Lada Samara 1.3
Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977
Re: Lada Samara 1.3
Jel ovo kod tebe bilo lose ili ocajno stanje? Nemam pojma sta je bitno u celoj prici...
Samo Samara Srbina Spasava
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
pocetak i kraj je los
al to je stanje posle 10 god, ako ti nju podignes sa dizalicom na sajtnu onda komotno mozes ovako da ej otvoris i da zamenis prednju stranu i bog da te vidi a i ako je ovako otvoris moze normalno da se pridje da se okrpi poprecni lim kao sto je kod mene odradjeno
Naravno prvo razmisli dali ces je voziti i dalje i jos koliko godina. Ako planiras ubrzo da je menjas za 2-3 godine onda nediraj nista, teraj je pa posle na odpad.
Taj ti trazi 3000 sa zamenom ili ne, i daje sa zamenom pa je skupo. Ali mozda covek i dobro radi pa je nekad i bolje dati malo vise para ako se posao odradi dobro.
Taj ti trazi 3000 sa zamenom ili ne, i daje sa zamenom pa je skupo. Ali mozda covek i dobro radi pa je nekad i bolje dati malo vise para ako se posao odradi dobro.
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
dejca aj u firmi naplacujem 50din po udaru savijanje tako da ako mu savije prednju stranju to nije ni 300din a materijala nema 1000din
C c cGago wrote:Znaci za sajtne koje bi isekao na trulim mestima i zavario delove gde treba,
DA ISECKA SAJTNU GDE JE PUSTILA I DA UBACI KOMADICE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jeeebem ti ludaka ......Aj sto MAJSTOR predlaze,to razumem....vabi ga da otvori posao pa ga onda orenda za ostalo ili zbomba .......ali sto ga TI slusas to mi nije jasno ??????Ma dzabe tebi pricati ......ne mogu da se nerviram
Zbunismo čoveka načisto. Mi ovde možemo da pričamo do sutra, idi kod proverenog limara i sa njime razogovaraj, poslušaj njegove predloge i ti mu predloži tvoje i tako nadjite neki dogovor.
Sta ima da ga zbunjujem kad sam mu bar 10 puta do sad objasnio,nacrtao i obojio ,i kontao sam da je skapirao da to nije posao tipa zameni svecice ili alternator ,nego stvar koja prvo kosta vise nego sam auto ,a drugo - sa njegovog stanovista totalno ne isplativo jer nema para za bacanje ......Nakon svega toga ,on odlazi kod seoskog majstora LIMARA,koji svakodnevno trenira na traktorskim prikolicama vareci im stranice da prasici ne ispadaju ,i predlaze mu da mu za male pare UBACI KOMADICE gde je sajtna trula !!!!!!
Dakle ne vredi budali pricati kad nece da poslusa ,a pritom nikad nije drzao brener u ruci,nikad nije gledao brener u tudjoj ruci ,nema pojma cemu sluzi sajtna,kako radi i koja joj je svrha,a po najmanje zna koliko mu je auto truo .Za njega je trulo samo gde mu je majstor prosao srafcigerom kroz lim ......a mesta na koje ne moze da pridje srafcir ,on nosi u glavi da su zdrava ......i sad mi imamo ispred sebe situaciju ,da objasnimo da bi on bio FENOMEN na ovim prostorima koji JEDINI ima ladu samaru u prvoj boji KOJA NIJE ZA RAD ?????
Pa kako ??? Na koju foru ???? To je auto koji se vozi ,koji ide po soli ,koji se ne pere redovno ,koji NIKAD NIJE OPRAN kako treba a kamoli zasticen ili tretiran voskom ili ostalim emulzijama koje bi radile svoj posao od 90te na ovamo ......OK ,nije grob da ispadaju sedista ,ali taj auto ILI se radi kako treba ,ILI se ne pipa da bi imao vrednost neku posto je u prvoj boji SA SVE rupama kroz koje prolazi srafciger.
Rezime .....imamo samo par opcija :
- Odvesti ga kod PRAVOG majstora da mu kaze koliko kosta limarija i farbanje za njegov auto (pa kad cuje dati mu secer i vodu da se povrati)
- Pustiti ludaka da mu susteri iskrmace to iole sto vredi na kolima sa flekovanjem tackastim varom na po 10cm (lim preko lima) i posle mazanje nekog katrana satro zastita
- ili cutati i praviti se lud ,i klimati glavom kako mu je drugarov deda fantasticno uradio posao ,i diviti se njegovoj sposobnosti kako je izuzetno povoljno nasao limara i tako postao presedan u toj tematici ......
Misliiim ....sta reci a ne zaplakati
......a sto je najveci crnjak ,on bi to radio tako i ferarija da vozi .......nebitno sto je lada u pitanju .....samo da kosta sto manje !!!! ....a dal to valja ,kolko ce to da traje ,ima li to imalo majstorstva u radu .....to ko ga hebe .....
Kapiram ga da ne zna, ili se ne razume ,ali ne kapiram sto se pravi pametan kad je ........
