dejca, Lada riva 2107

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

Locked
dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Re: dejca, Lada riva 2107

Post by dejca »

Uhh, bilo je tvrdo ribanje. Spakla, srafciger, benzin, vrela voda i nakraju Axal.
Ovako je bilo nakon spakle, benzina, praska i vrele vode.
Image
Na kraju Axal je uradio glanc.
Image Image

Montaza i naravno nov dihtung, samo pritezao sam kao da je staklo, problematicno mesto sam i najmanje pritegao.
Image

Moj stari poklopac iznutra je daleko cistiji od onog kog sam kupio.
Image

I na njemu slomljena coska.
Image

Na kraju malo motor opran Axal i voda da iscurelo ulje na grani vise ne dimi i da se ne oseca u kabini.

travelman

Post by travelman »

Sve po PS.u ... :prvi ... jedini pravi i strucni majstor na forumu ...

dejca

Post by dejca »

Pa u JNA su nas tako ucili da dobijemo "vrlo dobro, SLUŽIMO NARODU!!!"

skora

Post by skora »

travelman wrote: ... jedini pravi i strucni majstor na forumu ...
Ko i ti sto si :mrgreen: ......sve sto je komplikovanije od kljucica 10,vi odma u servis trcite :lol:
dejca wrote:Pa u JNA su nas tako ucili
On je Dejco bio oslobodjen vojske ....ograniceno sposoban (tako se to nekad zvalo) ....njegovi su dugo krili to zbog komsiluka .....znas kako je ...musko dete ,pa problem posle oko zenidbe itd .....Kasnije kad se videlo da ga nece ni jedna ,onda je otisao u drugi grad kako bi nasao devojku za udaju .
BOGU HVALA dete mu se umetnulo na majku pa je lepo i pametno ,inace da je na njega povuklo .....kukuuu :mrgreen:

dejca

Post by dejca »

skora wrote: Ko i ti sto si :mrgreen: ......sve sto je komplikovanije od kljucica 10,vi odma u servis trcite :lol:
Pa normal, oćemo da uživamo u vožnji a ne da sijlice gasimo na banderama kad uplimo farove (ko pojedinci) Image

Boki78

Post by Boki78 »

skora wrote:Kasnije kad se videlo da ga nece ni jedna ,onda je otisao u drugi grad kako bi nasao devojku za udaju .
BOGU HVALA dete mu se umetnulo na majku pa je lepo i pametno ,inace da je na njega povuklo .....kukuuu :mrgreen:
Znas kako tebi dete ode u drugu drzavu, ne zato sto mu bilo sta fali, vec sto konacno vide sta ima za oca :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

travelman

Post by travelman »

ograniceno sposoban (tako se to nekad zvalo)
... :mrgreen: ...
a ne da sijlice gasimo na banderama kad uplimo farove (ko pojedinci) Image
Znas kako tebi dete ode u drugu drzavu, ne zato sto mu bilo sta fali, vec sto konacno vide sta ima za oca :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Nema potrebe da arcim i drndam tastaturu kada su ti brat Dejca i brat Boki vec sve rekli ... :lol: ...
Ako ti i ja budem odgovorio, osecaces se kao da ti je neko zabio glogov kolac sloncetu u zadnji lonac auspuha ... ako ti nije jasno sto, slobodno kazi pa da ti pojasnim ... :kez ...
I nemoj vise da bratu Dejci trujes temu ... :!: ... on i brat Boki su ovde jedini strucni i kompetentni da daju savete a ti se slobodno prijavi za rubriku verovali ili ne u politikinom zabavniku pa tamo pametuj ... ;) ...

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

Dejca legenda :prvi

skora

Post by skora »

aleko-2141 wrote:Dejca legenda :prvi
Boki Image........ :prvi

Image

dejca

Post by dejca »

Nabavljene i lajsne, al ću sad da gu upicanim ali moraću da čekam toplije dane, sad se sve steglo.
Image

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

Slika mi da vidim profil

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

dejca wrote:Nabavljene i lajsne, al ću sad da gu upicanim ali moraću da čekam toplije dane, sad se sve steglo.
Image
Ovo se montira samo po vrućini i ako je auto bio na direktnom suncu bar pola sata. Sapunica pomaže da nova lajsna lakše upadne. I jedan trik: nikako ne vaditi celu lajsnu, već malo izvučeš, pa ubaciš novu i tako redom dok sastaviš kraj s krajem (jer vozači Lade znaju kako se sastavlja kraj s krajem :D ).
Image
Image

Ovo su slike iz 2009. kad sam jedini put menjao. Ova zamenska se pokazala bolje nego fabrička.

dejca

Post by dejca »

Znam Dare, ako se izvadi cela lajsna može šoferka da propadne. Jednom sam video jednu 2104 bez lajsne na šoferki prednjoj i tera on tako. Bio sam slikao ali mi se telefon bio zaglupio i morao sam reset da uradim i obrisale se slike.
Ma za zamenu i nemora da se čeka leto, dovoljno je i +15 stepeni i uz pomoću fena odradi se poso.

Alexa
Automobil: Lada 2106

Post by Alexa »

Moja 2103 godinama stoji bez te lajsne (i napred i pozadi) i stakla ne mrdaju.

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

Pazi, ova lajsna se zvanično zove "osigurač šoferšajbne". I verovatno nije samo estetski detalj.

Locked