Ako si to uradio samara ce ti trajati dok si ziv. Malo je prljav posao i problem je sa crnim baricama dok se to sve slije ali da je zastita dobra dokazano je. Ja je sad u jesen ponovo mazem i punim samo da zavrsim sa sadnjom reznica i jos nekoliko sanki da prinapravim i odmah se prelazi na ladilaka.travelman wrote: ... jos uvek mi nije problem da je podignem gde god pozelim jer je zasticena po Dejcinoj tehnologiji ...
Iz Samare u Samaru
Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977
Re: Iz Samare u Samaru
-
travelman
Jesam, uradio sam to. Pazljivo sam procitao tvoje savete nekoliko puta bez obzira sto sam to vec i sve sam znao i potom se bacio na posao. U takvom poslu me je zatekao Skora i zato me sad proziva kako sajtne mazem plastikom jer ne zna tvoju proceduru i redosled kojim se to sve radi.
OK, ljubomoran je sto nikada nece imati Samaru kao sto je moja, pa mu i oprastam. Ljudski je ...
Sve rupe sa donje strane sam zapusio sirovom gumom a potom nalio tvoju smesu po tvom savetu. Posle toga sam je vozio i dobro provozao uzbrdo i nizbrdo, malo ostrije ulazio u leve i desne krivine kako bi se to sve dobro izbuckalo u sajtnama i uslo u svaku rupicu.
Rezultat svega toga je da se samara sme dizati na bilo kom delu sajtne kao sto se i vidi na mojoj slici. Barice mi nisu bile problem jer sam posle te intervencije samaru nekoliko dana parkirao pred komsijinom kapijom a ne svojom ...
...
Sad mogu obvojca /Skora i komsija/ da mi pljunu pod prozor i zavide na Samari ...
... najgore od svega toga je sto potura svoje pajtose da me zivkaju i nude pare da je kupe ali dzabe, nikada je se nece dokopati jer ne bi umeo da je ceni, mazi i pazi kao ja ...
...
OK, ljubomoran je sto nikada nece imati Samaru kao sto je moja, pa mu i oprastam. Ljudski je ...
Sve rupe sa donje strane sam zapusio sirovom gumom a potom nalio tvoju smesu po tvom savetu. Posle toga sam je vozio i dobro provozao uzbrdo i nizbrdo, malo ostrije ulazio u leve i desne krivine kako bi se to sve dobro izbuckalo u sajtnama i uslo u svaku rupicu.
Rezultat svega toga je da se samara sme dizati na bilo kom delu sajtne kao sto se i vidi na mojoj slici. Barice mi nisu bile problem jer sam posle te intervencije samaru nekoliko dana parkirao pred komsijinom kapijom a ne svojom ...
Sad mogu obvojca /Skora i komsija/ da mi pljunu pod prozor i zavide na Samari ...
Ma pusti ti tog teletablisa, a tebi bravo za posao. Sad si miran, iako je bilo negde korozije ona je ili zaustavljena ili dosta dosta usporena.
dejca wrote:Ma pusti ti tog teletablisa,
travelman wrote:...u motoru optima long lajf Jest da je ulje vec preteralo 6000 km od zamene ali kazu da moze 7000 bez ikakvih problema ...... Jednim okom gledam plavusu a drugim okom pratim temperaturu...
IF YOU CANT BUY IT,
BUILD IT!
IF YOU CANT BUILD IT,
LEARN IT!
SO YOU CAN BUILD IT,
TO ROLL IT TILL THE WHEELS FALL OFF!!!
http://public.fotki.com/SerzasLive/
BUILD IT!
IF YOU CANT BUILD IT,
LEARN IT!
SO YOU CAN BUILD IT,
-
travelman
... a u rashladnom sistemu je umesto antifriza, obicna voda sa bunara ...
...
Secam se ovoga ali ne znam iz kog je putopisa, da li je ovde sa ladom ili si me napecao jos negde ...
... Imao bih sto sta pametno da kucnem i u ovoj temi ali dzabe kad me Skora i brujko miniraju i opanjkavaju u svakom postu ...
....
U svakom slucaju hvala, nema nikakvih problema sa lajkom ali bih u suprotnom znao kome da se obratim za strucni savet oko motoristike ...
...
Secam se ovoga ali ne znam iz kog je putopisa, da li je ovde sa ladom ili si me napecao jos negde ...
U svakom slucaju hvala, nema nikakvih problema sa lajkom ali bih u suprotnom znao kome da se obratim za strucni savet oko motoristike ...
Kada ce sledeca avantura?travelman wrote:... a u rashladnom sistemu je umesto antifriza, obicna voda sa bunara ...![]()
![]()
...
Secam se ovoga ali ne znam iz kog je putopisa, da li je ovde sa ladom ili si me napecao jos negde ...... Imao bih sto sta pametno da kucnem i u ovoj temi ali dzabe kad me Skora i brujko miniraju i opanjkavaju u svakom postu ...
....
U svakom slucaju hvala, nema nikakvih problema sa lajkom ali bih u suprotnom znao kome da se obratim za strucni savet oko motoristike ......
IF YOU CANT BUY IT,
BUILD IT!
IF YOU CANT BUILD IT,
LEARN IT!
SO YOU CAN BUILD IT,
BUILD IT!
IF YOU CANT BUILD IT,
LEARN IT!
SO YOU CAN BUILD IT,
-
travelman
Ehh te avanture, dok sam bio mladji onda ih je i bilo cesce a sad se omatorilo pa malo redje ...
...
Zadnja veca je bila krajem novembra ali me je vreme posluzilo kao da je bio spic sezone, 5 dana i nekih 1800 km ali na zalost ne sa samarom. Malo sam je i izgustirao, 2 godine sam samo sa njom skitario pa sam je se i zasitio a onda je kao prva zamena uskocila moja druga igracka. Lajka je ista kao pre, pregurala je vec 2. zime kod mene i niisu se pojavile nikakve skrivene limarijske mane mada moram priznati da sam ipak na pocetku bio skeptican i tako nesto ocekivao obzirom na njene godine. Imam utisak da za nijansu bolje pali zimi po minusu nego leti kada upece zvezda, nesto je puno i nisam vozio a i to malo je uglavnom po gradu i bez ikakvih problema. Pre gradsku potrosnju nisam ni pratio jer me nije ni zanimala ali kako je sada koristim samo za po gradu, primetio sam da je prosek negde izmedju 10 i 12 litara benzina jer plin jos uvek nema. Na otvorenom je i dalje izmedju 7 i 7.5 ali obzirom da do sada jos uvek nisam imao nikakve troskove i ulaganja u nju, sasvim sam zadovoljan i potrosnjom.
Celokupna mehanika, motor i menjac ferceraju bez ikakvih problema. Gore spomenuto skitarenje je trebalo da bude sa samarom ali kako mi je zena otkazala sponzorisanje puta, morao sam da se prebacim na plinsku igracku kako bih sam lakse podneo troskove ...
...
Odlicno kapiras moj smisao zivota pa evo par slikica ... ali ne da bih hvalio ovog crvenog vec da ti docaram u kakvom je stanju lajka jer je prvobitno ona trebala da bude prevozno sredstvo na planiranoj ruti ...
Kraj novembra meseca a vreme kao da je sredina leta ...

