TROKIRANJE
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
TROKIRANJE
Pozdrav svima.Imam problem jer je lajka počela da štuca tj.da trokira iz čista mira,u početku jednom ili dva puta na pređenih 100km a bogami od danas sve češće a počelo je pre nedelju dana.Čak i kod lagane vožnje ponekad štucne a kod malo žešće vožnje baš me izcima i moram da se vratim na laganicu.Dok sam imao keca takav problem sam rešavao čišćenjem svećica.Sutra ću da pogledam svećice ali šta bi moglo još da pravi problem,možda filter goriva koji još nijednom nije menjan.
Re: TROKIRANJE
Struja, razmrsi malo i kablove na svecice, mozda su probili pa varnica preskace sa jedan na drugi.
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Nema on visokonaponske kablove. Proveri vodove i kontakte do bobina i same bobine, na krajnjim kontaktima otpor treba da bude 0,9 - 1,3 Oma
Pali li check engine i koje kodove izbacuje
Pali li check engine i koje kodove izbacuje
Ne pali se ček indžin i ne izbacuje nikakvu grešku,svećice sam proverio dobre su boš fr7 dcx+11,na ladi su već 22000km a otpor nisam merio
Otpor na sve 4 bobine je 5 oma.Na prva tri kabla od svećica otpor je 14 oma a na četvrtom kablu koji je odmah pored nalivnog grla za ulje je 25 oma,Na gumama bobine nisam primetio tragove proboja.Kasnije sam primetio ovo na slici 2,da nije to zez.
Da li trokira i u leru? Ako da, to je do bobine, koja je naći ćeš tako što skidaš redom kablove i pratiš da li ima promena u radu motora.
Provereno, jer sam ja već dve menjao.
Najčešće na velikom gasu radi ok ali na malom i pri promenama zna da guta knedle. Na dijagnostici ništa ne pokaže, jedino mi se još dešavalo da prebaci sa plina na benzin jer registruje kao da nema snage tj. plina.
Provereno, jer sam ja već dve menjao.
Najčešće na velikom gasu radi ok ali na malom i pri promenama zna da guta knedle. Na dijagnostici ništa ne pokaže, jedino mi se još dešavalo da prebaci sa plina na benzin jer registruje kao da nema snage tj. plina.
Na leru ne
- bruyoni
Za otpore kažu ovo
http://car-exotic.com/lada-110/vaz-2110 ... ne-73.html
Proveri i pritisak benzina, možda je otišla pumpa. Baci pogled na dovod vazduha da negde ne falšira.
http://car-exotic.com/lada-110/vaz-2110 ... ne-73.html
Proveri i pritisak benzina, možda je otišla pumpa. Baci pogled na dovod vazduha da negde ne falšira.
Gde tačno se gleda za dovod vazduha
- bruyoni
Crno crevo od kućišta filtera vazduha, okolina leptira sa senzorom položaja leptira i step gasom, vakuum crevo, creva između usisne grane i glave, pošto ti je usisna plastična proveri da ona nije negde pukla
Zadnjih desetak dana imam problem sa trokiranjem auta pri radu na benzin.Interesantna je stvar da na plinu radi "normalno" nema snagu kao ranije
ali bar ne trokira i nema detonacija u usisnoj grani.Probao sam sa otspajanjem kleme sa akumulatora,pa potom voznjom samo na benzin oko 150km,ali nema nikakvih poboljsanja.Naime na leru radi normalno,ako naglo dodajes gas gusi se i puca u usisnoj grani.Ako lagano dodajem gas prima ok,ali nekako kao da
oko 2000-3500 obrtaja vibrira motor.Nakon toga radi bez vibracija,ali nema snagu(ko vozi 16v zna kako treba da vuce nakon 3500 obrtaja).Bio sam na diagnostici u Beoladi(pazi ovlasceni servis),i tamo su mi rekli da gresaka nema i da ne znaju sta mu je(dodji kad se upali check engine).Svecice su nove(trokirao je i sa starima),pre oko dva meseca promenio sam pumpu goriva i regulator pritiska,pre mesec dana jedan injektor i ocistio ostale.Nakon svih tih radova je radio super,do pre deset dana.Jel ima neko ideju sta moze da bude?
ali bar ne trokira i nema detonacija u usisnoj grani.Probao sam sa otspajanjem kleme sa akumulatora,pa potom voznjom samo na benzin oko 150km,ali nema nikakvih poboljsanja.Naime na leru radi normalno,ako naglo dodajes gas gusi se i puca u usisnoj grani.Ako lagano dodajem gas prima ok,ali nekako kao da
oko 2000-3500 obrtaja vibrira motor.Nakon toga radi bez vibracija,ali nema snagu(ko vozi 16v zna kako treba da vuce nakon 3500 obrtaja).Bio sam na diagnostici u Beoladi(pazi ovlasceni servis),i tamo su mi rekli da gresaka nema i da ne znaju sta mu je(dodji kad se upali check engine).Svecice su nove(trokirao je i sa starima),pre oko dva meseca promenio sam pumpu goriva i regulator pritiska,pre mesec dana jedan injektor i ocistio ostale.Nakon svih tih radova je radio super,do pre deset dana.Jel ima neko ideju sta moze da bude?
-
rascho
- Automobil: Lada 112 1.5 16V
Ako radi na plin dobro, a na benzin loše, a pri tome se stvar ne popravi nakon odspajanja kleme, što znači da nije do plina, ostaju jedino dijelovi koji se ne koriste pri vožnji na plin. To su injektori, sa svojim spojnim vodovima i regulatorom tlaka, i pumpa benzina. Pošto je pumpa nova, a injektori su samo čišćeni, ja bih pretpostavio da injektori nisu dobro očišćeni.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...
ili je neki sa losim spojem na konektoru ili zapusen. fuel trim bi pokazao, ali tamo dzaba njima dijagnostika kad su balvani pa ne znaju da gledaju....
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
Od večeras je lada počela da trokira i u leru i radi kao imt traktor.Ne mogu da verujem da je to isti auto kao onaj od pre ove situacije.
Rekoh ti ja. Slobodno kad pocne da trokira skidaj jedan po jedan kontakt sa bobine (ono sa tri zice) i kad nadjes onaj koji skines a on isto radi - tu bobinu menjas (samo bosch)