ŠEMA
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
ŠEMA
Zdravo.Ne mogu da nađem temu o maglenkama pa bih ovom prilikom hteo vaše mišljenje
o šemi po kojoj ću da ih ugradim.Na njoj je ovo uokruženo fabrički,znači broj 1 je prekidač
na inst.tabli koji uključuje zadnja svetla za maglu.Sve van kruga ugrađujem ja ali se dvoumim gde da stavim osigurač,npr.od 15A pošto maglenke vuku oko 10A (ako su 55W),između relea i maglenki ili između relea i akumulatora.Pozdrav
o šemi po kojoj ću da ih ugradim.Na njoj je ovo uokruženo fabrički,znači broj 1 je prekidač
na inst.tabli koji uključuje zadnja svetla za maglu.Sve van kruga ugrađujem ja ali se dvoumim gde da stavim osigurač,npr.od 15A pošto maglenke vuku oko 10A (ako su 55W),između relea i maglenki ili između relea i akumulatora.Pozdrav
Re: ŠEMA
Osigurac stavi izmedju releja i maglenki. Tako ces zastititi i relej ako dodje do nekog spoja. Ako ga stavis izmedju releja i akumulatora relej nece biti zasticen. Odozgo ti ide samo komanda sa prekidaca i to nediraj.
Mala ispravka.Pod brojem 1 nije prekidač nego taster i sa njega ne ide na zadnje maglenke već na relej ili to i nije relej nego neki prekidač koji uopšte ne liči na one releje gde su osigurači koji se ubadaju u postolje,u ovaj se ubada konektor.Inače,on se nalazi levo od suvozača dole iza one plastike.
-
rascho
- Automobil: Lada 112 1.5 16V
Sada sam na plaži (malo se kurčim), pa ne vidim na mobitelu, ali 2 je sklop koji pali lampicu kada ti pregore svjetla, nije relej.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...
Ja sam odustao od ugradnje.Maglenke koje sam nabavio su mnogo manje od onog namenjenog mesta za ugradnju i ružno izgleda ako ne popuni onu celu prazninu kad se skinu one plastike.A i ne pašu rupe za šrafove
-
rascho
- Automobil: Lada 112 1.5 16V
Nisam 100% siguran, ali mislim da maglenke i trebaju biti malo manje, pa da se ima kupiti plastika koja dođe oko njih da popuni rupu, provjeri malo.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...