Boki 78 Samara 1300s
Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977
-
Boki78
Re: Boki 78 Samara 1300s
Nije frka. Aj ako slucajno bude mogao da nabavi termostat nek uzme i bar dva srafa za branik
Ako ne jbg, drugi put cemo 
-
Boki78
Update od danas.
Prilicno normalno radi. Kako sam isao do posla, to podrzaumeva, kratku relaciju zagrevanja, do auto puta, potom 70-80km/h, pa malo vise
i onda tras semafor pa trazenje parkinga. E sad na auto putu je ok, dodje do malo ispod pola, malo sporije, mnogo brze proradi na plinu. Kako stignem na semafor, broj obrtaja padne, temperatura pocne da raste, na turiranje temperatura pocne da pada. Kada se auto ostavi malo temperatura predje preko pola, krene u desno vise, pa na turiranje, malo padne i ukljuci ventilator. Tj kao da ima problem da tecnost dovoljne temperature brzo dodje do termoprekidaca na hladnjaku ne bi li ukljucio ventilator...
Creva razumno tvrda, nisu mekana kao dusa, pogotovu nakon turiranja, al opet to je sistem pod pritiskom ...
Prilicno normalno radi. Kako sam isao do posla, to podrzaumeva, kratku relaciju zagrevanja, do auto puta, potom 70-80km/h, pa malo vise
Creva razumno tvrda, nisu mekana kao dusa, pogotovu nakon turiranja, al opet to je sistem pod pritiskom ...
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
Hm, pazi ovako, moj motor je toliko otisao u haos da mu i skoro nema spasa a temperaturu ne diže ni kad se cepa u crveno, kad stoji u gužvi, creva mekana kao dusa, antifriz ne troši ni malo, sipao sam valeov antifriz koji se odlično pokazao, jednom sam skidao glavu i kad sam sklapao posto nisam imao sve dihtunge lepo natovarim diht masu, masa je zapustila jedan kanal i auto je kuvao posto nije mogao da napravi krug i tada je glava pukla, treba se malo pozabaviti i protokom jer tebi tem reaguje pod gasom a po meni to znaci da na leru ne moze normalno da se kreće.
-
Boki78
I meni isto lici da ima problem sa protocnoscu kanala. Inace slicno se ona uvek ponasala, i kad je bila nova palila je ventilator svako malo pri parkiranju, jedino se tad nisam strecao jer je nisam vozio. Creva na njoj nikad nisu bila mekana kao dusa, a cenim da ni ne trebaju jer ceo sistem mora raditi pod neki malim pritiskom, svakako ne smeju biti kao kamen. E sad, ono sto nameravam jeste da za nedelju dve odem do nekog krstenijeg servisa i premerim gasove u cantri, pa u odnosu na taj nalaz cu videti sta dalje. Ako bude morala glava dole, gledacu da je budem taj koji ce je obezglaviti...
- aleko-2141
Koji antifriz imas, gde ti stoji plinski uređaj?
-
Boki78
Nisotec, stoji iznad bobine na levom kosu u nivou servo uredjaja
- aleko-2141
Vidi ti zameni antifriz, fiatova vozila traze neki tamo antifriz, cim sipas neki običan to kuva da nije normalno, sipas taj sto treba on ko da je ugasen, vidi jedan dan raskaci uređaj pa se vozi bez njega.
-
Boki78
To sa raskacinjenjem uradjaja nije losa ideja, ako membrane ne valjaju mozda nabija plin u sistem, mada to bi trebalo da se odrzai na potrosnju ... Antifriz je ok za samaru, isusvise star i prot motor koga i cesmovaca bez problema hladi ...
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
To da mora samo ovaj specifičan antifriz u ovo vozilo su gluposti, tipična fiatističko ispiranje usta Selenijom i Parafluom sipaju ljudi i ostale proizvođače u Fiata i ide to isto čak i bolje. U suštini samo destilovanu vodu da staviš mora da obavlja posao. Nisotec je savršeno adekvatan.
Isparivač možda stoji više nego što bi trebalo, treba da bude ispod gornje ivice hladnjaka, idealno ispod nalivnog creva.
Da li si vadio termoprekidača da vidiš da li na sebi ima nekih naslaga? Koje su mu temperature? Da li je prelivno crevo prohodno jer mi zvuči kao da su u pitanju vazdušni džepovi, nakup se kod termoprekidača pa se ventilator kasno pali a možda se i nakupi oko senzora temperature pa kad daš gas pumpa poveća protok, nabije pritisak pa ili sabije čep ili ga potera.
