Lada Samara 1.3

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

Locked
dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Re: Lada Samara 1.3

Post by dejca »

Očisti ti dobro tu rdju, ako ima neka rupica zakrpi poli esterom i premaži to onim što sam ja mazao i teraće to. Ja sam na moju ladu sve spojeve mazao gde sam video da postoje i spolja i iznutra.

Boki78

Post by Boki78 »

Kos nema trika da zakrpi poliesterom, tj moze ali to nicemu ne sluzi :) Pre svega mislim na pukotinu oko solje koja nosi amortizer ...

Ako ce kozmeticki da krpi onda bolje obican git plus strumpfve umetnicke ruke i eto carolije. Podrazumeva se da izvadi akumulator dok je strumpf pored automobila :mrgreen:

dejca

Post by dejca »

Pa dobro, racunam da ta pukotina nije velika a poliester da stavi voda da mu ne ulazi unutra. I da namaze to zastitom i duze ce to da traji nego ako ga ovako ostavi a neide kod limara.

Gago
Automobil: Samara 1.3s

Post by Gago »

Ma kod limara cu da idem da vidim sta ce mi reci, pa cu posle odluciti sta cu dalje raditi :)
Samo Samara Srbina Spasava

BokeYGTi
Automobil: Lada 112 1.6 16v

Post by BokeYGTi »

iz iskustva ti kazem, kada ovo krene-ne mozes nikako zaustaviti. sad ces da odradis, za godinu-dve ces ponovo da vidis isto ovo na istom mestu koliko god se trudio da odradis kvalitetno. ja sam zbog toga i prodao svoju Samaru, jer nisam vise mogao da je krpim iznova i iznova.

prema tome, moj ti je savet, zamazi ovo i ponovo u oglase. ne vredi da pucas pare koje nikad neces da povratis jer potencijalni kupac sigurno nece umeti da ceni tvoje zalaganje oko tvog auta, sto mozes da zakljucis i iz toga koliko ti para nude.

da kazemo da sam ja imao malo srece i prilikom prodaje i prilikom kupovine 112-ice, ali ja sam Samaru sa nacetim kosevima (po drugi ili treci put) i propalim patosom oko zadnjih tockova prodao za 5 dana, bez ikakvog mazanja. cak auto nije bio ni opran kad je kupac dosao po njega, a da ne pricam da se nisam trudio da zamazem ama bas nista na kolima jer sam se zareko da vise ni dinar jedan necu uloziti u tu Ladu (osim ako nije nesto od vitalnog znacaja za njenu eksploataciju). Rekoh sebi, ili ces da je prodas ili ces da je vozis dok se ne raspadne.
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.

skora

Post by skora »

...ma ima on odlicnog limara ...nek vam kaze sta mu je rekao :mrgreen:

Boki78

Post by Boki78 »

BokeYGTi wrote:iz iskustva ti kazem, kada ovo krene-ne mozes nikako zaustaviti. sad ces da odradis, za godinu-dve ces ponovo da vidis isto ovo na istom mestu koliko god se trudio da odradis kvalitetno. ja sam zbog toga i prodao svoju Samaru, jer nisam vise mogao da je krpim iznova i iznova.
To je prica koju ti redovno prodaju ocajni limari. Bez problam se kosevi i bilo sta odradi da traje boga oca. Meni je na samari 1997 bila cela leva strana odneta, tj bankina je obrisala sa lica zemlje, do dan danas nije protrulila. Nije nesto estetki odradjena ali trulezi nigde nije nikad bilo. Drugar radio koseve na floridi kod mladog limara, zapravo tada pocetnika, petu godinu traju, auto se vozi aktivno i zimi i leti. Sad ako je klinac bio u stanju da uradi koseve da sada, pet godina kasnije kosevi budu netaknuti koliko je to onda tesko i nepostizljivo ...

dejca

Post by dejca »

Boki78 wrote: Drugar radio koseve na floridi kod mladog limara, zapravo tada pocetnika, petu godinu traju, auto se vozi aktivno i zimi i leti. Sad ako je klinac bio u stanju da uradi koseve da sada, pet godina kasnije kosevi budu netaknuti koliko je to onda tesko i nepostizljivo ...
Zato i traju, uvek će čirak koji voli posao i počinje da se uči veću pažnju pokloniti nekom poslu od iskusnog majstora.

I ja kažem da i krpljena limarija može dogo da traji ako se okrpi sve što treba i zaštiti kako treba. Ako se ne zaštiti dobro goreni lim istruli stoput brže nego onaj koji nije varen

BokeYGTi
Automobil: Lada 112 1.6 16v

Post by BokeYGTi »

Boki78 wrote:To je prica koju ti redovno prodaju ocajni limari.
Ma kakvi ocajni limari, ja mu kazem iz iskustva. znam sta sam patio sa svojom Samarom. doduse, ruku na srce, istina je da majstori nisu bili neki znalci (tako se ispostavilo kasnije). Sa druge strane, tu je i pitanje isplativosti. da se kvalitetno uradi i da traje dugo, sigurno dobro i kosta. da li se isplati ulagati u Samaru 150-200e (lupnuo sam, to je po mojoj proceni koliko to moze da kosta) da sredi ovo a i sam kaze da mu nude 450e za kola. da ne pricamo o tome koliko kosta da se komplet kvalitetno odradi limarija.
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.

