kuka za Ladu samaru

Moderators: dejca, Shone89, stalker92

Paya Le
Automobil: Lada 111 1.5 8v

kuka za Ladu samaru

Post by Paya Le »

prodajem kuku sa moje samare ostala u garazi kad sam prodavao auto i sad pre neki dan naletim na nju. Posto imam na mojoj 111 kuku ova mi visak pa ponudite kolko mislite da vredi, inace fabricka ruska kuka je u pitanju kupljena u nis autu pre 20-ak godina.....

Paya Le

Re: kuka za Ladu samaru

Post by Paya Le »

abe nije valjda da niko nista ne vuce sa samarom???

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

pa 90% njih ako zakaci prikolicu ostace im prikolica gde i bila sa sve zadnjim kosevima :mrgreen:

Paya Le

Post by Paya Le »

ma nece kaci se ona na grede odozdo al ipak je samara auto smekerica nije za arbait sa prikolicom, inace mi smo sa ovom kukom vukli kamp prikolicu za cg i nazad i nije ni pisnula lajka a kamo li sa malom prikolicom za teret......

skora

Post by skora »

Paya Le wrote:abe nije valjda da niko nista ne vuce sa samarom???
Vozilo opremljeno kukom, ako ne vuče priključno vozilo, ne sme učestvovati u saobraćaju sa postavljenim vučnim uređajem !!!!!!!!!!!! ;)

Sva vozila koja imaju staru kuku za vuču, koja nije rastavna, u skladu sa novim Zakonom o bezbednosti saobraćaja, moraće da je uklone i zamene takozvanom “euro kukom”, u suprotnom će morati i za to da plate kaznu !!!!!!!!!!!! ;)

Atest obavezan !!!!!!!!!! ;)

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Nepotpuno i netačno

"Uređaj za spajanje vučnog i priključnog vozila, na vozilima vrsta M1 i N1, koja su prvi put registrovana u Republici Srbiji nakon 1. jula 2011. godine ili je naknadno ugrađen nakon tog datuma, kada ne vuče priključno vozilo i kada se rastavi na pričvrsnom mestu, ne sme da premaši dužinu gabarita vozila. "

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

A sto bi to smetalo, ja kuku ne koristim, sluzi mi kao zastita od onih iza mene jednom me je i spasila a kadet otiso sa polupanim branikom.
Jošmalo pa ce i nosac na krovu zaboraviti.
Taj zapad koča pamenti, a ovi naši stručnjaci ih moraju sve kopirati. :shoot :shoot :shoot :shoot Eeee gde si TITO TITO.

bruyoni

Post by bruyoni »

A šta ako onaj iza tebe nije kriv?

Paya Le

Post by Paya Le »

ne postoji ta varijanta, kad udaris odpozadi znaci da nisi prilagodio rastojanje izmedju vozila uslovima saobracaja, ja sam sa mojom samarom svojevremeno udario traktorsku prikolicu sivu bez osvetljenja pa cak i bez katadioptera nocu kad je bila magla i opet sam ja bio kriv..... tako da kuka nije uopste naivna stvar

skora

Post by skora »

Prvo da se izvinim clanu Paya Le sto mu se*rem po oglasu …..Cilj mi je bio ,da svojim postom objasnim zasto prodaja kuke ide slabije od ocekivanog ……
A drugo …..da probam sad nasem “Alvirovicu “ da odgovorim :)
bruyoni wrote:Nepotpuno i netačno
NEPOTPUNO !!!!
Sta je nepotpuno ???? …..Tri razumljive recenice ,jasno objasnjavaju razlog otezane prodaje !!!!!
Mi se ne igramo ovde ZOBS-a !!!!! …..Mi smo u rubrici (podforumu) PRODAJEM!!!!!
Vas post postoani “Alvirko “ je nepotpun !!! Niste nama nepismenima objasnili sta znace grupe
-M1
putničko vozilo, jeste vozilo vrste M koje ima najviše devet sedišta uključujući i sedište za vozača, bez mesta za stajanje.
-N1
lako teretno vozilo, jeste vozilo vrste N čija najveća dozvoljena masa ne prelazi 3,5 t.

NETACNO !!!!!
Sta je netacno ??? Da ne moze praistorijska kuka ,ili da ne mora euro kuka ,ili da ne mora atest ????
Jel to netacno ????

U vasem postu postovani “Alvirko” navodite da vozila M1 I N1 koja su prvi put registrovana u Republici Srbiji nakon 1. jula 2011. ne smeju da da imaju kuku koja ce premašiti dužinu gabarita vozila.
Dali to znaci da vozila M1i N1 koja su PRE 1. jula 2011. prvi put registrovana u SRB – smeju ??????
Dali je mozda taj podatak postovani “Alvirko” NETACAN ??????

I za kraj ……da bih slikovito objasnio ,ja cu opet NEPOTPUNO ,ali ipak svima razumljimo !!!!
- Euro kuka
- PAPIR za nju (racun ,faktura )
- Atest

…..i SAMO kada se nesto vuce MOZE biti na kolima,u SVIM OSTALIM slucajevima mora biti u gepeku inace cika policajac vadi blokce :twisted: ….kao za pojas,kao za svetla,kao za pojas za putnike pozadi koji nisu vezani itd ……

Dakle ovako ;)

Image Image

bruyoni

Post by bruyoni »

