Neukljucuje ventilator hladnjaka

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

Boki78

Re: Neukljucuje ventilator hladnjaka

Post by Boki78 »

110 nigde nisam ni pomenuo :) Samo sam hteo da ukazem da taj prekidac nije uvek glupost, te da ima slucajeva gde jeste prava stvar ...

nikola110
Automobil: Lada 110

Post by nikola110 »

imam 1.5 8v i kod mene perka uklucuje oko 98c.. i ja to hocu da promenim da se pali oko 93,4

zrlaki
Automobil: 110 8v

Post by zrlaki »

Prosle godine sam kupio desetku 8v,57kw i temperatura mi nikada nije presla preko 90.Lada je 2004.godiste tabla je kao od floride.Danas mi je prvi put presla 90c.Moze li se nekako termo davac proveriti na suvo.

zmaj145
Automobil: lada112

Post by zmaj145 »

Jel moze neko da mi kaze gde se tacno nalaze ti senzori za temperaturu vode? Ne pokazuje mi temperaturu na tabli nikako. Prosle godine auto sam vozio kod elektricara da pogleda zasto mi ne pali ventilator( u obd ulaz je ubacivao neke zice pa kad se poveze sa ecu-om nasao je pravu kombinaciju) i navodno je na kompjuteru izgoreo izlaz koji pali ventilator. Tada zbog potrebe auta najjednostavnije resenje je bilo posrbiti ventilator ubacivanjem termoprekidaca sa samare na hladnjak. Od tada jako brzo i cesto pali ventilator pa me to nervira i zeleo bih da izmenjam sve senzore za temperaturu i vratim ventilator na fabricko paljenje. Svaka pomoc (sa slikama ili bez ) je dobro dosla.

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

zmaj145

Post by zmaj145 »

Hvala bruyoni :D

rascho
Automobil: Lada 112 1.5 16V

Post by rascho »

Hmm... ako ti je taj električar dobro dijagnosticirao problem, dakle ako je riknuo izlaz za paljenje akumulatora na ECU-u, teško ćeš to vratiti na tvorničko, bez novog ECUa, ili bar bez reparacije, kod nekoga tko to zna.
BTW. najbolji način da se to potvrdi je uzeti neki od ruskih dijagnostičkih softvera, i oni imaju softversko paljenje ventilatora, dakle klik -> upališ ventilator, klik -> ugasiš ventilator (onaj klik je klik mišem), i onda si 100% siguran da li radi taj izlaz za ventilator.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...

zmaj145

Post by zmaj145 »

Hvala Rasho. Jel znas mozda neki link odakle moze da se preuzme ili naruci? ja sam skinuo neki OBD AUTO DOCTOR samo cekam da mi stigne bluetooth dzek za auto pa da probab sa njim.

sale75a

Post by sale75a »

Do pre neki dan i ja sam imao taj problem, ventilator sam ukljucivao na prekidac i onda sam sticajem okolnosti otisao kod elektricara i kad je video zice ponudio mi je da resi problem. Resenje je vrlo prosto, presekao je donju gumenu cev koja ide od termosta do hladnjaka i stavio racvu (ima da se kupi original) na koju je zavio termoprekidac, dodao jedan relej i osigurac i problem je resen. To funkcionise savrseno dobro a i jednostavnije je od menjanja hladnjaka.
Ako neko pozeli postavicu i slike.
Veliki pozdrav

Cika Stevan
Automobil: L110

Post by Cika Stevan »

Pametno resenje. Ajd postavi sliku ako te ne mrzi... hleba ne trazi. :)

Cika Stevan
Automobil: L110

Post by Cika Stevan »

sale75a wrote:Do pre neki dan i ja sam imao taj problem, ventilator sam ukljucivao na prekidac i onda sam sticajem okolnosti otisao kod elektricara i kad je video zice ponudio mi je da resi problem. Resenje je vrlo prosto, presekao je donju gumenu cev koja ide od termosta do hladnjaka i stavio racvu (ima da se kupi original) na koju je zavio termoprekidac, dodao jedan relej i osigurac i problem je resen. To funkcionise savrseno dobro a i jednostavnije je od menjanja hladnjaka.
Ako neko pozeli postavicu i slike.
Veliki pozdrav
Nista od slike? :sad: Bas sam bio radoznao.

zanata
Automobil: lada 110

Post by zanata »

Pozdrav, tema koja nikad ne zastareva.
Pogledajte film https://www.youtube.com/watch?v=S8VnYWczO7o

Как Прошить ЭБУ Бош 7.0. Чип Тюнинг Автомобилей ВАЗ Своими Руками

Da li neko ovo radi u Srbiji?

zanata
Automobil: lada 110

Post by zanata »

Na filmu se jasno vidi da je temeratura ukljucenja ventilatora 107C. i kod mene na Lajki pali taco na toj temeraturi ( 110 8V,Bosch MP7.0 m7v03e65)

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Pošto sam imao potrebu da nečim uposlim prste promenjen rotor ventilatora hladnjaka.
Image
Sa starim nije ništa bilo loše osim što je polako počeo da trese ali glavni cilj je bio da se nabaci ovaj sa 8 pera. Čini mi se da varijanta sa 8 pera ima nešto veći pritisak vazduha pa ventilator radi nešto kraće ali glavni dobitak je u domenu komoditeta, start ventilatora je mnogo uglađeniji dok je nivo buke nešto manji ali je buka drugačija tj. nekako prijatnija za uho. Videću kako će biti kad se razradi ali mi se čini da će biti vredno truda. Moj je još prošle godine stigao iz Rusije ali vidim da i kod nas ima da se kupi za nekih 400-500 dinara plus je zamena lagana.

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

pa bolji je ovaj sa vise pera i nive imaju od euro 3 turbinske lopatice. doduse 2 kom pa se masa pesaka prepadne kad mi se ukluce ventilatori na semaforu dok cekam... :D
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

Post Reply