dejca, Lada riva 2107

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

Locked
veco
Automobil: lada riva 1300

Re: dejca, Lada riva 2107

Post by veco »

Ovako sam ih ja skidao na Nivi s obzirom da ona ima brezone, ali nikad nisu išli ovako lagano. Na ovoj ladi doboš ide dosta lagano, možda su skidani u skorije vrijeme pa nisu zapekli , ja ih bez okretanja osovine oko doboša nikad nisam uspio skinut.

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Danas uspesno skinut dobos na sumnjivom tocku, nacin skidanja pomocu rucne kocnice se odlicno pokacao.
Paknovi su dobri. Cilindar malo vlazi na levoj strani ali nije sterasno, nivo u flasici za ulje se ne smanjuje. Na prolece pa cega menjamo, imam neke nove kupljene pre vise od dvadeset godina, dao mi drug. Njegov otac nekad vozio samo lade.
Image Image

Zakacinjala je sajla od rucne kocnine.
Image Image

Paknovi koje sam tad kupio su neki germanija ali su se dobro pokazali.
Image

I sad se vidi da ovi paknovi koje sam miseo kupiti nebi se mogli ugraditi u 2107 ladu, smetali bi ovi federi za polugu rucne kocnice.
Image Image

veco

Post by veco »

Bez obzira što su ti cilindri novi, imaj na umu da su stari preko 20 god. a samim time i gumice gube svojstva elastičnosti, pa mi mogli procuriti. Imao sam taj problem sa crevima od vode, bila su nova , ali su stajala na skladištu pa je jedno počelo curiti kad sam ga ugradio.

travelman

Post by travelman »

imam neke nove kupljene pre vise od dvadeset godina, dao mi drug.
Jel ti dao ili prodao ... :? ...
Taj tvoj drug je kao Skora. I on je meni kao davao a posle mi je sve to naplacivao po ceni vecoj nego sto je novo. Bio sam mu kao ovca za sisanje ... :evil: ...

skora

Post by skora »

travelman wrote:Bio sam mu kao ovca za sisanje ... :evil: ...
Image

:twisted:

dejca

Post by dejca »

Ma dao mi je lamelu, disk pločice i zadnje kočione cilindre sve novo, njegov otac je imao dve nove 105-tice i samaru. Sad taj prijatelj ima auto školu i pre neku godinu čistio podrum i našo te delove i doneo mi. Njemu to više netreba. Sad dali će biti dobro ili ne videćemo.

dejca

Post by dejca »

Pre tri godine sam menjao dihtung poklopca bregaste i neznam kako (sigurno sam pretegao usta neverujem) i tad se polomila jedna sapica. Taj deo je tu bio i ulje nije pustala. Letos je bila kod majstora i on to parce nije vratio i sad je lada tu pocela ulje da pusta. Moracu da vidim nesto slicno ponovo da napravim i tu stavim ili da kupujem drugi poklopac.
Image

veco

Post by veco »

Nije da ti pametujem, ali ako ju misliš držati kod sebe još neko vrijeme uzmi jednu za dijelove, neka je i trula, ali samo da je kompletna, jer uvjek trebaju neke stvari. Naravno za neke realne pare. Tako sam ja napravio kad sam imao Z-101 i kad nešto rikne, samo mjenjam, a ne razmišljam gdje ću nabaviti, već u garažu na stalažu. :D

dejca

Post by dejca »

Da to je najbolje rešenje da kupim jednu za delove ali je problem gde delove da smestim. Eto za koliko se trenutno na internetu moze naći ovaj poklopac bregaste to je skoro trećina cele lade za delove. Danas sam nešto radio oko ovog problema sa polomljenim poklopcem i videćemo kako će biti.

veco

Post by veco »

Barem ti znaš da variš, režeš, zidaš, pa napravi neku šupu.

dejca

Post by dejca »

Ma sve bi bilo lako kad bi imao vece dvoriste, znam da bi mi bila dovoljna prostorija 2x2 ali eto i za tako malu supicu se nema mesato. Jedino da dizem sprat iznad garaze.

dejca

Post by dejca »

Kupljen danas poklopac, tvrdo ribanje treba. Sta li je ova lada trosila.
Image Image
Last edited by dejca on Fri Nov 27, 2015 11:29 pm, edited 2 times in total.

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

Krusevacki famin i udri

Boki78

Post by Boki78 »

dejca wrote:Kupljen danas poklopac, tvrdo ribanje treba. Sta li je ova lada trosila.
[img=http://s6.postimg.org/oz3b6m6pd/WP_20151127_001.jpg]
screen shot
Dvotaktol :mrgreen:

Ta je videla promenu ulja mozda jednom nakon razrade, posle je samo dosipano ...

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

mozda ni tu jednu... :D inace pisao sam vec da je rudarski fakultet u beogradu pazario 2009 novu nivu za obilaske po terenu(citaj kopova) i posle 2 godine stradao im hidropodizac na 4 cilindru (zastopao). razlog za skoro 70 000 nijednom nisu promenili ulje ni filter a samo su pedantno dolivali mineralno u ulje za razradu motora :hit . podizac je zakucao bas zbog ovakve smese...inace posle obrade i zmene istog i naravno promene ulja uz predhodno ispiranje, auto i dan danas radi. samo sto izgleda kao da ste je bacili iz aviona jer je nisu oprali nijedanput... :shock:
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

Locked