upload img
...
Secas se one slike sa avaxom ... e dok sam pravio ovu sliku u moru, setio sam se tebe i onog tvog komentara ...

windows screen capture
...
Ovde je trebala da bude samara i zao mi je sto nije ... ali zacrtao sam sebi da ce jednog dana i ona ovako ponosno pozirati ... i to vrlo uskoro ...

windows screen capture
...
Ovo leto ce samara uglavnom provesti druzeci se sa komsilukom ...
... nema joj nikakvog skitanja mada ima avantura i sa njom. Pre neka 2 meseca me bacila u rebus, jutro zima kisa a zurim na posao. Upali iz prve i ugasi se posle 10ak sekundi. Posle ni da cuje da kresne, probao 5 puta i jok. Poludeo sam, okasnio na posao i ostalo ...
... Kontam posle ceo dan, sigurno je zveknula benzinska pumpa jer takve je simptome davala kao da je bez goriva. Vratim se uvece sa posla i reko ajd da probam ... upali iz prve kao da nista nije ni bilo i radi perfektno sve do danas. Sta je bilo u pitanju, ko zna ...
... Sumnjam na neki NLO, sigurno je bio u blizini pa joj je svojim elektromagnetnim talasima blokirao elektroniku ...
...
Pre 2 dana slicna pesma ... zurim na posao, gurnuo kljuc i dajem kontakt a ono mosa ...
... ni jedna lampica da se upali, ja se ukenjao i prvo sto sam pomislio je da sam gurnuo kljuc od stana u kontakt bravu ...
... ali, nisam ja majstor Skora pa da pravim takve gluposti ...
... e onda sam pomislio, i bio ubedjen, da su mi braca sekundarci maznuli akumulator za neku njihovu ladurinu. Izadjem i dignem haubu ali opet mosa, accu je tu ... mrdnem kleme, prodzaram pletenicu da nije kojim slucajem izgubio masu ali opet ista pesma. Ja poludeo, opet kasnim na posao ... izvadim accu iz cabria i tu onako nervozan umastim i izgrebem obe ruke dok sam namestio kleme jer nisu na istoj strani kao kod vw ... dam kontakt a ono sve sija kao lajt sou, naravno upalila je iz prve.
Riknuo je accu, bio je nov jer ga je deda kupio pre nego mi je prodao samaru ... a garancija je istekla pred novu godinu ...
... u pitanju je blek hors ...
I eto, to je to za ovo proteklo vreme ... u oba slucaja nije bio problem u samari tako da je i dalje volim, cuvam mazim i pazim ...
...
Zadnja veca je bila krajem novembra ali me je vreme posluzilo kao da je bio spic sezone, 5 dana i nekih 1800 km ali na zalost ne sa samarom. Malo sam je i izgustirao, 2 godine sam samo sa njom skitario pa sam je se i zasitio a onda je kao prva zamena uskocila moja druga igracka. Lajka je ista kao pre, pregurala je vec 2. zime kod mene i niisu se pojavile nikakve skrivene limarijske mane mada moram priznati da sam ipak na pocetku bio skeptican i tako nesto ocekivao obzirom na njene godine. Imam utisak da za nijansu bolje pali zimi po minusu nego leti kada upece zvezda, nesto je puno i nisam vozio a i to malo je uglavnom po gradu i bez ikakvih problema. Pre gradsku potrosnju nisam ni pratio jer me nije ni zanimala ali kako je sada koristim samo za po gradu, primetio sam da je prosek negde izmedju 10 i 12 litara benzina jer plin jos uvek nema. Na otvorenom je i dalje izmedju 7 i 7.5 ali obzirom da do sada jos uvek nisam imao nikakve troskove i ulaganja u nju, sasvim sam zadovoljan i potrosnjom.
Celokupna mehanika, motor i menjac ferceraju bez ikakvih problema. Gore spomenuto skitarenje je trebalo da bude sa samarom ali kako mi je zena otkazala sponzorisanje puta, morao sam da se prebacim na plinsku igracku kako bih sam lakse podneo troskove ...
Odlicno kapiras moj smisao zivota pa evo par slikica ... ali ne da bih hvalio ovog crvenog vec da ti docaram u kakvom je stanju lajka jer je prvobitno ona trebala da bude prevozno sredstvo na planiranoj ruti ...
Kraj novembra meseca a vreme kao da je sredina leta ...

