Pozdrav svim forumašima

OBAVEZNO!!! Pozivamo sve članove da se predstave i napišu nešto o sebi !!!

Moderators: BokeYGTi, zoran86

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Re: Pozdrav svim forumašima

Post by aleko-2141 »

pa ja sam rekao da ostane pasat ako je dobar tj ne treba mnogo ulaganja.

Marety
Automobil: Lada Vaz 21063

Post by Marety »

skora wrote:Covek ima situaciju da auto NE SME da stane.......iz razloga koji je napisao....dakle nema inprovizacije.Sve mora da prsti od utegnutosti i pouzdanosti.Lada 11x nije takav auto ......KO kaze da jeste ,ja se sa njim kladim po auto.
Marety wrote:A zasto mislis da ce nastradati? :)
Ne mislim - znam!!! Daj mi jedan primer ko nije nastradao sa 11x ???
Rekao sam za passata ne za ladu.
Drive with style,drive like a BOSS,drive Old school

kovač
Automobil: vw passat b3

Post by kovač »

Ljudi hvala na dosadašnjim savetima,ali ja još nemam auto :(
A dete i dalje treba voziti...
Može li molim vas savet u vezi ove Lade npr

http://www.polovniautomobili.com/putnic ... 10-tip-top

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Svi je u redu, samo malko poveća kilometraža. Ali čuo sam da ti motori od 1600 c. prelaze i 400.000 km. Klipovi na tim motorima nestižu ventile.

Grof 85
Automobil: Lada 110 1.6 16v

Post by Grof 85 »

Kao vlasnik jedne desetke 1.6 16v mogu ti smo reci NEMOJ.Ovaj auto po svojoj kilometrazi je zreo za remont svega redom,te iz mog licnog iskustva smatram da ce ti u nekom sledecem periodu izvuci iz dzepa jos jedno 2000 evra sigurno.Znam da cifra zvuci suludo,ali racunaj da ces morati sa menjas sve amortizere,solje amortizera,a cini mi se i zadnje opruge(ne mogu da razaznam na slikama ali mi se cini da pozadi ne stoji kako treba).Veliki servis za ovaj auto kosta oko 200-250 eura,zavisi od kvaliteta delova,ali za kvalitet treba da se iscimas malo vise(od provedenog vremana na netu trazeci kataloske brojeve,do jurnjave uvoznika).Zatim tu negde otprilike ti sledi glavni kocioni i servo,kocnice pitanje kakve su (ja sam prednje diskove i plocice ATE platio75e),kociona creva,alternator treba da puni 13.8v-14.5v(imas na tabli voltmetar digitalni u sklopu kilometraze,stisni dugme za parcijalnu kilometrazu jednom kratko i pokazace se)a ne puni POTPISUJEM.Takodje ova Lada,odnosi se samo na 1.6 motore ima na samom sklopu pumpe goriva,regulator pritiska goriva koji sam ja iz nepoznatih razloga menjao vec tri puta za zadnjih 30000km koliko se druzim sa autom,a samu pumpu dva puta(ne ciganisem se kupujem samo Bosch).Tako da ako mene pitas ne savetujem ti kupovinu ovog auta jer je najverovatnije izakan do bola.Veruj mi ne zelis da pare bacas na krs od koga nikad neces moci da napravis auto.Jos kad vidim da ovaj primerak nije imao ni korube,znaci da je rdja verovatno vec izbila negde(samo povrsinski najverovatnije)a o pranju enterijera smrkom necu ni da trosim reci.Ako vec insistiras na Ladi uzmi samo i isklucivo Samaru 1.5 ili 11x 1.5 8v.Ovo mi deluje interesantno ako je prava kilometraza naravno:
http://www.polovniautomobili.com/putnic ... 1/lada-110
http://www.polovniautomobili.com/putnic ... -110-15-li

kovač

Post by kovač »

