LADA CLUB CAFFE

Moderators: dejo, djape1977, Alexa, Shone89, radek mb

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Re: LADA CLUB CAFFE

Post by aleko-2141 »

Srećna Nova

skora

Post by skora »

Image

:D :D :D :D

BokeYGTi
Automobil: Lada 112 1.6 16v

Post by BokeYGTi »

Srecna Nova godina i novogodisnji praznici svim clanovima i njihovim porodicama. Ziveli :)
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Srećna nova godina! Puno sreće, zdravlja i da vas auti dobro služe a ne vi njih!

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

puno srece i zdravlja u novoj , da se lajke ne kvare i da rade bez greske. da ne idete peske osim kad hocete da se rekreirate :D
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

dejo

Post by dejo »

Sretna nova godina!!!

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

B92 pise o neisplativosti gasa, ja to ponavljam vec dve godine.
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... id=1082194

Boki78

Post by Boki78 »

Pa nesto ti Dejco ne valja racunica. Gas je 68.9 a benzin 129.8. Platio je po tim cenama pre nekih par sati. Razlika je 60.9 dinara po litru. Ako i racunas da ti je potrosnja gasa nesto visa, ja prosto ne vidim nacin na koji se gas ne isplati. Ako ti je jasno da na 100km gradske voznje usparas nekih minimum 500 dinara, na prosecnih 10000km godisnje ti je to 50000 dinara a to je cena kvalitetnog sistema i atesta djumle. Naredne 4 godine nakon ugradnje u dzepu imas jos 200000 dinara, a atest brat bratu ne moze da te izadje vise od 100-120e nikako, a to prevedeno u pare je ajd nekih 15000 dinara. Prema tome, novinari su kao i po obicaju teski papci. To sto ce gas setati gore dole po par dinara ti nista bitno u prici ne menja.

Drugo je sto ljudi pamte gas za 20 dinara po litru kada se moglo i u klonju autom, no iako usteda nije toliko impozantna svakako je dovoljna da se vredi iscimati. Koliko je tacna infomacija o padu korisnika plina ne znam, ali to veze sa isplativoscu samog sistema nema, vise ima veze sa jajarskim navikama koje su duboko ukorenjene kod nas.

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

Što se tiče pada broja korisnika, verovatno je pad broja novih korisnika jer svako ko je mislio da ugradi do sada je to i uradio. Neka moja procena je da nova vozila koja mnogo prelaze uglavnom su dizeli, a oni koji to nisu uglavnom ostaju na benzinu jer su sekvant sistemi skluplji, manje se vozi i garancija se dovodi u pitanje.

Što se naših vozila tiče, moj plin se do sad sigurno otplatio. Ovo što kaže Dejča da se ne isplati plin je tačno za neku manju godišnju kilometražu. Može tačno da se izračuna do koliko km se ne isplati, kada si na nuli, i posle koliko km si u plusu. Zato ja u Yugu nemam plin. Nisam ga ugradio kad je trebalo (kad sam vozio mnogo i bio jeftin gas), a sa sadašnjim cenama svih dažbina i ugradnje i sa ovom kilometražom definitivno se nebi isplatilo.

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Moj auto troši oko 8l plina - sa popustom ga plaćam 63din zadnji put = 504din, za te pare bi dizelaš trebao da mi troši 3,73l.
Ako bi trošio 6l benzina = 780din.
Po km 2,5din razlike, za 5 godina između atesta i reatesta otplati cenu celog auta.
ps: imam karticu kneza i plin mi je 63 a benzin oko 128 zadnji put bio.

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Za starija vozila se svakako isplati, da pređeš i 15 hiljada godišnje dobro je, to što je naša država lopovima to je drugo.

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Ocu ja tu karticu :D
Meni festa po gradu sigurno troši 5,5-6, što mu dodje da izmedju aleko i nje nema razlike, na otvorenom joj ne mogu prici nikako jer troši 4l, o održavanju da ne pricam

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Lako je vama beogradjanima, onomad ste atest mogli i na trafiki da uradite a mi ovde u ovim provincijama na jugu smo morali stotine poziva da obavimo, da zakazemo na vise mesta pa gde upali. Ja kilometrazu veliku ne prelazim, 2004-vrte kad sam ga ugradio atest je bio na 10 godina, radili smo i ja i zena pa smo u te svrhe vise ih i vozili i pravila se veca kilometraza, a imalo se je vise para pa se je vise i putovalo. Sad da mi je lada na benzinu ulozio bih u karburator i el. paljenje, plin nikad nebih ugradjivao. Opet da ponovim guzva prilikom atesta, a to ceme i sad uhvatiti 2018 je uvde u ovoj selendri veliki problem, pa se razmisljam dali je moguce uraditi reatest godinu dana ranije 2017, ili da lada ode zbog atesta u penziju.
Ja ono zivkanje i molakanje ovog puta necu imati ni vremena ni zivaca ponovo da radim.

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

skuplji izlaz nego ulaz, da izbacis plin treba ti vise para nego sam atest a da batalis auto opet moras kupiti drugi i opet nisi nista uradio

Boki78

Post by Boki78 »

dejca wrote:Lako je vama beogradjanima, onomad ste atest mogli i na trafiki da uradite
Onomad kad je reatest uveden si i ovde mogao samo da places :)

Post Reply