Jeste, ta klapna izgleda ovako:choksi wrote: Inače ona je od nekog žnj materijala kao pur pena
Klapna, regulator grijanja, ili ...
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
- Ajvanho
- Automobil: Lada 111 1.5 16v
Re: Klapna, regulator grijanja, ili ...
Kad ništa ne pomaže - pročitaj uputstvo.
Uhhh..snadje i mene...Od pre neki dan uopste mi ne radi ni ventilator kabine ni regulacija grejanja.
Upalio sam bio ventilator kabine,radio je jedno par minuta i iznenada se ugasio,pa potom upalio,pa opet ugasio
kao da negde gubi kontakt.
Nakon tog samostalnog paljenja i gasenja vise uopste ne radi,ni u jednoj brzini.
Prvo sam pomislio da je crkao motoric ventilatora,ali sinoc vracam se kuci i reko da malo pustim grejanje
kad ono ne radi ne regulacija temperature.Znaci u opste ne reaguje na komandu,niti cujem klapnu da se
pomera,niti se cuje onaj senzor temperature kod plafonjerke.Gledao sam osigurace svi mi deluju ispravni
(nisam ih vadio iz lezista) a u autu sve drugo radi.Koji je osigurac od bloka regulacije,i da li to mozda ide preko nekog releja?
Da li je mozda crkao blok regulacije?
Upalio sam bio ventilator kabine,radio je jedno par minuta i iznenada se ugasio,pa potom upalio,pa opet ugasio
kao da negde gubi kontakt.
Prvo sam pomislio da je crkao motoric ventilatora,ali sinoc vracam se kuci i reko da malo pustim grejanje
kad ono ne radi ne regulacija temperature.Znaci u opste ne reaguje na komandu,niti cujem klapnu da se
pomera,niti se cuje onaj senzor temperature kod plafonjerke.Gledao sam osigurace svi mi deluju ispravni
(nisam ih vadio iz lezista) a u autu sve drugo radi.Koji je osigurac od bloka regulacije,i da li to mozda ide preko nekog releja?
Da li je mozda crkao blok regulacije?
Ja sam isto mislio kao i ti na blok regulatora u kabini ,pa sam brze bolje kupio novu i ugradio kada ono nista.E onda sam morao redom da idem skinem napred kod motora sve izvadim ventilator sa klapnom i imam sta da vidim,klapna sa plastikom sva popucala,kupim sa aluminijumskom osnovom montiram .,provereim ventilator direktno radi proverim mikro motor radi, sve to lep radi vratim sve to nazad.vraim nazad stari sau blok u kabini ukljucim grejanje radi na zeljene temperature.Tako da ti je sve ovo gubljenje vremena ,moras krenuti redom jeste muka ali ti je uradjen posao...
Nista znaci ne gine mi rasturanje celog sistema.Bilo bi super da je do losih kontakata
ali sam iskreno skeptican, jer danas kad sam gledao blok regulacije,video sam da su
komande ventilatora i regulacije temperature potpuno odvojene.Imaju i odvojene dzekove
pozadi na izlazu,zajednicko im je samo kuciste.Gledao sam i stampanu plocu izgleda kao
nova,ne vidim oksidaciju nigde,mada bez instrumenta da proverim to nista ne govori.
Da ne zaboravim,ukoliko neko bude rastavljao blok regulacije neka obrati paznju da pozadi kod
dzekova ima nalepnica sa logom proizvodjaca,ispod koje se nalazi sraf koji drzi fiksiranu
stampanu plocu u kucistu.To je plastificirana nalepnica i nema sanse da vidis da je ispod
nje sraf.Cisto da navedem da vam se ne dogodi da vam napukne plastika(kao meni).
ali sam iskreno skeptican, jer danas kad sam gledao blok regulacije,video sam da su
komande ventilatora i regulacije temperature potpuno odvojene.Imaju i odvojene dzekove
pozadi na izlazu,zajednicko im je samo kuciste.Gledao sam i stampanu plocu izgleda kao
nova,ne vidim oksidaciju nigde,mada bez instrumenta da proverim to nista ne govori.
Da ne zaboravim,ukoliko neko bude rastavljao blok regulacije neka obrati paznju da pozadi kod
dzekova ima nalepnica sa logom proizvodjaca,ispod koje se nalazi sraf koji drzi fiksiranu
stampanu plocu u kucistu.To je plastificirana nalepnica i nema sanse da vidis da je ispod
nje sraf.Cisto da navedem da vam se ne dogodi da vam napukne plastika(kao meni).
Resio sam problem - kako? ne znam.Krenuo sam od osiguraca,stavio novi posto je onaj ruski iako ispravan nekako bio raskliman.
Dalje sam rastavio celu onu plastiku oko brisaca,izvadi motorice klapne i ventilatora,ali nigde nisam video neispravnost.Malo sam prebrisao prljavstinu,sve spakovao nazad i za divno cudo sve radi.Sad,do cega je bilo stvarno ne znam,ali znam da sam izgubio celo popodne
zezajuci se oko Ladinih bubica,ali sad bar greje.
Dalje sam rastavio celu onu plastiku oko brisaca,izvadi motorice klapne i ventilatora,ali nigde nisam video neispravnost.Malo sam prebrisao prljavstinu,sve spakovao nazad i za divno cudo sve radi.Sad,do cega je bilo stvarno ne znam,ali znam da sam izgubio celo popodne
zezajuci se oko Ladinih bubica,ali sad bar greje.
- Ajvanho
Mora da je negde bio loš kontakt.
Pitanje glasi: Da li je moguće pristupiti ovoj klapni iz kabine?
...konkretno kod mene, taj motorić što pokreće klapnu ne reaguje (moguće samo izduvavati hladan zrak)... rasklopim sve, dođem do tog motorića, otpojim i ubacim šarafciger (tj. zaglavim da duva samo toplo), no međutim od same vožnje to čudo je opet ispalo
eh. sad mi se ne rasklapa ponovo od strane motora (skidanje brisača, one velike plastike ispod - koju sam morao pola pokrpiti, jer se sasipa... kvalitet je znači BOŽE)
kako su ga braća osmislili...
dođe mi da skinem tablu i vozim bez nje... to ništa ni sa čim.... 
...konkretno kod mene, taj motorić što pokreće klapnu ne reaguje (moguće samo izduvavati hladan zrak)... rasklopim sve, dođem do tog motorića, otpojim i ubacim šarafciger (tj. zaglavim da duva samo toplo), no međutim od same vožnje to čudo je opet ispalo
eh. sad mi se ne rasklapa ponovo od strane motora (skidanje brisača, one velike plastike ispod - koju sam morao pola pokrpiti, jer se sasipa... kvalitet je znači BOŽE)
kako su ga braća osmislili...
- Ajvanho
Skineš onu rešetku na sredini gde izduvava topao ili hladan vazduh u kabinu i tamo u daljini možeš da vidiš klapnu. Ako uspeš da zavučeš ruku do nje, ubaci nešto da je podglaviš da stoji stalno otvorena.
Predpostavio sam da bi to trebalo da funkcioniše, ali ne imadoh strpljenja...
otvorim sve ponovo, i na silu okrenem klapnu onim motorićom (zavrnem na max)
, zatim u tom položaju učvrstim motorić vezicama i za sad funkcioniše, grije...
hvala na odgovoru, bude li opet ispalo otvaram to da u vožnji može da se štima klapna
, zatim u tom položaju učvrstim motorić vezicama i za sad funkcioniše, grije... hvala na odgovoru, bude li opet ispalo otvaram to da u vožnji može da se štima klapna