Grof 85 wrote:Kao vlasnik jedne desetke 1.6 16v mogu ti smo reci NEMOJ.Ovaj auto po svojoj kilometrazi je zreo za remont svega redom,te iz mog licnog iskustva smatram da ce ti u nekom sledecem periodu izvuci iz dzepa jos jedno 2000 evra sigurno.Znam da cifra zvuci suludo,ali racunaj da ces morati sa menjas sve amortizere,solje amortizera,a cini mi se i zadnje opruge(ne mogu da razaznam na slikama ali mi se cini da pozadi ne stoji kako treba).Veliki servis za ovaj auto kosta oko 200-250 eura,zavisi od kvaliteta delova,ali za kvalitet treba da se iscimas malo vise(od provedenog vremana na netu trazeci kataloske brojeve,do jurnjave uvoznika).Zatim tu negde otprilike ti sledi glavni kocioni i servo,kocnice pitanje kakve su (ja sam prednje diskove i plocice ATE platio75e),kociona creva,alternator treba da puni 13.8v-14.5v(imas na tabli voltmetar digitalni u sklopu kilometraze,stisni dugme za parcijalnu kilometrazu jednom kratko i pokazace se)a ne puni POTPISUJEM.Takodje ova Lada,odnosi se samo na 1.6 motore ima na samom sklopu pumpe goriva,regulator pritiska goriva koji sam ja iz nepoznatih razloga menjao vec tri puta za zadnjih 30000km koliko se druzim sa autom,a samu pumpu dva puta(ne ciganisem se kupujem samo Bosch).Tako da ako mene pitas ne savetujem ti kupovinu ovog auta jer je najverovatnije izakan do bola.Veruj mi ne zelis da pare bacas na krs od koga nikad neces moci da napravis auto.Jos kad vidim da ovaj primerak nije imao ni korube,znaci da je rdja verovatno vec izbila negde(samo povrsinski najverovatnije)a o pranju enterijera smrkom necu ni da trosim reci.Ako vec insistiras na Ladi uzmi samo i isklucivo Samaru 1.5 ili 11x 1.5 8v.Ovo mi deluje interesantno ako je prava kilometraza naravno:
http://www.polovniautomobili.com/putnic ... 1/lada-110
http://www.polovniautomobili.com/putnic ... -110-15-li
Hvala puno.
Istina...ne insistiram ja baš na Ladi,nego moj budžet :))
I večito pitanje...jesu li bolja Ladina ili Zastavina vozila???

travelman

Post by travelman »

Generalno, Lada je kvalitetnija od Zastave ... objektivno, Daretov Yugo je bolji od svih Lada 11x na forumu ... realno. moja Samara je bolja nego neciji 306 ... :lol: ...
Tako daaa ... bitno je od koga kupujes i kako je taj auto odrzavan. Kada ona 1.6 16v POSLE PRANJA ima onoliko blata u sarama guma, onda zamisli kako je tek bila kaljava i kuda se sve vozila pre toga.
...
P.S. Onaj macan sto mi brise postove neka to obrazlozi ili u suprotnom neka pocne da kontrolise da mu nije zabijen krastavac u auspuh ... 8) ...

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Imao sam zastavu i to najbolju seriju GTL sada ladu 2107, dve prednosti je imala zastava. Peta vrata i manju potrošnju, ostalo je sve na strani 2107 lade.
Pojavi se ponekad dobra i samara, prati malo oglase.

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

travelman wrote:Generalno, Lada je kvalitetnija od Zastave ... objektivno, Daretov Yugo je bolji od svih Lada 11x na forumu ... realno.
Image

kovač

Post by kovač »

Sad ne znam jel se šalite ili šta li :)
Jel može realno i generalno da se zaključi da je Lada bolja od Zastave? :)
Da uzmem Nivu??

Tole
Automobil: Lada

Post by Tole »

Otvoreno receno pusti stranom sve ove (skora, dejca, travelmen, grof i ostalo sranje) forumase da pricaju price pre oko pla godine sam kupio ladu 111 bio je krsh onda a i danas je koliko puta sam trazio savet ovde na forumu uvek su me savetovali da potrazim pomoc sa dijagnostikom. Ako placam dijagnostiku koji ce mi q.... forumasi???? Neznam ni sam OK su drustvo al neki ozbiljan savet nemoj da trazis posebno od skore osim ako nemas 100000 evra na racunu.
Moj savet je kupi ladu sto jeftinije i nemoj da popravljas (ne isplati se) dok traje nek laje :D

travelman

Post by travelman »

Na ovom forumu ti je jedino Skora NE ozbiljan i saljivdzija tako da od njegovih komentara pola baci u vodu a od druge polovine samo pola shvati za ozbiljna.
Predhodna tri nasa komentara shvati za ozbiljno, svi smo ozbiljni i skolovani za razliku od ovog gore pomenutog Skore ...
Ja sam vozio i Zastavu i Ladu, govorim ti iz iskustva. Ako poredimo Ladu i Zastavu koje su podjednako kvalitetno odrzavane, bolja je Lada jer je kvalitetnije izradjena.
Dare ima Yuga i Nivu pa neka on prokomentarise da li da je uzmes ili ne.
Last edited by travelman on Thu Dec 17, 2015 8:36 pm, edited 1 time in total.

Tole

Post by Tole »

kad pogodis u lovu gusku ona se javi :D

skora

Post by skora »

Tole wrote:al neki ozbiljan savet nemoj da trazis posebno od skore osim ako nemas 100000 evra na racunu.
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Tole

Post by Tole »

javila se guska u lovu :D

Post Reply