Servo kocioni uredjaj

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

branko111
Automobil: lada111

Servo kocioni uredjaj

Post by branko111 »

Pozdrav svima, izgleda da mi je otisla gumica u kocionom servo uredjaju za moju 111 16 v
Interesuje me da li je neko remontovao isti, posto neki kazu nije moguc remont, medjutim evo ovaj video gde momci remontuju i menjaju set gumica u servu https://www.youtube.com/watch?v=e5pQvDB ... ata_player

Da li vredi polovni da stavim ako nadjem negde?

Hvala :)

milanovic986
Automobil: Lada 112 1.5 Li '04

Re: Servo kocioni uredjaj

Post by milanovic986 »

Ja sam menjao bukvalno pre par dana ceo servo jer niko nije hteo da ga remontuje. Kostao me je 20 evra nov u Mako Autu i jos toliko zamena i kociono ulje. Znaci sve ukupno oko 5000 dinara.

branko111

Post by branko111 »

Super kolega, to je podnosljiva cena 2000.
Pretpostavljam da je Mako auto ovaj u Kg, medjutim sajt je neupotrebljiv.
Pozvacu sutra 8)

milanovic986
Automobil: Lada 112 1.5 Li '04

Post by milanovic986 »

Naruceno je preko lokalne prodavnice, ciji je vlasnik moj prijatelj. Nabavna cena je bila oko 20 evra, sto je oko 2400 din + troskovi dostave , ali je OK cena. Zamena je dosta komplikovana, zato mi je majstor vise i naplatio, mada je i kociono ulje zamenio.

Veruj mi da auto potpuno drugacije radi sa novim servom, valjda zato sto vise nema fals vazduha i naravno mnogo bolje koci. Kada sam uzeo auto iz servisa samo sto nisam nosem udario u volan kad sam zakocio, dakle razlika je drasticna.

Boki78

Post by Boki78 »

Pa nije zamena narocito komplikovana. U odnosu na samaru mora samo ona izolacija da se makne, posle toga je prilicno linearna i lagana

Evo Strumpfu sam dao neki kineski krs od serva sa rastur lade i pokazao kako da ga zameni na onoj djapetovoj raspadaljki, covek radio prvi put u zivotu i zavrsio za oko 30ak minuta :)

branko111

Post by branko111 »

Nije tesko skinuti, ima i razni tutoriali, a mislim i da nije tesko remontovati, na kraju to je obicna limena kanta.
Nego nema gumica zasebno da se nadje kome se zuri..

branko111

Post by branko111 »

Pozdrav svima, imam problem sa kocnicama.
Ugradio sam novi servo kocioni, izgleda se zeznuo, jer je stari bio ispravan. Ode 4000..
Remontovao sam napred diskove sredio to sve lepo, pozadi ugradio nove cilindre.
E da prvo sam glavni kocioni zamenio.
Napred sam dobio malo kocnicu mada nameravam jos da ispustim napred vazduh.
E sad ne mogu nikako da dobijem kocnicu pozadi, sve sam zivo probao. Rucna radi lepo. Nigde ne curi ulje...hvata me jeza da nije opet servo...

Ispustanj vazduha ne pomaze, izadje nesto ulja na zadnjim sisicama ali dosta slab pritisak posle drukanja. Da nisam sjebo opet glavni kocioni?
Cemu sluzi ovo, da nije tu neki problem https://www.youtube.com/watch?v=J_QUB3PXVbo

Zao mi sad posle ovoliko uradi sam da idem kod mehanicara,a i finansijski sam istanjio :lol:

Mota mi se po glavi..kad sam juce ugradio zadnji desni cilindar, probam par puta da stisnem kocnicu, ali nisam vratio metalnu kapu, cisto da vidim da li ce cilindar krenuti..kad ono probilo ulje na cilindru, gde je guma(one dve gume) tjs klip iz cilindra pomerio gumi napred, i tu je valjda siknulo ulje. Palo mi je napamet da ne sme da se pritiska kocnica dok se ne vrati kapa na zadnjem tocku. I onda nije bilo nikakvog sikljanja ulja, sve normalno samo na sisici ide ulje kad se odvije. Medjutim, ne hvata uopste kocnica pozadi nakon drukanja.

Sad sledi..da ne ulazi vazduh na klipu zadnjeg cilindra?Pade mi na pamet..al opet curilo bi ulje tu..al ne curi od kad sam vratio kapu,tjs suvo je sve.

Sve u svemu, muke zive, al sam se zainatio da vratim lajku u zivot :twisted:

Boki78

Post by Boki78 »

branko111 wrote: Cemu sluzi ovo, da nije tu neki problem https://www.youtube.com/watch?v=J_QUB3PXVbo
Regulator sile kocenja na zadnjoj gredi. Kada ti je pozadi prazan auto smanjuje silu kocenja, kad pozadi sednu tri konja debela i auto legne onda pusti ulje maksimalno i pojaca kocenje ... Najverovatnije ti on trese kokosi u mraku ...

branko111

Post by branko111 »

Dobro, probacu tu nesto da prodzaram, ako ne kod najblizeg auto mehanicara. Mada pitanje dal ce znati sve te cake oko Lade, sumnjam da ovaj koristi info s neta i yt a u servis mi ne pada na pamet za ovo da idem:x

rascho
Automobil: Lada 112 1.5 16V

Post by rascho »

Na tom filmiću ti je objašnjeno osnovno podešavanje regulatora. Tamo ona zadnja slika gdje lik drži komad žice stavljen između dvije limene pločice. Taj razmak mora biti oko 2mm (piše i u videu), znači uzmeš žicu 2mm i staviš je između te dvije pločice pa ako je razmak puno veći, znači da će ti zadnji točkovi slabije kočiti. To je bio slučaj kod mene.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...

branko111

Post by branko111 »

Bio sam kod automehanicara, ispostavilo se da je ipak vazduh.
Koci i pozadi sad, ozracili smo sistem.
Medjutim kad se upali auto i proradi servo, deluje mi da kocnica nije u redu, mada majstor kaze tako treba.

Dakle, kad se lagano pritisne papucica lako propada skoro bez otpora nekih 10cm cuje se kod pedale csss,(ne ono shhhhhhh kao kad rikne servo) i onda uhvati i koci dobro.
Nisam davno vozio Ladu ali mi ne deluje ds je tako bilo..da nije sjeban glavni kocioni ili opet ovaj novi servo?

Mozda prejako intervenise servo?

Kako je kod vas kolege? Hvala 8)

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

Ima na izlazu iz servo uređaja jedan šraf koji gura klip u glavnom kočionom cilindru. Treba skinuti glavni kočioni i taj šraf malo razmotati tj produžiti ga da ranije gurne klip.

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

A ne i mnogo da ne bi blokirali točkovi

branko111

Post by branko111 »

Znam taj klip..Auu ko ce opet da skida servo..jos me boli kicma.
Da probam ovako tehnicki i registraciju da uradim pa cu natenane 8)

Sve najbolje!

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Ne treba da skidaš servo samo glavni kočioni. Odrvenš dva šrafa koji ga drže i malo ga iskriviš na cevima i odmah ćeš videti jednu slepu navrtku, ona kura klip u glavnom kočionom, i njenu kontra navrtku, otpustiš tu kontra navrtku i odvrneš jedan krug slepu i onda ponovo dotegneš i sve vratiš na mesto. U principu pedala ni ne treba da hvata odmah pa nemoj previše da odvrćeš.

Post Reply