Boki78

Post by Boki78 »

Ma ja tebe kontam, nisam ni mislio da si ti taj koji prodaje pricu, vec da je neko nekad i tebi to uradio. I meni su svasta pricali, te danas kad tu lagariju o limariji cujem od nekoga ko mi treba nesto zavrsiti oko auta momentalno bezim. Pogotovu mi je smehotrsno kada ti je prica neki od (samoproklamovanih) auto experata... Fakat je da se limarija moze uraditi tako da traje mnogo vise od dve godine. Kosta vise, ali ni izbliza onoliko vise koliko mi ockujemo jer se mi lokalno vodimo logikom da ako sajtna kod dunstera kosta 50 kod majstora mora da kosta 150, a nije tako jer majstor koji radi kvalitetno je obicno citav u mozgu pa i sam zna da 150e za prosecan auto nije realna cena. Skuplja kola i oldtimeri su drugi svet, ali ono sto se vozi svaki dan i sto na dnevnom nivou donosi pare ne ..

Sto se isplativosti u samaru tice, nje iz ugla preprodaje svakako nema. No ja tu uvek sebi postavim pitanje, koji auto ces voziti za ulaganje od 100-200 ili koliko vec eura. Znaci eto hipoteticki prodam auto, doplatim tu cifru, sa druge strane me saceka vozilo koje ukupno kosta toliko daklem prodajna cena +spreceno ulaganje. Realno to moze biti opet neka druga krsina. Onda se moze primetiti da ce se na taj naci u samaru vremenom uloziti previse novca. To formalno jeste tacvno, ali ja to opet gledam ne kao ulaganje u nju vec u svoju bezbednost. Sta ti znaci sacuvana lova ukoliko ti sutra na magistralnom na prvu rupu izbije solju i potom sletis sa puta isprevrces se i ko zna sta se desi. Onda vise nema para koje ne bi ulozo da opet stanes na noge :)

zlatko83vr

Post by zlatko83vr »

Poenta je da je polovno vozilo macka u dzaku. Ja bih isto uradio sto prica i sto je uradio Zajecarac, samo da prodjem isto prilikom kupovine. Mada, i Boki je je u pravu s druge strane. Sve u svemu, modernizacija nas ocekuje uskoro sve.

dejca

Post by dejca »

Ali sta da se kupi od novijih vozila. Lade 11x nisu presle mnogo od 90000 do 120000 km. I na godiste nisu lose, ali svi znamo da ako predjasni vlasnik na limariju nije obracao mnogo paznje ta limarija je krenula. U tom cenovnom rangu 1000-1500 e. su jos i astra f, golf 3, ford mondeo itd. ali sve je to starijeg godista i preslo 200.000+ km. limarski isto nisu sjajni. A odrzavanje elektronike znase kako i sta kosta.
Zato bih ja opet isao na ladu samaru, 2107 ili za mene najupotrebljiviju 2104. Zasto, pa poznajemo ta kola i njihove tajne. Prate se oglasi i sacekas neku odčuvanu od neke starije osobe i obavezno da je vožena u manjem gradu kao Pirot, Vranje, Leskovac, Bor itd. Sa sela ne iz BG pogotovo NE! Tamo bre auto putevi ludnica i svi po gasu, u ovim manjim gradovima vožnja domaćinska i dok voziš gledav se i ženske i tako.
Eno Travelman kako je ubo dobar primerak, mogao sam i ja onu 2104 u Boru ali ja glupan slušam drugog.Image

Image
adult image upload

zlatko83vr

Post by zlatko83vr »

dejca wrote: i obavezno da je vožena u manjem gradu kao Pirot, Vranje, Leskovac, Bor itd. Sa sela ne iz BG pogotovo NE! Tamo bre auto putevi ludnica i svi po gasu, u ovim manjim gradovima vožnja domaćinska i dok voziš gledav se i ženske i tako.
:D Dejco kralju, svaka ti je na mestu

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

dejca jos cuva slike i ne moze da prezali karavanku :D dejca je legneda i to se odavno zna :)

travelman

Post by travelman »

Eno Travelman kako je ubo dobar primerak,
Mozda je nekad bio dobar primerak ali vise nije, jer ...
... ja vise nevozim Ladu, nije moj nivo da mi Aleko i Skora drze predavanje sta i kako se radi ... :!: ...
Gurnuo sam je u kukuruz i pustio kokoske u nju ... :oops: ... i gajim pilice ... :twisted: ....

Locked