Pozdrav iz Sankt-Peterburga

OBAVEZNO!!! Pozivamo sve članove da se predstave i napišu nešto o sebi !!!

Moderators: BokeYGTi, zoran86

Post Reply
pkatanic
Automobil: Lada Kalina 2

Pozdrav iz Sankt-Peterburga

Post by pkatanic »

Zdravo svima, ja sam Petar iz Zrenjanina,trenutno zivim u Sankt-Peterburgu. Vozim Ladu Kalinu 2. Pre Kaline sam vozio Grantu.

travelman

Re: Pozdrav iz Sankt-Peterburga

Post by travelman »

:hello

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

Pozdrav Petre.

Koliko je daleko Sankt Peterburg od recimo Beograda ako ideš kolima? I da li je izvodljivo kupiti novu Ladu tamo i doterati je pešaka, pa registrovati ovde?

pkatanic

Post by pkatanic »

Do Zrenjanina sam presao 2700km. Vozio sam preko Litvanije, Letonije, Poljske, Ceske,Slovacke i Madjarske. Do BG pretpostavljam jos 100 km vise.Što se tiče kupovine Lade u Rusiji i da je dovezeš u Srbiju moguće je, čitao sam po internetu da mnogi iz Belorusije i Kazahstana tako rade, jedino ne znam koliki porez bi platio. Auto se registruje u Rusiji na rok tvog boravka. Za boravak do 30 dana viza ti ne treba.

pkatanic

Post by pkatanic »

Jedino ne razumem zašto je prestao uvoz Lade (osim Nive) u Srbiju. Nemci na primer uvoze lade. Ne u ogromnim količinama, ali kupuju. Inače Kalina je bila zvezda na putovanju od Rusije do Srbije i nazad. Svima je privlačila pažnju. U Madjarskoj me nekoliko nemačkih turista pitalo o Kalini, koliko sam prešao km , o motoru i dodatnoj opremi itd...Madjarski carinik se takodje interesovao za cenu. Verujem da bi narod kupovao Grante i Kaline po njihovim fabričkim cenama. Granta u Nemačkoj se prodaje od 8000 evra. Moja kalina ima srednji paket opreme...Menjač robot , to je novina.Znači imam dve pedale, gas i kočnicu. A menjač mogu da koristim kao automatski i mehanički. Od opreme ima klimu, vazdušne jastuke za vozača i suvozača. U luks paketu opreme se nalaze i grejači u sedištima, grejač retrovizora i senzor kiše.( to mi se pokazalo nepotrebnim). Motor ima 16 ventila i 106KS

Dare

Post by Dare »

Hvala na informacijama.
Pošto si u toku, šta misliš koliko bi koštala Kalina sa jačim motorom i onim najjačim paketom (Valjda luks 011 ili tako nekako) ? E da, i koji euro standard zadovoljava?
I meni se čini da je glupo što se ne uvoze sve Lade.

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

8) 8) 8) :hello :hello :hello :hello

Ja cekam Vestu :D

pkatanic

Post by pkatanic »

Najskuplja obična hečbek kalina košta u evrima 7300. To je fabrička cena. Sport varijanta košta 7650 po današnjem kursu. Prodaja Veste je počela. Početna cena je 514000 rubalja (7000 evra) za paket opreme Start. U stvarnosti nijedan diler nema u prodaji Start varijantu već se za nju prave liste čekanja. Svi dileri su dobili luks verzije za prodaju. Najskuplja Vesta košta 9200 evra.

pkatanic

Post by pkatanic »

Lada koju sam kupio je za rusko tržište i ona zadovoljava Evro 4 dok za izvoz Lade zadovoljavaju Evro 5 standard. Ako Vam se kupuju Lade možda je bolje da skoknete do Nemačke, bliže je i ekologičnije su, a i standardi su stroži kad se radi za izvoz.

Dare

Post by Dare »

Kako lepe cene za Kalinu, čoveče... A i Vesta ima super cenu. Šteta što ih nema kod nas, a i ko zna koliko bi koštale ovde.
pkatanic wrote:Lada koju sam kupio je za rusko tržište i ona zadovoljava Evro 4 dok za izvoz Lade zadovoljavaju Evro 5 standard. Ako Vam se kupuju Lade možda je bolje da skoknete do Nemačke, bliže je i ekologičnije su, a i standardi su stroži kad se radi za izvoz.
Odlična ideja.
Mada malo čudno zvuči "Ići u Nemačku po Ladu" :D

pkatanic

Post by pkatanic »

http://www.lada.de/startseite.html

Da, zvuči čudno, slažem se. Tražio sam iz znatiželje na mojauto.rs polovne lade i vidim da ima iz Nemačke polovnih kalina i priora.

vazman
Automobil: Lada 111+2103

Post by vazman »

Pozzzzzzzzz u Rusiju :) 8) 8) 8) 8)
Image
"Službeno vozilo": Astra - čeka da bude zamjenjena sa Vestom :)
Ponosan vlastnik:
Lada 1500 SL/2103, g. 1979, certifikat oldtimera
Lada Riva 1600/2107, g. 1985, certifikat oldtimera

skora

Post by skora »

:hello

Post Reply