Tenak

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

Milovanovic
Automobil: Lada 2107, Alfa 156

Re: Tenak

Post by Milovanovic »

ide on i bez kocnica :D

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

Moze da se vozi al ne moze da se zaustavi :D

travelman

Post by travelman »

sledeći vikend prelazim Drinu posle skoro tri god sa njim
Pa kad moze da se vozi, daj neku sliku glisiranja uz Drinu ... :) ...

Onakvu situaciju sa bregastom sam i ja imao na jednom golfu. Menjao sam dihtung poklopca i reko ajd da vidimo u kakvom su stanju oni polumeseci, ili kako se vec zovu, sto drze bregastu. Odvijemo prvi do semeringa kad ono .... :shock: :shock: :shock: ... polumesec je bio pun riseva, bregasta malo naceta a donji polu mesec je imao po neki mali ris. Njega smo uglancali nekom finom polir smirglom a bregastu i gornji polumesec sam zamenio novim tj sa drugog motora. Svi ostali polumeseci su bili kao novi, samo je taj prvi bio urnisan.

Odma sam ispustio ulje i procedio kroz sito nadajuci se da cu naci nesto u njemu ali dzabe, sve je bilo idealno. Inace, ulje je bilo prvoklasno tako da ne znam koliku je ulogu ono igralo u svemu ovome.

Novo ulje i filter se podrazumevaju, taj je motor posle intervencije presao jos min 50000 bez ikakvih problema a pri 1. sledecem servisu je prekontrolisana i bregasta koja je bila kao nova.

Sta je bio uzrok, ko zna. Moze samo da se nagadja ali je ocigledno da je magistralom dosao neki zajeb.

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Nema slika :p
Ko zna sta je proletelo i napravilo ovo a i ko zna kada, kada budem otvorio motor znace se, bregasta je presla preko 150 000km a radilica 50 000, ako bude i radilica ovakva onda je skoro.

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Peskirano, Presto converter, 2k epoxy prajmer, kad se obradi sta treba onda barbanje u zavrsnu.

Image

Image

Image

Image

Boki78

Post by Boki78 »

Kad vec pomenu epoksi prajmer ... Za koju nedelju opet trebim vodu iz kabine, pa cu verovatno i da cistim rdju itd .... Da li jos uvek moze da se pazari zorka meastral, te da li ima nesto drugo sto vredi stavljati a da je izdrzljivo na vodu?

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Brusilica, do golog lima, presto konvertor, u ehomu uzmes prajmer pa preko njega beli bodi i zalijes farbom, to ce sve da ostane a ostalo ce da istruli :D

Boki78

Post by Boki78 »

koji prajmer
sta je to belii body i cemu sluzi
koju farbu da uzmem, da ne bih napravio karambol sa slojem ispod

koliko to cirka kosta?

Jos jedno, nisam u mogucnosti da zalijem jer radim ispred zgrade, a nemam kompresor, tj jel ima nesto pogodno za cetku?

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Ja sam uzeo u ehom prajmer, ne znam cije je proizvodnje, 2k epoxy prajmer, belu zaštitu ona sto moze da se farba kao guma je, uzmes isto u ehomu, farbu uzmes neku tamo akrilnu posto ove obične pustaju vodu, pa sto se cene tice sve se vrti oko crvene i mozes sve cetkom

Boki78

Post by Boki78 »

Super, sto se mene tice sve odgovori koji mi se svidjaju :D

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Stiglo malo delova, poliuretanske gume za trap, malo zabica i jedan deo od biraca brzina.

Image

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Iz Rusije? Koliko je tvrd taj plavi poliuretan, u poređenju sa gumenim silenima? Vidim da ima tekvih silena za ladu ali ne mogu da nađem sajt proizvođača a stoga ni koliko su šora.

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Paa ne znam sta da ti kazem, drzao sam dva poliuretana u rukama, Djapetove one zute za ladu i ove sad, uporedicu sutra sa bicnim gumama, one zute sto sam gledao ko da su tvrdji, ima i zutih da se poruci al ovo mi bilo lakse, mogu da ti dam ovaj sajt pa pogledaj, imaju i cene, moje je izaslo 5500rub, nisma morao uzeti za amortizere i jos neke dve gume al reko nek se nadje, doneo mi Rus juce na ruke delove.

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Uf mnogo para, da isprobam naručio sam dva poliuretanska za donje rame ni 150 rublji nije bio komad. Naručio čisto da vidim kakvi su.
Ako im na sajtu ne piše tvrdoća sajt mi ne vredi mi ništa.

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Ne znam sta pise, ja sam samo rekao hocu to i dobio sam, ne valja ni kad je mnogo tvrdo, onda dodje do onih sitnih vibracija

Post Reply