Dakle ne vredi budali pricati kad nece da poslusa ,a pritom nikad nije drzao brener u ruci,nikad nije gledao brener u tudjoj ruci ,nema pojma cemu sluzi sajtna,kako radi i koja joj je svrha,a po najmanje zna koliko mu je auto truo .Za njega je trulo samo gde mu je majstor prosao srafcigerom kroz lim ......a mesta na koje ne moze da pridje srafcir ,on nosi u glavi da su zdrava ......i sad mi imamo ispred sebe situaciju ,da objasnimo da bi on bio FENOMEN na ovim prostorima koji JEDINI ima ladu samaru u prvoj boji KOJA NIJE ZA RAD ?????
Pa kako ??? Na koju foru ???? To je auto koji se vozi ,koji ide po soli ,koji se ne pere redovno ,koji NIKAD NIJE OPRAN kako treba a kamoli zasticen ili tretiran voskom ili ostalim emulzijama koje bi radile svoj posao od 90te na ovamo ......OK ,nije grob da ispadaju sedista ,ali taj auto ILI se radi kako treba ,ILI se ne pipa da bi imao vrednost neku posto je u prvoj boji SA SVE rupama kroz koje prolazi srafciger.
Rezime .....imamo samo par opcija :
- Odvesti ga kod PRAVOG majstora da mu kaze koliko kosta limarija i farbanje za njegov auto (pa kad cuje dati mu secer i vodu da se povrati)
- Pustiti ludaka da mu susteri iskrmace to iole sto vredi na kolima sa flekovanjem tackastim varom na po 10cm (lim preko lima) i posle mazanje nekog katrana satro zastita
- ili cutati i praviti se lud ,i klimati glavom kako mu je drugarov deda fantasticno uradio posao ,i diviti se njegovoj sposobnosti kako je izuzetno povoljno nasao limara i tako postao presedan u toj tematici ......
Misliiim ....sta reci a ne zaplakati
Kapiram ga da ne zna, ili se ne razume ,ali ne kapiram sto se pravi pametan kad je ........
Ma to je tacno da to sto se vidljivo okrpi nije gotov posao, kola za komplet remotn limarije trebaju skroz da se rasture kao sto je radio aleko a takav posao bez minimum 400e. i ne pocinji a koliko se to isplati. I kad se tako odradi ako se posle valjano ne zastiti i naj nepristupacije mesto je bacanje para. Imao sam primer u komsiluku, komsija oslican limar bio gratis iskrpio stojadinku suraku, a surak nezeli da se prlja zastitama i zastava posle 3 godine kaput, opet isto rdja koliko hoces.
Zavaren lim 100 puta brze truli od ne zavarivanog lima. Takav lim ima da zardja i kap vode da nevidi, dovoljna mu je i vlaznost vazduha.
Naravno ako se zastiti trajace to, ali ko da se prlja viewtopic.php?f=28&t=4986
Zavaren lim 100 puta brze truli od ne zavarivanog lima. Takav lim ima da zardja i kap vode da nevidi, dovoljna mu je i vlaznost vazduha.
Naravno ako se zastiti trajace to, ali ko da se prlja viewtopic.php?f=28&t=4986
Limar u garazi radi nekog americkog dzipa iz 30tih... Rece da samo za peglanje, varenje i sta vec- bez farbanja uzima 1100 evra za to.
A prilicno je posten. Odmah mi je rekao u fazonu da se meni ne isplati da ulazem velike pare u to i onda je ovo ponudio kao opciju. I rekao je da bi sigurno trajalo 3-4 godine bez probijanja.. Zato sam i ja postavio pitanje na forumu..
Pa nista onda....
Kako se rupe budu otvarale nabijacu novine kao Skora sto radi
Samo prvo da mi pokaze kako to radi, jer ima iskustva...
Da pocnem da kupujem Politiku jer ima najveci format lista???
A prilicno je posten. Odmah mi je rekao u fazonu da se meni ne isplati da ulazem velike pare u to i onda je ovo ponudio kao opciju. I rekao je da bi sigurno trajalo 3-4 godine bez probijanja.. Zato sam i ja postavio pitanje na forumu..
Pa nista onda....
Kako se rupe budu otvarale nabijacu novine kao Skora sto radi
Da pocnem da kupujem Politiku jer ima najveci format lista???
Pa kad neces da slusas Skoru ,ti slusaj Dejcu ...... 
Pa normalno da cu da ga slusam, kada mi svaki put kad me vidis hvalis njegovu zastitu kao da je zlato 
Ja je nisam ni hvalio ni kudio ,nego posto se ne zna ko je veca stipsa od vas dvojice ,ja sam ti rekao da primenis DEJCA metode jer ne kostaju nista
Lako je to pricati sad
A kad je donoseno po 2kg prasetine, tad me nisi kudio

A kad je donoseno po 2kg prasetine, tad me nisi kudio
Pricamo o sajtnama i zastiti ......a ako vec spominjes donosenje prasetine ,onda spomeni i da je Travi dolazio ,tako da od prasetine NIKAD nismo nista videli osim koscica