lada 111 menjac i curenje ulja

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

Post Reply
belipotok2
Automobil: lada111 1.5 8v

lada 111 menjac i curenje ulja

Post by belipotok2 »

Trebam savet i pomoc oko ovog problema
primetio sam neki dan da ispod auta ima uljna fleka,ustanovio sam da je ulje od menjaca,nivo ulja mi je na minimumu
/dolicu danas/ ispod mi je vlazan i oseca se ulje od istog..neznam gde curka znal neko gde bi moglo..

u vezi menjaca ,cuje mi se druk lager /menjao sam pre 15.000km ceo set :evil: / dal je moguce da on pravi neki problem oko gore pomenutog teksta,sto cisto sumnjam,inace cupa i startan je nevidjeno jedino me taj drk lager buni,jel moram da menjam ceo set ili samo lager s obzirom da sam tanak sa kintom

i jos jedno pitanje;antifriz sam uzeo onaj gl12 crveni dal je to ok ili nije,sad imam stari neki plavi i hteo sam da promenim
hvala na odgovoru
vesmis@gmail.com
belipotok2
Šta da ti kažem,kad ništa neznam

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Re: lada 111 menjac i curenje ulja

Post by bruyoni »

Druk nema veze sa curenjem, garantovano je na menjaču otišao semering a možda je čak otišao i semering na radilici, ali ako kažeš da se oseća menjačko ulje onda je verovatnije na menjaču. Što se menjanja ležaja tiče, ako su lemela i korpa OK onda možeš promeniti samo njega.

belipotok2

Post by belipotok2 »

bruyoni wrote:Druk nema veze sa curenjem, garantovano je na menjaču otišao semering a možda je čak otišao i semering na radilici, ali ako kažeš da se oseća menjačko ulje onda je verovatnije na menjaču. Što se menjanja ležaja tiče, ako su lemela i korpa OK onda možeš promeniti samo njega.
da oseca se a i pod prstima je ulje od menjaca...

hvala na odgovoru :prvi

Boki78

Post by Boki78 »

Cuje se druk, ok to znaci pritisnes pedalu i onda zuci/zveci i cvokoce?

Inace menjac moze da ti curi i na semeringu biraca. Cimni malo manzetnu zgloba biraca pa ako istrci ulje to je ... Ako ne onda je najverovatnije semering spojnicke...

belipotok2

Post by belipotok2 »

Boki78 wrote:Cuje se druk, ok to znaci pritisnes pedalu i onda zuci/zveci i cvokoce?

Inace menjac moze da ti curi i na semeringu biraca. Cimni malo manzetnu zgloba biraca pa ako istrci ulje to je ... Ako ne onda je najverovatnije semering spojnicke...
ok samo mi objasni gde se nalazi manzetna biraca brzine i taj semering spojnicke tj spojnicka,predpostavljam da mi treba kanal i da skinem suc pleh

Boki78

Post by Boki78 »

Evo je slika manzente zgloba poluge biraca. Sa same slike se vidi da se nalazi blizu izduvne grane, Ukoliko semering poluge biraca curka onda je to super jer za to ne mora menjac na zemlju i sama operacija nije ni duga ni skupa.

Image

Medjutim ako je spojnicka onda je to vec zez. Ona se vidi sa slike, nalazi se u samom centru, i za taj semering menjac mora dole. Ukoliko ti je dijagnoza za druk lager tacna on ce svakako morati dole pa se i ovo moze odraditi usput.

Image

Ono sto smo zaboravili nekako jeste da menjac moze da curka i na semerinzima poluosovina. Za njih menjac ne mora da se skida. Desni se vidi na slisi iznad.

belipotok2

Post by belipotok2 »

Boki78 wrote:Evo je slika manzente zgloba poluge biraca. Sa same slike se vidi da se nalazi blizu izduvne grane, Ukoliko semering poluge biraca curka onda je to super jer za to ne mora menjac na zemlju i sama operacija nije ni duga ni skupa.

Image

Medjutim ako je spojnicka onda je to vec zez. Ona se vidi sa slike, nalazi se u samom centru, i za taj semering menjac mora dole. Ukoliko ti je dijagnoza za druk lager tacna on ce svakako morati dole pa se i ovo moze odraditi usput.

Image

Ono sto smo zaboravili nekako jeste da menjac moze da curka i na semerinzima poluosovina. Za njih menjac ne mora da se skida. Desni se vidi na slisi iznad.
uuu burazeru pomogao si mi puno svaka cast za fotke ziv mi bio :prvi i hvala

Boki78

Post by Boki78 »

Nema na cemu! :)

bruyoni

Post by bruyoni »

Ako već curka na jednom i ako se svakako skida onda se ne isplati promeniti samo jedan semering nego sve. Sama cena i zamena semeringa je delić cene i rada potrebnog za skidanje menjača. Jednostavno se ne isplati uštedeti nekih 200-300 dinara, samo gledaj da uzmeš neke kvalitetne, VAZ ili Balakovo

belipotok2

Post by belipotok2 »

bruyoni wrote:Ako već curka na jednom i ako se svakako skida onda se ne isplati promeniti samo jedan semering nego sve. Sama cena i zamena semeringa je delić cene i rada potrebnog za skidanje menjača. Jednostavno se ne isplati uštedeti nekih 200-300 dinara, samo gledaj da uzmeš neke kvalitetne, VAZ ili Balakovo
kolko tih semeringa ima da se zamene na menjacu, i kako se tacno zovu i gde se nalaze ,da znam sta i koj semering da trazim

skora

Post by skora »

Imam ja Balakovo komplet semeringa za samarin menjač......imam i za bregastu i radilicu

Ako ti Brujko potvrdi da je isti - resen problem

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

To ti je crko neki od semeninga. Cim zahladni oni postanu tvrdji i tada pustaju ulje.

bruyoni

Post by bruyoni »

belipotok2 wrote:
bruyoni wrote:Ako već curka na jednom i ako se svakako skida onda se ne isplati promeniti samo jedan semering nego sve. Sama cena i zamena semeringa je delić cene i rada potrebnog za skidanje menjača. Jednostavno se ne isplati uštedeti nekih 200-300 dinara, samo gledaj da uzmeš neke kvalitetne, VAZ ili Balakovo
kolko tih semeringa ima da se zamene na menjacu, i kako se tacno zovu i gde se nalaze ,da znam sta i koj semering da trazim
Semering spojničkog vratila, birača i na izlazima poluosovina. Nisu isti kao za samaru. Tačnije rečeno, isti je samo semering birača.

Post Reply