lada ne vuce

Moderators: dejo, jeronimo, na benzinskoj me vole, parkvets

digital26
Automobil: LADA NIVA

lada ne vuce

Post by digital26 »

Evo ljudi nakon dugo vremena doslo vrijeme da se lada pokvarila. Upalim vozilo ono radi ali neprima gas cuje se pucanje i jedvo vuce u prvoj sporohodnoj. Upalila se lampica check engine i svijetli, motor radi normalno u leru po zvuku al kad se doda gas neprima cak ona kazaljka brzomjera ide prema dole ka nuli gusi se. Neki put nije htijela da upali vergala ja po gasu drukam i ona sastavi pa se ugasi. Eto sutra idem na dijagnostiku al da pitam odprilike sta me ceka. Lada je benzin plin i isto se ponasa i na jednom i drugom.
Eto neznam je LI do toga , ali danas je lada bila napolju i bili su jaki pljuskovi i poslje toga se javio taj kvar .Jel moguce da li je kisa to uradila

bane79
Automobil: Lada Niva 4x4

Re: lada ne vuce

Post by bane79 »

Pregledaj svu struju ,svecice kablove itd ,protokomer ,jel ima katalizator ,ako je on zapusio moze da stvori takve probleme .

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

sezor bregaste 90%, ali dijagnostika bi dala konacan sud...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

bane79

Post by bane79 »

Mene je ono davno zezao senzor sad dali je bregaste ili onaj dr .Ono kad sam imao problem kad je dugo verglala nikako da upali msm upali ali sa dugim verglanjem .Ali u voznji nisam imao prob normalno je vukla .I pri zameni tog senzora palila je normalno.

jeronimo

Post by jeronimo »

opet zavisi... ;) ako si imao onaj obican plin, onda je zbog automatskog resetovanja svaki put palila ko pri pocetnom podesavanju(safe mode). uglavnom ima problema sa kresanjem kad ode sezor ili bregaste ili radilice...ali bez dijagnostike sve je predpostavka, videcemo da li smo pogodili kad je otera...

digital26
Automobil: LADA NIVA

Post by digital26 »

Problem nadjen i donekle rijesen. Voda je usla na spoju konektora i kompijuera . Posto imam svoju diajgnostiku ono kinesko sra..e elm 327 i nije se moglo spojit. Kad sam skinuo onaj konekttor dugacki sto se iamo sam sta vidjet vode je blio 2mm. Skinuo kompijuter istresao vodu i poprskao sprejom za isušivanje. Zatim sam se bojao kad rastavim kompijuter jel ušlo vode u njega srecom na oko sve je izgledalo dobro . Zatvoriio sam kompijuter vratio , prešpricao još jednom koonektore i džek i spoji. Auto pali ko mina i vuče. e sad se samo bojim da vlaga kasnije nece uradit svoje.

bane79

Post by bane79 »

Ja sad bas ne znam jel to kod svih niva isto mislim mesto za komp.Moj stoji na vozacevoj strani pored leve noge .Moj fabricki je davno umreo hehe bas zbog tog razloga vode .Jer bilo mi je savijeno crevce od sliva vode sa kedera ili brisaca ne secam se vise ,bilo je svedeno da ide unutar kabine odmah iznad kompa tako da ga je domacinski natapalo .Dok nije jednog dana crko nije davala znake zivota.Posle sam to crevce izukao napolje tj u sam levi cosak ispod haube jer tu je tebalo da viri .Pogledaj kod bocica od kocionog ulja bas u samom cosku dali viri malo belo crevce ili je zavijeno unutra ,bar je meni tako bilo.

jeronimo

Post by jeronimo »

jos jedan od mogucih uzroka ;) resava se hidroizolacijom ecu-a...

bane79

Post by bane79 »

Hm vidis dobra ti to ideja ,mora on dobro da se osigura .Moracu ovih dana da se malo pozabavim sa tim da to bude bas sigurno.

jeronimo

Post by jeronimo »

evo malo da sazvacem, evo i kako se to radi... ;)
http://www.niva-faq.msk.ru/ekspluat/vne ... da/797.htm
bitno je da se koriste iskljucivo neacetatni silikoni(oni sto ne smrde na sirce, jer je sircetna kiselina otrov za kontakte i filmove) nego silikoni koji se koriste za recimo usisne grane i karburatore...

bane79

Post by bane79 »

A ja te bas hteo pitati kako se to radi ali bilo mi glupo ;)
Za malo ne kupih nesto iz Sika programa :D

Cek i ovo malo ne kontam ,slabo mi ide ruski,gledam samo slike :D
google translate je svaka peta rec pa sklapam kao lego kockice .
Jel ovde fora otvoriti komp da bi se ubacile dve kesice iz patika i posle zalepiti ivice kompa sa nekim neagresivnim silikonom .A ono gde se dzeka sta tu namackati da ne udje voda. :roll:

jeronimo

Post by jeronimo »

ne mora kesice jer je u pitanju so za izvlacenje vlage. zalepljen je dodatni veci aluminijumski hladnjak na procesor(ni to ne mora) iznutra se ploca zastiti sprejom sa zastitu kotakta. isti se moze uzeti u radnjama sa elektonskim komponentama ima ga i wurth za zastitu prikljucaka na kukama (ni to ne mora ali je pozeljno,a predhodno se sve ocisti i osusi) a kuciste se posle sklapanja zalije lepkom(zato sluzi ona plasticna kapica sa diznom koja tanko ubrizgava) posebno se pazi oko konektora.lepi se samo spoj aluminijum-plastika. ne sme lepak da dodje gore u dodir sa pinovima) obratiti paznju na prstice... :D
isto je za sve lade sa ubrizgavanjem, jer su ecu-i isti tipski, samo je softver dugaciji...

bane79

Post by bane79 »

Ne volim oko tih stvari da cackam elektronika je cudo nesto malo shebes i ode sve u pm ,pogotovo ovo malo bedne elektronike kod nive .Jedan mi u ovlascenom servisu rece kod nive ti je najbolje nista ne dirati oko tih stvari ,jedno napravis sa drugim kvarom se vratis kuci.Mada ovo je ok sto si rekao ,kad skupim hrabrosti napadam ga.

jeronimo

Post by jeronimo »

nije nista strasno, jedino ti trebaju mali torx srafciger ili gedorica da odvrnes 4 srafa sto drze ecu kuciste. ja koristim set male krckalice kao srafciger unutra se ubaci odgovarajuci bit nastavak.
najbitnije je skinuti minus klemu pre svakog posla sa elektronikom/elektrikom.... ;) da ne izadje carobni dim... :D

LajkaBM
Automobil: Niva,Niva

Post by LajkaBM »

Jel nije jednostavnije riješiti uzrok problema?
Poljepiti gumu oko šajbe sa nekim urednim silikonom
Ja sam na svojoj tako napravio,kupio neki crni silikon za gumu i staklo i više nema curenja vode u unutrašnjost

Post Reply