Šta je netačno i nepotpuno? Pa te tri rečenice koje si naveo a misliš da si im verodostojnost doneo velikim brojem uzvičnika.
I ne prenemaži se ko ranjen, svoje neznanje možeš da iskažeš i sa manje teksta ne moraš da pišeš sastav, kod mene ne pali da izigravaš Kalimero Štrumfa.
skora wrote:Vozilo opremljeno kukom, ako ne vuče priključno vozilo, ne sme učestvovati u saobraćaju sa postavljenim vučnim uređajem !!!!!!!!!!!! ;)
Ako nemaš Euro kuku, možeš je imati ako ti je auto prvi put registrovan sa pre 1.7.2011. a kuka mora imati fabričku tablicu sa podacima o datumu proizvodnje, homologaciji, proizvođaču, serijskom broju i nosivosti.
skora wrote:Sva vozila koja imaju staru kuku za vuču, koja nije rastavna, u skladu sa novim Zakonom o bezbednosti saobraćaja, moraće da je uklone i zamene takozvanom “euro kukom”, u suprotnom će morati i za to da plate kaznu !!!!!!!!!!!! ;)
Netačno od početka do kraja, pogledati pravilnik republike Srbije o tehničkim uslovima za vozila član 83
skora wrote:Atest obavezan !!!!!!!!!! ;)
Atest kao atest ne postoji jer je homologacija potvrda da je proizvođač atestirao kuku, ako na kuki ne postoji homologacija ista se može pribaviti atestiranjem pojedinačnog proizvoda (neisplativo) i tek onda se može ugraditi. Automehaničar svojom izjavom garantuje da je kuka ugrađean u saglasnosti sa pravilnikom a na tehničkom se uz homologaciju i izjavu samo utvrđuje da li je kuka ugrađena propisno. Kuka se više ne upisuje u saobraćajnu jer se ne vodi pod "menjanje karakteristika vozila" i zbog toga utvrđivanje novih karakteristika vozila (Atest) nije potrebno ako se kuka ugrađuje na za to fabričku poziciju.

Tako da ako ova kuka ima fabričku tablicu može da se stavi na bilo koju samaru a bilo koji majstor će vam za dva piva dati potvrdu da je istu ugradio 2009.
Paya Le wrote:ne postoji ta varijanta, kad udaris odpozadi znaci da nisi prilagodio rastojanje izmedju vozila uslovima saobracaja, ja sam sa mojom samarom svojevremeno udario traktorsku prikolicu sivu bez osvetljenja pa cak i bez katadioptera nocu kad je bila magla i opet sam ja bio kriv..... tako da kuka nije uopste naivna stvar
Ti stojiš na semaforu kao drugi, ispred tebe Dejca sa kukom za zaštitu, iza vas još dva-tri vozila i u poslednje se zakucava Zastava Iveco jer su joj kočnice otkazale, svi prođu sa puknutim odbojnicima i malo savijenom limarijom a ti pored toga imaš probijen hladnjak i kondenzator klime. Naravno kriv je Iveco ali svi ostali mogu da odu kućama i naplate štetu od osiguranja, naplatićeš je i ti ali ćeš negde pored puta čekati šlep. Slična situacija se može primeniti i ako udariš vozilo zaustavljeno na nedozvoljenom mestu, ti njega udariš od pozadi ali je on kriv. Takođe taj ko ti je prodao priču da si kriv jer si udario neosvetljenu traktorsku prikolicu te je prevario, 2002. sam se vozio sa drugarom kada je uništio 206 na neosvetljenu traktorsku prikolicu, pandur mu je odmah na uviđaju rekao da ništa ne brine što je i sudija, u veoma kratkom postupku, potvrdio. Nekada je za izazivanje nesreće sa neosvetljenom traktorskom prikolicom odmah sledila prdekana ali su nažalost vremenom postali blaži po tom pitanju
Last edited by bruyoni on Mon Oct 05, 2015 11:03 am, edited 1 time in total.

skora

Post by skora »

bruyoni wrote:kod mene ne pali da izigravaš Kalimero Štrumfa.
Image
bruyoni wrote:Atest kao atest ne postoji
Ok :prvi .....Ja cu da izigravam Kalimero Strumfa svojim neznanjem ,a ti nastavi da zaludjujes narod kako atest NE POSTOJI ;)

Image

Evo ti ga jos jedan Kalimero Strumf u Srbiji (jedan od jacih po pitanju kuka i prikolica)..... ;)
Last edited by skora on Mon Oct 05, 2015 1:35 pm, edited 1 time in total.

bruyoni

Post by bruyoni »

A pošto si dokazani mufljuz normalno je da ćeš da citiraš samo ono što tebi odgovara. Evo kompletnog citata
bruyoni wrote:Atest kao atest ne postoji jer je homologacija potvrda da je proizvođač atestirao kuku,
Tako da izvoli... šta si hteo reći?

skora

Post by skora »

Zamolio bih te povedes racuna o nacinu komunikacije . ;)
Epiteti tipe Alvirko ,Strumf,Kalimero ,su dopustivi .......ali nazivati nekoga mufljuz ,vec poprima ton vredjanja sto slozices se nije primereno personi kao sto ti .Ako ja to ne koristim u komunikaciji sa tobom,ne vidim razloga zasto bi ti to koristio u komunikaciji samnom ?
Dakle nemoj to da radis !!!
bruyoni wrote:Tako da izvoli... šta si hteo reći?
Hteo sam reci da svaka kuka MORA da ima ATEST ,koji je jasno naznacen na potvrdi u vidu broja (iako si me malopre ispravljao da se ne upisuje u saobracajnu ,sto ja naravno nigde nisam ni spomenuo)

Image

bruyoni

Post by bruyoni »

Vodim računa šta pišem.
Onda citiraj kako treba bez vađenja iz konteksta pa nećeš biti mufljuz. To što je tebi epitet "Alvirko" zabavan meni ne mora da bude.

Na fotografiji je certifikat poluge za vuču vozila. Znaš li šta je poluga za vuču vozila?

Post Reply