Grejanje ne radi.......

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

igor1003
Automobil: 110 1.5 16V

Re: Grejanje ne radi.......

Post by igor1003 »

Tecnost nije ni bila problem, imao je dovoljno. Vec je termostat otisao, a i pored toga sto sam sve zamenuo greje, ali opet ne kao sto zna. Tako da nije sve kraj. Jer vidim da je smesno, ali ljudi nije tako, pre neki dan sam isao za Novi Sad i posle sat voznje prebacim na 28 C i pocne da mi krci bukvalno onaj uredjaj na plafonu za temperaturu. A evo nov termostat(samo kutija )koji sam zamenuo i stari.

Tole
Automobil: Lada

Post by Tole »

Kad smo vec kod toga jedno pitanjce. Po cemu se prepoznaje dali je motor 8V ili 16V, posto svi su mi tvrdili da ja imam motor sa 8V a pase mi jedino termostat od 16V. Pomalo sam izgubljen u svemu tome pa ako moze neko da mi pojasni.

Boki78

Post by Boki78 »

8v

Image

i 16v

Image

Tole
Automobil: Lada

Post by Tole »

Po slikama ja imam 8V za koji su mi u prodavnici davali ovakav termostat: http://sanger-auto.de/upload/shop_3/9/0 ... age907.jpg
srecom pa sam pogledao odmah ispred prodavnice i utvrdio da nije takav. Posto ja imam kao na slikama, za koji oni tvrde da je od 16V. E sad ili ja imam neki karabudz od motora ili ovi u prodavnici nisu bas najbolje obavesteni??

igor1003
Automobil: 110 1.5 16V

Post by igor1003 »

Ljudi dajte mi neko resenje, pomozite da vise popravim grejanje, (isprao sam sistem, satvio novu tecnost, stavio nov termostat) ali u kabini nece da greje. Prema vozacu samo malo greje levi deo centralne resetke. Vise ne znam sta da radim. Magli mi se u kabini kad je hladno, ako neko zna neka pomaze.

Pozdrav!

I veliko hvala unapred!

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Već je rečeno, veorvatno klapna. Prilazi se iz motornog prostora, skine se izolacija i onda se skine prednja strana nog ogromnog plastičnog tunela i tu ti je i klapna i mali hladnjak. Kada već dođeš dotle, ako kreneš da radiš, promeni i mali hladnjak ne košta mnogo a svakako ćeš se namučiti da sve poskidaš.

Ajvanho
Automobil: Lada 111 1.5 16v

Post by Ajvanho »

Ja sam ti napisao i prošli put gde ćeš da nađeš rešenje za svoj problem
Ajvanho wrote:Pročitaj prvo ovu temu: viewtopic.php?f=10&t=3589

Možda ti pomogne.
Kad ništa ne pomaže - pročitaj uputstvo.

Post Reply