Aj ne lupetaj, vec prvo popij lekice pa polako.
100-120e mesecno je za pravo posedovanja auta koji stoji negde. Mene to kosta ravno 0e mesecno. Rata moze biti i manja ali je otplata duza i ukupna suma veca, p a ako ti je gust da auto koji u salonu vredi 8000 ti iskesiras 12000 to i dalje nece promeniti fakat da ti je 12000 izaslo iz dzepa pa makar i na 100 godina otplate ..
Sve moguce gluposti koje mi se godisnje dese na njoj ne kostaju ni blizu 1500e na godisnjem nivou, mozda eventualno petinu i to kad nemam srece.
Plin kalukisem kao dodano ulaganje na sve. S tim sto kod novog to ne kosta 400 vec reda 600+. Matematika u plinu postoji, za godinu dana je sebe otplatio i zaradio jos jedan novi. Inace super jeste, upadnes u kredi za kola pa ugradjujes i plin, naravno uzmes sve odma, al onda i ratice malo skoci.
Da imam dva seta guma i dva seta felni

Svesezonke mogu da budu ispomoc na laksem vozilu ali nikako sve 4 jer ni zimi ni leti nisu za u qrac. to je npr na vozilima poput samare nikakav problem kad su na zadnjoj gredi, napred vec nisu za zezanje.
Kakve veze ima sto je auto nov i dva seta guma, pa nema nikakv ako vec imas dva seta i stare gume ti pasuju na novi auto, a sta ako ne? Drugo kakve veze ima da li setovi guma kostaju vise od vozila koje imam. Prvo ne kostaju, drugo vozilo je ispravno i meni moja glava vredi vise od fckn 150e ulaganja na par godina. Ne znam koliki tupadzija trebas da budes , mislim znam, trebas biti Strumpf

, pa to gledati kao ulaganje u kola a ne u sopostvenu bezbednost
Da bi ostavario pravo na garanciju ti jedan servis godisnje moras da imas u ovlascenom servisu, niko tebi ne brani da menjas ulje na livadi u medjuvremenu al taj jedan ces menjati kod njih i tako sve dok ti traje garancija Strumpfe veverico
skora wrote:a kad idem da odnesem u banku svakog prvog 100e za neki fiat 500L - e to nije uredu .Ma pazi majku mu ......
Ljubi te moj tast, jos kad bi to bilo sve sto dajes na kola. Al nije, to je ajd
100e mesecno rata
40e kasko
12e registracija
50e plin prve godine
15e gume
8e servis
I sa time imas vozilo na parkingu koje ni preslo ni metar, a ako zelis da to vozilo sluzi onome cemu si ga kupio onda je to jos barem 50e meseccno na gorivo
Kad to sve sumiras, auto na parkingu te prve godine kosta 225e mesecno, a kola koja se negde i vozikaju 275e mesecno, sto u dinarima izadje 33550 sto je jedna procescna plata. Ako je setanje dupeta po novom autu vredno mesec dana rada go for it