neispravne bobine/kablova/svjećica, a auto ne može dimiti ko lud bez viška ulja u cilindrima.
Jeste li provjerili senzore bregaste i radilice?
Skini ovaj dokument https://drive.google.com/open?id=0B8Ile ... zhBX3RsZzg i malo prouči, tu imaš opisane dijagnostičke metode za mnoge probleme (a daj ga i majstoru, vidim da bi mu moglo koristiti).
nikola110 wrote:Haahaha.. ideja je dobra ali kola trosi vise goriva nego avion hahaDihtung je original kao i ostale delove sto kupujem..
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=56560D18
Glava je sigurno dobro poramnuta.. strafove su stegnute sa moment kljuca a ovo drugo neznam. Mozda je taj senzor jer sam ga cistio sa naftom.. jer bio cel u ulje namazan.. Majstor kaze proverio dizne i ECU radi dobro.. ali cudi se sto bi moglo da bude.. kola ide na bolje ali ne skroz kako treba. A vodu obicnu imam u sistem samo da testiram dali oped voda ide u ulje tj dali je dobro stegnuta glava i dihtung.. da malo protestiram ima odma da vratim antifriza.
pozz.ako je lada 8v onda nema dihtung glave vec silikon ili masu za dihtovanje koliko ja znam