Servis je iz Lestana, pisem ti adresu kad se vratim kuci, imam je na garanciji. Radjeno na preporuku, covek koji je odvezao Samaru tamo se kune u auspuhdziju. Majsto koji je radio granu je nesto najbolje sto sam za zivota video do sad, teska "picajzla" po svim mojim standardima. Zapravo dvojica su, otac i sin. Stariji je precizni mehanicar koji je proveo zivot radeci uglavnom menjace na alatima, a menjace na kolima je radio da odmori dusu. Mladji je automehanicar koji je obucavan od detinjstva, posao mu je ujedno i hobi, inace je default lokacija za odrzavanje automobila iz republicke skupstine. Kad nanjusi da si iz price onda se iscima da te izimpresionira. Cenu ne znam, dobio sam kao poklon
Nisu pravili granu. Skinuli su 4u2, izbusili zalomljeni brezon i stavili dvostepeni od nerdjajuceg celika, poravnali nalegajucu povrsinu, ocistili nalegajucu povrasinu na glavi, stavili novi dihtung, tj u samarinom slucaju dihtunge, potom sve sklopili, 2u1 pritegli mesinganim maticama za 4u2 preko novog dihtunga. Potom odvezli auto kod auspuhdzije koji je montirao novu 2u1, stavio opet novi dihtung izmedju 4u2 i 2u1, potom je nasao cevku sa odgovarajucim konusom i deo navario na pletenicu, usput je i cevka koja ide do srednjeg lonca zamenjena novom. Sve montirao. Auto vracen nazad, i sve lepo ustelovano, karburator, paljenje itd ...
Potom je zamenjen glavni kocioni, prednje kocione cevi i creva, kljesta ociscena, i remontovana, sistem izluftiran. Cevi su rutirane kako bog VAZ-a zapoveda, sve vraceno nazad u zabice, ne kako lokal seljani vose da rade oko karburatora i gde je lakse ...
Ja sam doneo sve dihtunge, glavni kocioni, posudu i gumice posude, cevi, gumice za kljesta, ulje za kocnice i 2u1 granu, sve ostalo, rad i materijal sam dobio na poklon.
ja bi stavio konus bas gde si i ti jer se tesko skida auspuh a u proslom servisu su mi stavili cev u cev i djavola ces sad da skines auspuh bez brusilice a vibracije se bas osete od auspuha pa bi stavio pletenicu
Baš lepo odrađeno, to sam i ja oduvek hteo da namontiram ali zbog katalizatora nigde mesta.
Jedna zamerka, varovi nisu ničim zaštićeni a koliko vidim obrušeni su. Zavuci se ispod pa ih malo lizni šmirglom, operi nitro razređivačem i namaži one bronze kojom si radio izduvnu granu.