Unapred hvala!
Ipiranje sistema za grejanje i hladjenje
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
Ipiranje sistema za grejanje i hladjenje
Unapred hvala!
-
rascho
- Automobil: Lada 112 1.5 16V
Re: Ipiranje sistema za grejanje i hladjenje
Za redovno ispiranje (prije mijenjanja antifriza) ti preporučujem aditiv od Liqui Molyja (ne znam mu točan naziv) koji se uspe u antifriz i voziš se oko sat dva s tim i onda izbaciš antifriz vani.
A za detaljno čišćenje ti preporučujem istu proceduru, samo nakon ispuštanja antifriza, odspojiš crijeva od grijača kabine, ali na ovoj strani od motora i onda sa ručnom pumpom tjeraš mješavinu od 50% octa i 50% vode kroz ta crijeva. Prvo kroz sam grijač kabine, a onda kroz motor (druga strana tih istih crijeva).
Ovo sam inače sam isprobao i garantiram uspješno ispiranje- Meni je grijač kabine bio skoro totalno zaštopan, dok poslije ovoga radi k'o nov'.
A za detaljno čišćenje ti preporučujem istu proceduru, samo nakon ispuštanja antifriza, odspojiš crijeva od grijača kabine, ali na ovoj strani od motora i onda sa ručnom pumpom tjeraš mješavinu od 50% octa i 50% vode kroz ta crijeva. Prvo kroz sam grijač kabine, a onda kroz motor (druga strana tih istih crijeva).
Ovo sam inače sam isprobao i garantiram uspješno ispiranje- Meni je grijač kabine bio skoro totalno zaštopan, dok poslije ovoga radi k'o nov'.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...
Ja redovno ispiram vodom.Ispustim sav antifriz na bloku motora i na hladnjaku,onda gurnem bastensko crevo u posudu gde se sipa antifriz i pustim da tece voda kroz motor onda upalim motor i tako radi sve dok se ne pojavi cista voda.Ovo je vec provereno ne samo na mojoj ladi vec i kod drugara na volvo amazonu i na drugoj ladi.
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
viewtopic.php?p=112692#p112692
Što se tiče pranja ekspanzione, ne znam koliko se isplati mučiti jer je i ovako nije skupa
Što se tiče pranja ekspanzione, ne znam koliko se isplati mučiti jer je i ovako nije skupa
- belipotok2
- Automobil: lada111 1.5 8v
ajd da se i ja utrpam u ovu temu..
znal neko kod ladojke 111 gde se nalazi cep za ispustanje vode iz bloka motora..hocu da promenim drugi antifriz koji nije u istoj boji
umesto plavog zastavinog da turim gl-4 crveni...znam za slavinu na hladnjaku i da skinem donje crevo hladnjaka al iz bloka me tangira kako??
znal neko kod ladojke 111 gde se nalazi cep za ispustanje vode iz bloka motora..hocu da promenim drugi antifriz koji nije u istoj boji
umesto plavog zastavinog da turim gl-4 crveni...znam za slavinu na hladnjaku i da skinem donje crevo hladnjaka al iz bloka me tangira kako??
Šta da ti kažem,kad ništa neznam
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Kod četvrtog cilindra na bloku imaš jedan šraf koga odvrće ključ 13 i to ti je čep na bloku.
- belipotok2
bruyoni wrote:Kod četvrtog cilindra na bloku imaš jedan šraf koga odvrće ključ 13 i to ti je čep na bloku.
hvala drug
- belipotok2
http://лада2111.рф/spravka/746-ustroystvo-sod-2110.htmlbruyoni wrote:Kod četvrtog cilindra na bloku imaš jedan šraf koga odvrće ključ 13 i to ti je čep na bloku.
- Ajvanho
- Automobil: Lada 111 1.5 16v
Kad ništa ne pomaže - pročitaj uputstvo.
- belipotok2
Hvala ljudi!!