Lada 111 se gasi u voznji i nece da pali

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

belipotok2
Automobil: lada111 1.5 8v

Re: Lada 111 se gasi u voznji i nece da pali

Post by belipotok2 »

bruyoni wrote:TNG? Možda negde vuče falš vazduh il ije step motor dobrano zaprljan...
I forsirajte malo te mašine, crveno je na 5500-6000 obrtaja. Treba da skoči pritisak u cilindru, malo da prostruji vazduh preko ventila. da se proguraju nečistoće u ulju i rashladnom sistemu... ovako samo stvorite naslage čađi i koksa.
isao sam u servis na dijagnostici je pokazao da me zeza senzor radilice,aj promenicu ga kad dodje vreme
stelovao sam ventile auto isao ko zmaj i nije se gasio i trzao u voznji sve do juce i danas ,pokidao mi zivce :evil:

jednostavno kao da ima prekid goriva nab ije mi nos u soferku i smanji brzini pa onda ubrza ko lud i tako stalno,kad ga izbacim u lerku ugasise ,pali bez problema ,vuce ko ala probao sam da ga izmasiram i drugom i trcom preko 5000 obrtaja vuce ko lud ,cim ga bacim u ler gasi se..i u krug..
sta da mu radim vise izludecu,da ga teram iz obrenovca do servisa u zemun,nebih se usudio zbog saobracaja,ono stane a ovi iza sviraju :roll:

moze li neki savet,dal je do goriva/danas sam promenio filter goriva,misleci da ga to zeza7 struje,kablova/relativno novi kao i svecice/

aj moze savet uz neku sliku ako se predpostavlja da je moguc problem..
hvala
Šta da ti kažem,kad ništa neznam

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

belipotok2 wrote:... na dijagnostici je pokazao da me zeza senzor radilice...

belipotok2

Post by belipotok2 »

znaci to je to
ok hvala

belipotok2

Post by belipotok2 »

bruyoni wrote:
belipotok2 wrote:... na dijagnostici je pokazao da me zeza senzor radilice...
sad nece da pali uopste,narucio sam senzor radilice,pa cu videti sta se dalje dogadja

bruyoni

Post by bruyoni »

Proveri i žice do senzora, možda je i u njima prekid. Takoće askači konektor sa senzora i naprskaj kontakt sprejom (može i WD) utakni ga i izvadi nekoliko puta možda je korodiralo a usput pregledaj da se neki kontakt ne drži na jednoj-dve licne

belipotok2

Post by belipotok2 »

bruyoni wrote:Proveri i žice do senzora, možda je i u njima prekid. Takoće askači konektor sa senzora i naprskaj kontakt sprejom (može i WD) utakni ga i izvadi nekoliko puta možda je korodiralo a usput pregledaj da se neki kontakt ne drži na jednoj-dve licne
ok,stvarno se nesto cudno dogadja,on upali al kao da nema dovod goriva pa se ugasi,kako dam gas on ugasi /zaverglam kao prihvati i ugasi/ :x

evo ovako: skinuo sam senzor radilice i imam sta da vidim :evil: bio sav garav,oprao sam ga u benzinu vratio i nece da pali,al avaj
sad skunem onaj senzot desno blizu protokomera a on mastan,obrisem i vratim,skinem knok senzor ocistim, sve vratim ii..
gle cudesa :mrgreen: upalio iz prve..uraa,sve radi normalno,znaci ovi senzori nisu cisceni od kako je lada izasla iz fabrike
/ja sam drugi vlasnik/ sad znam za ubuduce novi svi senzori za zamenu,sutra stize senzor radilice i njega cu zameniti :)

eto mozda sam laicki nekom pomogao a pomogao sam i sam sebi da me majstori nederu vise :!:

BOCA bgd
Automobil: lada 112

Post by BOCA bgd »

rascho wrote:P1602 znači da je ecu otkrio gubitak podataka iz rama dok je uključen kontakt. Znači da ti ecu gubi kontakt i to vjerojatno u vožnji.
Ova kod greska u vezi napajanja,tj. nedovoljno napajanje,izmeri napajanje

bobanigi
Automobil: lada 111

Post by bobanigi »

belipotok2 wrote:
bruyoni wrote:Proveri i žice do senzora, možda je i u njima prekid. Takoće askači konektor sa senzora i naprskaj kontakt sprejom (može i WD) utakni ga i izvadi nekoliko puta možda je korodiralo a usput pregledaj da se neki kontakt ne drži na jednoj-dve licne
ok,stvarno se nesto cudno dogadja,on upali al kao da nema dovod goriva pa se ugasi,kako dam gas on ugasi /zaverglam kao prihvati i ugasi/ :x

evo ovako: skinuo sam senzor radilice i imam sta da vidim :evil: bio sav garav,oprao sam ga u benzinu vratio i nece da pali,al avaj
sad skunem onaj senzot desno blizu protokomera a on mastan,obrisem i vratim,skinem knok senzor ocistim, sve vratim ii..
gle cudesa :mrgreen: upalio iz prve..uraa,sve radi normalno,znaci ovi senzori nisu cisceni od kako je lada izasla iz fabrike
/ja sam drugi vlasnik/ sad znam za ubuduce novi svi senzori za zamenu,sutra stize senzor radilice i njega cu zameniti :)

eto mozda sam laicki nekom pomogao a pomogao sam i sam sebi da me majstori nederu vise :!:

bobanigi
Automobil: lada 111

Post by bobanigi »

Šta bi na kraju, jel si rešio problem?

belipotok2

Post by belipotok2 »

belipotok2 wrote:imam i ja slican problem al se negusi i sve ostalo funkcionise
isao sam danas iz obrenovca do ade povremeno mi se gasio kad stanem na semafor,/upalim bez problema/jednostavno se ugasi,to mi se dogodilo pre dva meseca isto tako i posle je prestalo,obrtaj motora je oko 900-950 u leru inace ga neforsiram i vozim 80banke i oko 2000 obrtaja,
bio mi majstor i pronasao je sta zeza,kablovi od struje od raznih senzora spali ka auspuhu i pravili kratak spoj,a senzor radilice sam dzaba menjao,bar cu imati stari za rezervu:)
zato kontrola zica sa zadnje strane kod grane treba svremena na vreme proveriti...sad radi kao doxa

igor87
Automobil: lada110

lada 110 16v

Post by igor87 »

Ima golema potrosnja od 20l na 100km I trokira ponekogas dali nekoj znae kako da go resam ovoj problem pozzz.

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

Prvom predstavljanje pa onda sve ostalo :)

igor1003
Automobil: 110 1.5 16V

Post by igor1003 »

Proveri onaj modul paljenja.

bruyoni

Post by bruyoni »

Smrdi li benzin oko kola? Gori li check engine lampica?

igor87
Automobil: lada110

Post by igor87 »

Ne smrdi na benzin a lambata za check engine sveti celo vreme

Post Reply