Lada 111 se gasi u voznji i nece da pali
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
Re: Lada 111 se gasi u voznji i nece da pali
proveri i preventivno zameni osigurace ecu-a proveri kontakte na osigurackoj tabli. ako ne pomogne zameni i rele istog(glavno rele, jedno ili sve da ne lutas ima ih tri ili cetiri. standardna rele-a po 30A)
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
koji su osiguraci od ecu-a?
- belipotok2
- Automobil: lada111 1.5 8v
evo danas tj malopre opet problem jednostavno se ugasio u voznji cinimi se kao da je izgubio struju,pa je opet upalio i tako dva tri puta se gasio i posle nisam nikako mogao da upalim,dok se malo nije ohladio...vozim na benzim nemam tng lada 111 1.5 8v 2002gbruyoni wrote:TNG? Možda negde vuče falš vazduh il ije step motor dobrano zaprljan...
I forsirajte malo te mašine, crveno je na 5500-6000 obrtaja. Treba da skoči pritisak u cilindru, malo da prostruji vazduh preko ventila. da se proguraju nečistoće u ulju i rashladnom sistemu... ovako samo stvorite naslage čađi i koksa.
u cemu je fora??
do servisa nemogu pod reskitom da ga vozim iza obrenovca sam a do zemun polja ima da se pegla i to dosta..a slep sluzba bi me odrala
sta da mu radim za prvu pomoc??
p.s. kad u ovom ebenom nema servis koji radi lade a kad cuju za ladu nece ni da je pogledaju
Šta da ti kažem,kad ništa neznam
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Čekaj, jesi 'l ti ono beše lepio gomile izolirke da fiksiraš kablove do kopijutera jer si utvrdio da kada njih pomeraš lada se ugasi?
Ako si ti taj, skidaj izolirku i kontroliši kablove pre svega stopice i mesto gde je kabel vezan za stopicu
Ako si ti taj, skidaj izolirku i kontroliši kablove pre svega stopice i mesto gde je kabel vezan za stopicu
- belipotok2
nisam taj a i neznam gde se ti kablovi nalazebruyoni wrote:Čekaj, jesi 'l ti ono beše lepio gomile izolirke da fiksiraš kablove do kopijutera jer si utvrdio da kada njih pomeraš lada se ugasi?
pazi kad je hladan pali ko mina u voznji netrza ,vuce ko mustang sve ok.ali povremeno ima neki zez da se ugasi u voznji il izgubi struju,kao sto mi se juce dogodilo,pa onda mu dodje struja i vozim i tako nekoliko puta a posle normalno
sta tu moze da bide
nemam kompjuter oa je 1.5 8v
- bruyoni
Da, to je Milanović bio. Imate slične avatare.
Ako imaš 8V i nemaš karburator, imaš kompijuter. Nalazi se kod leve suvozačeve noge. Otvoriš onu plastiku i videćeš ga pored njega su tu još tri releja i osigurači za ventilator, startovanje i pumpu.
Ako imaš 8V i nemaš karburator, imaš kompijuter. Nalazi se kod leve suvozačeve noge. Otvoriš onu plastiku i videćeš ga pored njega su tu još tri releja i osigurači za ventilator, startovanje i pumpu.
-
rascho
- Automobil: Lada 112 1.5 16V
Opet velim, ako pod "izgubi struju" misliš da se apsolutno sve pogasi (svjetla, motor, radio, itd.) onda traži prekid negdje na masi. Ako se samo ugasi motor i lampice na kontrolnoj tabli, onda traži ovdje gdje ti je bruyoni rekao. Treće ti nema.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...
- belipotok2
nisam vozio pod svetlima al se motor jednostavno ugasio,ajd provericu masu samo koju:) i gde se nalazi,rascho wrote:Opet velim, ako pod "izgubi struju" misliš da se apsolutno sve pogasi (svjetla, motor, radio, itd.) onda traži prekid negdje na masi. Ako se samo ugasi motor i lampice na kontrolnoj tabli, onda traži ovdje gdje ti je bruyoni rekao. Treće ti nema.
sto se tice onih releja kod nogu proverio sam osiguraci su svi isprqvni oni releji rade i sta jos tu da dzarnem
pumpa radi od goriva..kablovi su dobri svecice isto..to je sve sto znam ..bem ti elektroniku,da je fica znao bih sta mu je
ovako nemam pojma gde se sta nalazi i kako izgleda

- belipotok2
gledao sam tu ,osiguraci su ok,releji cvrkaju na kontakt,pumpa zuji..i sta jos da vidim tu?bruyoni wrote:Da, to je Milanović bio. Imate slične avatare.
-
rascho
Problem je što se kod tebe greška dogodi kada je auto vruć. To znači da se negdje, gdje je loš kontakt, zbog razlike u rastezanju materijala pri zagrijavanju, izgubi kontakt, dok se auto zagrijava. Zato moraš sve to polako vaditi van i provjeriti da li ima korozije na kontaktima, ili se nešto klima. Također otkači sa ECUa onaj debeli kabel pa i njega provjeri. AKo negdje vidiš da su kontakti dobili patine, onda ih malo pošprocaš sa kontakt sprejem (ne WD40 ili nešto slično nego baš kontakt sprej).
