sta se skida
lada 111 8v 1.5 manzetna i zamena
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
- belipotok2
- Automobil: lada111 1.5 8v
lada 111 8v 1.5 manzetna i zamena
mozeli neko da mi kaze kako se menja manzetna na poluosovini ,crkla mi je ona do menjaca
sta se skida
sta se skida
Šta da ti kažem,kad ništa neznam
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Re: lada 111 8v 1.5 manzetna i zamena
Izvadiš poluosovinu, odovjiš unutrašnji homokinetički, skineš staru manžetnu, staviš novu, ispuniš mašću i vraćaš ornutim redosledom.
Ako je jedna skiknula i druga je na izdisaju pa promeni obe. Šta god ti rekli spoljna i unutrašnja nisu iste a već sam negde pisao koje GKN/Lobro manžetne pašu na unutrašnji homokinetički a da su za druga vozila jer su ove što se prodaju po ladinim prodavnicama čisto sranje.
Ako je jedna skiknula i druga je na izdisaju pa promeni obe. Šta god ti rekli spoljna i unutrašnja nisu iste a već sam negde pisao koje GKN/Lobro manžetne pašu na unutrašnji homokinetički a da su za druga vozila jer su ove što se prodaju po ladinim prodavnicama čisto sranje.
- belipotok2
uredu hvala videcu sutra na kojoj curi,pa ako nebudem mogao sam,onda u servis..bruyoni wrote:Izvadiš poluosovinu, odovjiš unutrašnji homokinetički, skineš staru manžetnu, staviš novu, ispuniš mašću i vraćaš ornutim redosledom.
hvala puno
-
Boki78
Ukoliko nisi siguran otprilike od kada je manzetna felericna onda po skidanju iste nije lose rasturiti homokineticki, detaljno ga oprati i staviti novu mast.
I pazi da ti ne iscuri ulje.
- bruyoni
Čim vadi poluosovinu mora da curi ulje. A kad se menja manžetna izrazito glupo je ne promeniti mast, a i sa svim čestitim manžetnama se dobije pakovanje masti.
-
rascho
- Automobil: Lada 112 1.5 16V
Ja sam zadnje stavio ove (baš od ovog proizvođača)
http://www.ebay.com/itm/NISSAN-PRAIRIE- ... VQ&vxp=mtr
zanemari što piše nissan, to su univerzalne.
Ovdje možeš vidjeti kako se stavlja:
https://www.youtube.com/watch?v=WV9jyJu2Ku0
Nakon stavljanja, kada sam ručno savijao zglob, te manžete su mi se bolje ponašale nego originalne, manje se trljala guma o gumu. Naravno zbog materijala su vidno elastičnije od bilo kojih drugh koje sam probao. Na žalost tek sam ih ove godine stavio, a pošto sam prodao Ladu, neću moći izvjestiti u kakvom su stanju nakon zime, ali prvi dojam mi je stvarno bio odličan.
Također, pošto su unverzalne i vrlo elastične mogu ići i na unitarnje i na vanjske zglobove, samo moraš paziti gdje režeš i kako okrećeš.
Nakon stavljanja, kada sam ručno savijao zglob, te manžete su mi se bolje ponašale nego originalne, manje se trljala guma o gumu. Naravno zbog materijala su vidno elastičnije od bilo kojih drugh koje sam probao. Na žalost tek sam ih ove godine stavio, a pošto sam prodao Ladu, neću moći izvjestiti u kakvom su stanju nakon zime, ali prvi dojam mi je stvarno bio odličan.
Također, pošto su unverzalne i vrlo elastične mogu ići i na unitarnje i na vanjske zglobove, samo moraš paziti gdje režeš i kako okrećeš.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...
- belipotok2
hvala vam drugari na opsirnom tekstu i pomocirascho wrote:Ja sam zadnje stavio ove (baš od ovog proizvođača)
-
Boki78
Na spoljasnji pasu sa golfa II, ne mogu da nadjem sa cega pasu na unutrasnji. Da se kojim slucajem ne secas? Danas sam primetio da mi je leva spoljasnja zveknula, pa kako nemam vremena da se narednih meseci zevzecim sa manzetnama hocu sve 4 da menjam, naravno lemforder ako nadjem (jednu vec imam) ako ne onda GKN/Lobro ...bruyoni wrote:Šta god ti rekli spoljna i unutrašnja nisu iste a već sam negde pisao koje GKN/Lobro manžetne pašu na unutrašnji homokinetički a da su za druga vozila jer su ove što se prodaju po ladinim prodavnicama čisto sranje.
