dejca, Lada riva 2107
Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977
Re: dejca, Lada riva 2107
Kako ispustas vazduh iz sistema? Ja upravo zamenio vodu sa antifrizom takodje 6l, znaci 3l antifriz, 3l destilovana? Ali u hladnjaku mi je tek preslo sace, mogao bih jos malo da dosipam.
Drive with style,drive like a BOSS,drive Old school
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
Ja sam punio sistem kroz crevo grejanja, direktno u blok. Nema ispuštanja vazduha kasnije 
Inače, moj rashladni sistem se unormalio. Termostat je rešio problem.
Izgleda da ipak previše brinem za Ladu <3
Inače, moj rashladni sistem se unormalio. Termostat je rešio problem.
Izgleda da ipak previše brinem za Ladu <3
Na poslednjoj slici se vidi crevo koje ulazi u karburator, kad naspeš tečnost rashladnu onda njega skini dok nepoteči tečnost i vrati. Večeras kad budem uz komp obeležiću crevo.
Onaj dan sam dolio možda pola litar antifriza, povuklo iz prelivne posude.
Onaj dan sam dolio možda pola litar antifriza, povuklo iz prelivne posude.
Cuje mi se skripa u zadnjem desnom tocku, sigurno su paknovi pri kraju. Ranije dva puta kada sam hteo da skinem dobose to nisam mogao da uradim pa sam isao kod komsije na brener. Sigurno su i sad zapekli, ovde sam citao da za to moze da posluzi rucna, naravno tocak skinut i ona dva srava za centriranje i po gasu i on tad provrti kod glavcine. Postoji li jos neki nacin za skidanje dobosa sem ovog sa rucnom i koliko je on efikasan. Ono to bi trebalo da da rezultat ali pitanje je koliko ce pakni da ukoci ako je pri kraju.
desavalo mi se da nece da sidju nikako dok ih ne polomim.
nije toliko problem oko paknova, nego zapekne na osovinu
nije toliko problem oko paknova, nego zapekne na osovinu
j***** auto bez kardana
Da tu zeza na osovinu. Ja sam i radapciger bas za to pravio i ni tan nije htelo bez grejanja.
- Dare
Ja sam samo prvi put imao problem sa tim ali ne tako veliki. Posle sam tankim slojem tovatne masti namazao površinu doboša koja se navlači na osovinu i nikad nije bilo problema. Skidam ih za 5 minuta 
tako je dare, jos kad je mast bakarna miran si doveka... 
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
A uhvati i odvijač sprej pa prskaj po malo spoj glavčine i doboša. Prskaš jedno nedelju dana svaki dan kad se setiš, ujutru i naveč. Neće samo spasti ali će načeti da uz recept sa ručnom dosta lakše spadne.
Takođe ne moraš da koristiš ručnu, možeš i pedalu samo pomeriš klip petog cilindra u položaj kao da je auto napunjen jer ćeš tako dobiti veću silu nego da kočiš ručnom.
I ak oradiš na betonu podmetni neke deke/stari dušek/sunđer... bilo šta mekano ispod doboša koji tako skidaš da slučajno ne pukne ako spadne i raspali u beton.
Takođe ne moraš da koristiš ručnu, možeš i pedalu samo pomeriš klip petog cilindra u položaj kao da je auto napunjen jer ćeš tako dobiti veću silu nego da kočiš ručnom.
I ak oradiš na betonu podmetni neke deke/stari dušek/sunđer... bilo šta mekano ispod doboša koji tako skidaš da slučajno ne pukne ako spadne i raspali u beton.
Hvala za savete, ovih dana ćemo se boriti pa ko pobedi./-:
- Dare
I samo da dodam: ideja sa upotrebom kočnice NIKAKO nije upotrebljiva za Nivu. Prvo, tu su brezoni, a osim toga ako povučeš ručnu, snaga će se prebaciti na prednje točkove, auto će krenuti i naravno pasti sa dizalice.
narano, osim ako ne odspoje prednji kardan... 
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Ili samo digne i prednji točak 
to jeste samo dosta je nestabilno sa punim gasom na dve slabe dizalice i na kant....
ja te slucajeve resavam plinskim gorionikom, kruznim pokretima zagrevanje(nikako acetilenski po aluminijumu) i cas posla otpusti...
ja te slucajeve resavam plinskim gorionikom, kruznim pokretima zagrevanje(nikako acetilenski po aluminijumu) i cas posla otpusti...