Isparivač možda stoji više nego što bi trebalo, treba da bude ispod gornje ivice hladnjaka, idealno ispod nalivnog creva.
Da li si vadio termoprekidača da vidiš da li na sebi ima nekih naslaga? Koje su mu temperature? Da li je prelivno crevo prohodno jer mi zvuči kao da su u pitanju vazdušni džepovi, nakup se kod termoprekidača pa se ventilator kasno pali a možda se i nakupi oko senzora temperature pa kad daš gas pumpa poveća protok, nabije pritisak pa ili sabije čep ili ga potera.
- aleko-2141
Ja sam samo dao predlog za antifriz, ja se vozim na ovaj Valeov vec 15 000km i nikad pritiska u sistemu nije bilo cak ni kad upali ventilator, posto mu stoji uredjaj gde stoji zato sam mu rekao da ga raskaci i da vidi, mozda stoji visoko, kod mene stoji skoro u ravni sa glavom i nema problema, jednom je ono zimus zaledio i od tada nikad vise, dovod vode za uredjaj je uzet sa glave tako da odmah dolazi topla voda, ne stigne ni da pocne da ledi.
-
Boki78
To bi sad bio problem za resiti, trebao bih videdi da li uopste ima prostora za spustanje, pa onda prerada, tj. zamena cevi, prerada nosaca itd ..bruyoni wrote:Isparivač možda stoji više nego što bi trebalo, treba da bude ispod gornje ivice hladnjaka, idealno ispod nalivnog creva.
Termoprekidac sada isam vadio, pa ne znam da li ima naslaga. Skoro je menjan hladnjak novim, tom prilikom je vadjen nije bilo niceg. To naravno ne znaci da sada sigurno nema, tako da cu proveriti. Inace je 87/92 ...bruyoni wrote:Da li si vadio termoprekidača da vidiš da li na sebi ima nekih naslaga? Koje su mu temperature? Da li je prelivno crevo prohodno jer mi zvuči kao da su u pitanju vazdušni džepovi, nakup se kod termoprekidača pa se ventilator kasno pali a možda se i nakupi oko senzora temperature pa kad daš gas pumpa poveća protok, nabije pritisak pa ili sabije čep ili ga potera.
Termodavac u skorije doba nisam vadio, njega svakako treba prekontrolisati, pa cu to prvom prilikom i da uradim...
Prelivno crevo nisam kontrolisao, ali svakako ga i ne bi bilo lose zameniti jer je poprilicno matoro ...
-
Boki78
Kada odvrdcem sraf za podesavanje vazduha na karburatoru isti ne pocinje da se davi. KAda ga zavrsem povecava obrtaje. Sta moze biti uzrok?
Edit: Uz tri mikrograma uzrok nadjen osovina gasa nesto podglavljivala, mehanizam je isuvise prost da se ne provali na prvi pogled
Nego, felne peskirane, plastificirane (sve 4)

Sad dolaze dve nove sigure, nove plocice kocnica, pregledanje dobosa i ciscenje, pa idemo na dalje
BTW zbog cega moze da izjutra losije pali na benzin? Treba da mu se doda malo gasa i davi se prilikom toga ... Karburator je radjes pre nedelju dana, doneo sam remont set sa kompletom dizni cevki, gumica itd ...
Edit: Uz tri mikrograma uzrok nadjen osovina gasa nesto podglavljivala, mehanizam je isuvise prost da se ne provali na prvi pogled
Nego, felne peskirane, plastificirane (sve 4)

Sad dolaze dve nove sigure, nove plocice kocnica, pregledanje dobosa i ciscenje, pa idemo na dalje
BTW zbog cega moze da izjutra losije pali na benzin? Treba da mu se doda malo gasa i davi se prilikom toga ... Karburator je radjes pre nedelju dana, doneo sam remont set sa kompletom dizni cevki, gumica itd ...
jesi siguran da ne zavrces sraf za obogacivanje smese
a ne vazduha vazduh dobija kroz grlo i leptir a gorivo kroz dizne...
uglavnom kad je prebogata smesa motor se davi, kad je blago osiromasena onda ide gore gas...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
- aleko-2141
Samara ima samo jedan sraf i to je za vazduh, sve se steluje preko njega i tockica za ler gas