Lada Samara 1.3
Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977
-
Boki78
Re: Lada Samara 1.3
Keve ti, neregistrovan auto ne moze da se tegli?
Evo ti ga kolega
https://www.youtube.com/watch?v=-oFvcignVbo

Evo ti ga kolega
https://www.youtube.com/watch?v=-oFvcignVbo
-
travelman
Znam ja da je ona tebi zivotni san, da je sanjas i mastas onjoj ... ali dzaba ti ta rabota, brat Boki ima vece zasluge.nemoz ona nigde dalje od mene...
Dok je tebi bilo tesko da cak i kolima dodjes i pomognes nekome od nas kada smo te zvali, Boki je dolazio busom po kisi i snegu ...
Odradjen juce mali servis u licnoj reziji...

Uskoro cu da promenim i membrane isparivaca i filter plina, samo dok ih kupim u BGu...
Crevo vode je isto pred zamenu, ne pusta vodu, ali primetih da je tvrdo kao kamen..
Povremeno se javlja neko trzanje auta, a s obzirom da su kapa, ruka, svecice i kablovi novi, sumnja ide ka membranama ili ka bobini, komutatoru... Prvo cu da zamenim membrane, oseca se plin malo oko isparivaca dok kola rade, nzm da li je to normalno, ali je valjda jedan od znakova dotrajalih membrana

Uskoro cu da promenim i membrane isparivaca i filter plina, samo dok ih kupim u BGu...
Crevo vode je isto pred zamenu, ne pusta vodu, ali primetih da je tvrdo kao kamen..
Povremeno se javlja neko trzanje auta, a s obzirom da su kapa, ruka, svecice i kablovi novi, sumnja ide ka membranama ili ka bobini, komutatoru... Prvo cu da zamenim membrane, oseca se plin malo oko isparivaca dok kola rade, nzm da li je to normalno, ali je valjda jedan od znakova dotrajalih membrana
Samo Samara Srbina Spasava
Dodje i taj dan da se poradi malo oko plina
Nabavljeni su delovi:

Pocelo se sa skidanjem elektro- ventila...

Trebalo je skinuti osigurac:

Stari filter koji je presao 10 000ak km i nije nesto posebno prljav...
Nov pored starog:

Prljavstina iz starog:
Vracen na mesto i onda se pristupilo skidanju isparivaca...
Skidanje creva i cevi:

Isparivac skinut:

Rasturanje isparivaca:

Stara membrana:

Polugica sa gumicom
Prljava i sa starom gumicom:

Cista sa novom gumicom:

Druga strana isparivaca:

Stara membrana:

Polugica sa gumicom:

Zbog ovih ostecenja, vrv od trenja, zamenio sam i crevo za vodu ka isparivacu:

A zbog ispucalog gumenog kolena, morao sam da kupim aluminijumsko koleno 19/16mm, jer je izlaz iz isparivaca 19mm, a crevo ka racvi za stelovanje je 16mm:

Upaljen auto posle svega na benzin, pa prebacen na plin... Ispodesavan je, ler je odlican, a moglo bi jos malo bolje da vuce, ali to ce se srediti
Nabavljeni su delovi:

Pocelo se sa skidanjem elektro- ventila...

Trebalo je skinuti osigurac:

Stari filter koji je presao 10 000ak km i nije nesto posebno prljav...
Nov pored starog:

Prljavstina iz starog:
Vracen na mesto i onda se pristupilo skidanju isparivaca...
Skidanje creva i cevi:

Isparivac skinut:

Rasturanje isparivaca:

Stara membrana:

Polugica sa gumicom
Prljava i sa starom gumicom:

Cista sa novom gumicom:

Druga strana isparivaca:

Stara membrana:

Polugica sa gumicom:

Zbog ovih ostecenja, vrv od trenja, zamenio sam i crevo za vodu ka isparivacu:

A zbog ispucalog gumenog kolena, morao sam da kupim aluminijumsko koleno 19/16mm, jer je izlaz iz isparivaca 19mm, a crevo ka racvi za stelovanje je 16mm:

Upaljen auto posle svega na benzin, pa prebacen na plin... Ispodesavan je, ler je odlican, a moglo bi jos malo bolje da vuce, ali to ce se srediti
Lajka mi se lepo zahvalila za brigu koju sam u nju ulozio
Prsla je manzetna volana, izgleda da je skoro sve ulje iscurelo i sada npr kad prelazim preko nekih neravnina cuje se lupkanje, a cuje se i kada skrecem ulevo, kao i kada u mestu seckam volana levo desno cujes se lupkanje bas iz pravca letve...
Posto je nova 7500 dinara, zanima me koje su alternative? I ima li ih uopste?
Prsla je manzetna volana, izgleda da je skoro sve ulje iscurelo i sada npr kad prelazim preko nekih neravnina cuje se lupkanje, a cuje se i kada skrecem ulevo, kao i kada u mestu seckam volana levo desno cujes se lupkanje bas iz pravca letve...
Posto je nova 7500 dinara, zanima me koje su alternative? I ima li ih uopste?
-
Boki78
Prvo letva nema ulje, nego mast. Alternativa je da radis remont ili da uzmes polovnu, ali pre svega toga nije lose da sa nekim pri pameti potvrdis kvar 
Pa majstor je valjda pri pameti...
Mada sam mu jos pre godinu dana napomenuo da je manzetna prsla, on rece nije to nista ozbiljno... A dole zinula prilicno i rece da je suva... Okretao je i on volan sitno, a ja bio u kanalu i tacno odatle dolazi taj zvuk...
Mada sam mu jos pre godinu dana napomenuo da je manzetna prsla, on rece nije to nista ozbiljno... A dole zinula prilicno i rece da je suva... Okretao je i on volan sitno, a ja bio u kanalu i tacno odatle dolazi taj zvuk...
kad manzetna ode odmah se menja i podmazuje ono sto je stitila, ako se ne zameni na vreme sledi kraj mehanike koju ista stiti....
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
-
Boki78
Gago wrote:Pa majstor je valjda pri pameti...![]()
AhaGago wrote:Mada sam mu jos pre godinu dana napomenuo da je manzetna prsla, on rece nije to nista ozbiljno...