upload img
...
Secas se one slike sa avaxom ... e dok sam pravio ovu sliku u moru, setio sam se tebe i onog tvog komentara ...

windows screen capture
...
Ovde je trebala da bude samara i zao mi je sto nije ... ali zacrtao sam sebi da ce jednog dana i ona ovako ponosno pozirati ... i to vrlo uskoro ...

windows screen capture
...
Ovo leto ce samara uglavnom provesti druzeci se sa komsilukom ...
Pre 2 dana slicna pesma ... zurim na posao, gurnuo kljuc i dajem kontakt a ono mosa ...
... ni jedna lampica da se upali, ja se ukenjao i prvo sto sam pomislio je da sam gurnuo kljuc od stana u kontakt bravu ... Riknuo je accu, bio je nov jer ga je deda kupio pre nego mi je prodao samaru ... a garancija je istekla pred novu godinu ...
I eto, to je to za ovo proteklo vreme ... u oba slucaja nije bio problem u samari tako da je i dalje volim, cuvam mazim i pazim ...
Pazi, u takvim situacijama vredi proveriti ne samo NLO ali i u kojoj je fazi mesec. Ako je slucajno pun, batali sve i idi po pivo.
Inace u bilo kom poslu 99% je ljudska greska samo 1% mehanika
Vozi Ladu sto vishe jer, kada stoji onda se najvishe kvari.
Inace u bilo kom poslu 99% je ljudska greska samo 1% mehanika
IF YOU CANT BUY IT,
BUILD IT!
IF YOU CANT BUILD IT,
LEARN IT!
SO YOU CAN BUILD IT,
BUILD IT!
IF YOU CANT BUILD IT,
LEARN IT!
SO YOU CAN BUILD IT,
travelman wrote:ali na zalost ne sa samarom. Malo sam je i izgustirao, pa sam je se i zasitio ...
... -
travelman
... aha, moze ali juce ...
...
Jedino je tacno da sam je izgustirao, zato trazim ljubav novu da lakse zaboravim ljubav staru ....
...
U ptrazi sam za drugom krkelom ... ne za voznju i ne za delove vec da imam sta da ceprkam i popravljam jer se moja ne kvari ...
Cena da bude sirotinjska ... ali obavezno da ima nove gume i akumulator ...
... felne su manje bitne, ima Strumpf sto je skinuo sa one lovacko/ribolovacke krkele ...
Brat Boki da se pripremi za arbajt jer odma po nabavci dobija gratis menjac ...
....
...
... tako rade pravi drugari i prijatelji a ne da preprodaju i zaradjuju jedni na drugima ...
...
Jedino je tacno da sam je izgustirao, zato trazim ljubav novu da lakse zaboravim ljubav staru ....
U ptrazi sam za drugom krkelom ... ne za voznju i ne za delove vec da imam sta da ceprkam i popravljam jer se moja ne kvari ...
Cena da bude sirotinjska ... ali obavezno da ima nove gume i akumulator ...
Brat Boki da se pripremi za arbajt jer odma po nabavci dobija gratis menjac ...
...
Uslo bre to u krv i to ti je i misle/i samo natravelman wrote:...... tako rade pravi drugari i prijatelji a ne da preprodaju i zaradjuju jedni na drugima ...
...

-
Boki78
Sto se brata Strumpfa tice, on misli na jos jednu stvar i rado je se seca 
-
travelman
Bratu Strumpfu je bas ulo u krv a bogme i jos nedje ...
...
Nekada je placao 200e kojekakve krkele a sad sa 200e placa kojekakve cike i tete ...
...
Nekada je placao 200e kojekakve krkele a sad sa 200e placa kojekakve cike i tete ...