Ti povremeni problemi su najteži za dijagnosticirati.
- belipotok2
da bas tako kad je vruc motor to se od skoro desava,al ajd da te negnjavim da mi kazes a nebi bilo lose ako imas sliku tog ecu/i zasta on sluzi zapravo/ jer neznam kako izgleda i gde se tacno nalazi,otvarao sam malopre onu plastiku kod nogu i gledao sam osigurace na kojima dolazi struja ,rele br jedan cvrka kad se da kontakt,ostala dva ne,al sam vadio jedan po jedan dok je motor radio i isti je gasio,znaci da su ispravni releji...unutar tog tunela ima jedna duguljasta kutijica,a malo dalje jos jedna sira ..neznam sta je to ..rascho wrote:Problem je što se kod tebe greška dogodi kada je auto vruć. To znači da se negdje, gdje je loš kontakt, zbog razlike u rastezanju materijala pri zagrijavanju, izgubi kontakt, dok se auto zagrijava. Zato moraš sve to polako vaditi van i provjeriti da li ima korozije na kontaktima, ili se nešto klima. Također otkači sa ECUa onaj debeli kabel pa i njega provjeri. AKo negdje vidiš da su kontakti dobili patine, onda ih malo pošprocaš sa kontakt sprejem (ne WD40 ili nešto slično nego baš kontakt sprej).
jedino ako nepronadjem sam moracu u servis al se plasim da mi u guzvi nestane onda sledi lambada:)
sevis mi je udaljen 70km
-
rascho
Kada otvoriš tu plastiku kod nogu ECU je iznad svih tih releja i osigurača, na svom postolju. Moraš gurnuti glavu malo bliže da bi ga mogao vidjeti. U biti metalna četvrtasta kutija, podsjeća na auto radio kada mu makneš prednju masku https://duckduckgo.com/?q=bosch+mp7.0&t ... 539709.jpg
To je kompjuter od auta i bez njega ti ništa vezano uz motor neće raditi.
Ako se dobro sjećam drže ga 3 matice. Lako ga je skinuti, jedino je malo zajebanije ubaciti alat u tu rupu da bi odvrnuo te matice.
Ako se dobro sjećam drže ga 3 matice. Lako ga je skinuti, jedino je malo zajebanije ubaciti alat u tu rupu da bi odvrnuo te matice.
- bruyoni
Ko što Rašo kaže, moraš se zavući da bi bacio pogled a mase su svuda po autu tačnije pratiš minus od kleem sa akumulatora i nalazićeš ih. ECU bi trebao imati svoju masu ali ako hoćeš da probaš možeš mu dovući direktno sa akumulatora. Takođe moraš utvrditi da li nestaje struja u celom vozilu ili se samo motor ugasi, najlakše je po radiju ako je digitalni i gubi stanice onda prekida cela struaj i može biti da je u pitanju loša diodna ploča. Takođe da li pali check engne lampicu, ako pali da li se ona nakon tog gaženja motora ugasi ili i dalje ostaje upaljena i koje greške prijavljuje kada se očitaju
- belipotok2
vidim ja da mi negine auto elektricar..bruyoni wrote:Ko što Rašo kaže, moraš se zavući da bi bacio pogled a mase su svuda po autu tačnije pratiš minus od kleem sa akumulatora i nalazićeš ih. ECU bi trebao imati svoju masu ali ako hoćeš da probaš možeš mu dovući direktno sa akumulatora. Takođe moraš utvrditi da li nestaje struja u celom vozilu ili se samo motor ugasi, najlakše je po radiju ako je digitalni i gubi stanice onda prekida cela struaj i može biti da je u pitanju loša diodna ploča. Takođe da li pali check engne lampicu, ako pali da li se ona nakon tog gaženja motora ugasi ili i dalje ostaje upaljena i koje greške prijavljuje kada se očitaju
nemam ja check engine na instrument tabli,a ovo sto si rekao dal na celom vozilu gubi struju,provericu
vazi, hvala puno..
pokusacu da se zavucem i skinem ecu,a kako ce posle raditi nek mi bog bude u helpu
- belipotok2
hvala bas si car za brz odgovor i slikurascho wrote:Kada otvoriš tu plastiku kod nogu ECU je iznad svih tih releja i osigurača, na svom postolju. Moraš gurnuti glavu malo bliže da bi ga mogao vidjeti. U biti metalna četvrtasta kutija, podsjeća na auto radio kada mu makneš prednju masku https://duckduckgo.com/?q=bosch+mp7.0&t ... 539709.jpg
pokusacu da dodjem do te magicne kutije,ako ne onda kod elektricara u servis
uglavnom da znam gde i sta trazim
jos jednom hvala