Check engine
Moderators: dejo, jeronimo, na benzinskoj me vole, parkvets
Check engine
Nakon dugo vremena bez kvara , niva pocela opet zaebavat. Problem se javlja i na plinu i benzinu.Upalim vozilo normalno (pali bez problema na zub kao sto se kaze), ali jako trese i blica check engine lampica malo stisnem gasa i ona se ugasi. Nema lampice malo je motor mirniji ali i dalje trese ,zatim prebacim na plin na ko 50-60 C temperature i moram drzati gas ako pustim auto se ugasi, gas drzim na 1200-1500 obrtaja 5-10 sekundi i pusim gas onda moze da radi na plinu i dalje motor trese. Tek kad vozilo postigne temperaturu 90-95 onda se motor umiri i manje je bucan. Takodje prilikom kocenja na plinu se zna ugasiti ali to kada prebacim na plin i prvi put kad stisnem kvacilo i kocim obrtaji padnu i on se ugasi (uvjek) kad upalim ponovno i tako vozim onda se ne gasi. Kantam da li je do katalizatora(zacepljen) ili lamda sonde. Stavio nove svjećice 0.8 zazora. Prije su bile 1.1 na pogled istrošene pa sam ih zamjenio isti su problemi bili i na starima.
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
Re: Check engine
Da nije crkao servo uređaj za kočnice?
Obrati pažnju da li šušti vazduh dole oko pedale kočnice kad je stisneš na upaljen motor. Ili možda crevo od usisa do serva
Obrati pažnju da li šušti vazduh dole oko pedale kočnice kad je stisneš na upaljen motor. Ili možda crevo od usisa do serva
Ne šušti ništa ali provjerit cu sutra jos jednom , niva koci ko luda , misli da nije do kocnica jer kad stisnem kvacilo padaju obrtaji i ona se gasi ali samo na plinu dok na benzinu isto padaju obrtaji ali se negasiDare wrote:Da nije crkao servo uređaj za kočnice?
koji je plinski sistem na autu? i posto je motor sa direktnim ubrizgavanjem da li je vrsena dijagnostika uredjajem?
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
- na benzinskoj me vole
Moguci krivci : Modul paljenja + kablovi ( ako pali check engine znaci da osjeti missfire-nepropisne detonacije na jednom od cilindara)
Ruska mashinerija by Srky the only way to fly !
Bendini lpg iz 2006. Kablove nisam mjenjao orginali su , e sad sistem za paljenje lako moguće. Lampica se pali npr kad upalim vozilo i radi nekih 1 do 2 min i tek onda se upali lampica blinkne 3-5 puta pa se ugasi i nakon nekih minut opet ponovi blinkanje . Poslije se nepali dok je motor topao. Znaci to se obicno javlja kad vozilo palim dok je motor hladan dok postigne temperaturu vise se nejavlja. Prilikom voznje kad vozim i kad stisnem kvacilo obrtaji padnu i vozilo se ugasi ovo se samo jednom desilo na benzinu dok na plinu svaki put. Kad ponovno upalim vozilo vise ne gasi obrtaji padnu dosta ali se vozilo ne gasi.
ovako napamet uz pomoc staklene kugle
najverovatnije kablovi ili svecice. ali dok se ne prikljuci na tester nista zasigurno...je li ti to digital cekas da ti se auto opravi digitalno preko mreze? 
Da bio sam kod bar 5 auto mehaničara i 4 auto električara. Priključivana je na više vrsta programa odnosno dijagnostike i nikakvih pomaka (nikakve greške ne izbacuje, opet moguće da ljudi kod kojih sam bio nemaju odgovarajuće software). Zato sam se i javio ovde na forum jer vidim da se dosta ljudi razumije i hoće pomoći, a sto se tice plinskog sustava nema nigdje na balkanu odnosno nisam uspio naci ko odrzava taj lpg sistem( bedini eco geo 3000) tako da nemogu izvrsit diagnostiku
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
ne znam sistem paljenja na nivi al primer od skoro, kolega vozi reno kangua, vec 4 god mu svetli cek, kad upali auto auto proguta neku knedlu i malo zatrokira i posle sve normalno ispostavilo se da je bobina e sad kakva je kod renoa bobina to ne znam, zamenjenja je i nema vise ceka niti trokiranja.
Hvala na informacijama potražit ću bobinu i provjerit sistem za paljenje
ako svetli check engine MORA prijaviti gresku. jedino ako je nepismen ili corav pa ne moze da procita... zasto lepo ne odes u neki ovlasceni servis za lade (koliko se secam u hr je bila bugatti d.o.o ) i obavis sve ovako si vise para potrosio po kojekavim supama(i goriva) umesto da si na jednom mestu zavrsio, bilo bi ti jeftinije...nije problem u tome da li mi hocemo pomoci (a evidentno je da hocemo) nego ako menjas delove napamet potrosices bar 5 x vse para nego onako kako ti je receno...a i pokusaj da ne potrosis previse je sam po sebi poseban vid pomoci... 
inace za bedini ti je ovlascen i obucen autoplin breskovic...
http://www.autoplin.com/
http://www.autoplin.com/
Hvala prijatelju puno za servis za plin. Našao sam neki dan u BIH ovlašteni za lada vozila pa ću otići tamo da to pregledaju bliže mi je nego Zagreb. Pošto moram zamjenuti i hardijevu gumu jel je ova već preša jako punu i nedostaje je jedan dio.
to se mora pod hitno zameniti da ne ostavi te negde na putu...