Kocnice

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

Post Reply
igor1003
Automobil: 110 1.5 16V

Kocnice

Post by igor1003 »

Tek sto sam resio grejanjene, nova muka. :sad: Kada kocim polako pogotovo tek kad krenem jako se cuju kocnice, skripe i kao da nesto grebe. kad sam stao u garazu par puta sam stisnuo kocnicu a ono kao da neki vazduh izlazi? molim pomoc ako neko predpostavlja o cemu se radi i kako popraviti?

Boki78

Re: Kocnice

Post by Boki78 »

Grebanje/skripanje je stalno ili samo u pocetnih par minuta voznje, tj ukocis dva tri puta i stane?

Vazduh koji cujes je servo uredjaj na umoru ...

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Ako nije to što Boki kaže; hladno vreme, nahvata se inja i sa njim prašine unutrašnje strane doboša pa se oni čuju čak i nakon duže vožnje bez kočenja. Ako se auto dugo ne vozi opet ista stvar, nakon nekoliko kočenja se sve smiri. Ako se prednji čuju i nakon nekoliko kočenja menjaj pločice jer su trenutne verovatno porozne pa se na minusu u njima nahvata vlaga i krene da ih razara.

igor1003
Automobil: 110 1.5 16V

Post by igor1003 »

pa par puta stisnem i ne cuje se nista niti kod papucice a ni kocnice vise ne skripe, grebanje i skripanje samo u par minuta voznje.. sad sam malo pre vozio i sve normalno... pa sta da radim sa tim servo uredjajem, plocice sam vec menjao ove godine.

Boki78

Post by Boki78 »

Sto se plocica tice, stanje normalno vozi i uzivaj. Ako je to sistanje kada stisnes pedalu stalno, ako se motor tom prilikom davi onda menjas servo, ako ne prati situaciju..

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

U pravu je boki.
Kočnice hoće da grebu ujutru ako je vreme vlažno ili posle pranja, samo prvih par puta. Ali oprez, hoće da tih prvih par puta koče mnogo oštrije nego inače.

Post Reply