P.S do sada sam nasao
EKG Bellow Set, drive shaft Wheel Side 926057 EAN 4019064782667
EKG Bellow Set, drive shaft Transmission End 926059 EAN 4019064782674
SPIDAN Bellow Set, drive shaft Wheel Side 26057 EAN 4019064060574
SPIDAN Bellow Set, drive shaft Transmission End 26059 EAN 4019064060598
- bruyoni
Stavljao sam GKN 300390 na unutrašnji
-
Boki78
Hvala! 
Ja sam trazio delove po GKN katalogu, i nasao ono sto sam napisao. kakve to veze ima sa GKN-om, jesu li to neki proizvodjaci koji su oni kupili, ili je nesto trece ? + vredi li cemu? Video sam da ih wagen zasupa, sutra cu da ih cimam ...
Ja sam trazio delove po GKN katalogu, i nasao ono sto sam napisao. kakve to veze ima sa GKN-om, jesu li to neki proizvodjaci koji su oni kupili, ili je nesto trece ? + vredi li cemu? Video sam da ih wagen zasupa, sutra cu da ih cimam ...
- bruyoni
GKN je vlasnik Lobroa i Spidana, prvi prave vratila potonji delove trapa GKN je koliko znam krenuo sa odlivcima i krstovima a zatim nastavio da pravi sve i svašta. Sve se to onda međusobno ukršta i kvalitet je izvrstan recimo na Lobro manžetnama u 90% slučajeva je GKN logo a na GKN vratilima je gravirano Spidan
Za EKG ne znam kakvo je srodstvo može bit da je u pitanju neka nedavna akvizicija
Za EKG ne znam kakvo je srodstvo može bit da je u pitanju neka nedavna akvizicija
-
Boki78
Isao danas u nabavku. Pogledam ko zastupa GKN u Beogradskom selu i ispade Wagen Internacional. Imajuci u vidu kakav je prosek specijalaca odem do njih, nisu mi daleko dam im GKN kodove i EAN broj i djole, nema. Onda smo pribegli postapalicama, uzeh spoljne za g2, identicne su u svim dimenzijama proizvodjac Ruville, maznetene dosle sa selnama i mascu, sutra stizu one za mazdu. GKN opet nemaju pa smo po broju nasli da je mazda 323 u pitanju pa potom valjda opet Ruville. Ove su 910 par, ove sutra ce biti 1100 par. Ako se poklope sve kockice navece idem da se zamene sve cetiri ...
- bruyoni
Za ruville ne garantujem ali se može desiti da ne odgovaraju oblikom jer kod unutrašnjih je, bar na 11x, bitno da ne idu u širinu kao što to čine spoljne nego da prelaz bude konusan. Imam neki GKN katalog gde je manžetnu moguće tražiti po dimenziji pa je lakše naći alternative Ruville koliko vidim ima kompletne stranice posvećene manžetnama pa bi ko hoće njihovu valjalo sesti i analizirati oblik i dimenzije.
-
Boki78
Daj taj katalog ili makar link. Koliko sam video, spoljne ruville koje sam uzeo perfektno odgovaraju, idenicne su lemforderu kog imam u rezervi a koji je isti takav na kolima, ne verujem da je mnogo razlicita prica sa unutrasnjim. Onaj GKN za mazdu kog si okacio dimzneijama savrseno odgovara za samaru, cak je i oblikom isti, sutra cu definitivno videti pa prenosim iskustva
Ove sto su kod mene deluju kvalitetno, na uvoznickoj deklaraciji pise da je zemlja porekla nemacka, one same su inapravljene od gume koja ne izaziva neke sumnju kao flis papir domace radinosti, tj mala privreda ...
Bilo kako bilo hvala!
Bilo kako bilo hvala!