Al si me sad zbedirao. Ja se izmučio dok sam zamijenio taj impeler, a ti veliš zamjena laganabruyoni wrote:Pošto sam imao potrebu da nečim uposlim prste promenjen rotor ventilatora hladnjaka.
Sa starim nije ništa bilo loše osim što je polako počeo da trese ali glavni cilj je bio da se nabaci ovaj sa 8 pera. Čini mi se da varijanta sa 8 pera ima nešto veći pritisak vazduha pa ventilator radi nešto kraće ali glavni dobitak je u domenu komoditeta, start ventilatora je mnogo uglađeniji dok je nivo buke nešto manji ali je buka drugačija tj. nekako prijatnija za uho. Videću kako će biti kad se razradi ali mi se čini da će biti vredno truda. Moj je još prošle godine stigao iz Rusije ali vidim da i kod nas ima da se kupi za nekih 400-500 dinara plus je zamena lagana.
Nikako nisam mogao izvaditi onu plastiku za koju se ventilator drži, to me baš namučilo. Doduše kod mene je (bio
U glavnom nisam primjetio neku razliku. Doduše nisam imao priliku voziti je po ljetu sa tim novim impelerom i još nekim izmjenama koje sam radio u nadi da ću poboljšati hlađenje, a baš me zanima da li mi je to uspjelo.
Naime, stavio sam otvoreniju masku naprijed, bez ladinog znaka i sa žicom, tako da je više zraka ulazilo kroz nju. I gorespomenutu plastiku sam izbušio na tom produženom dijelu, koji je ionako maknut sa novijih modela, kako bih i s tim povećao protok zraka kroz hladnjak. Baš mi je žao što nikada neću znati da li sam nešto postigao s tim.