lada ne vuce

Moderators: dejo, jeronimo, na benzinskoj me vole, parkvets

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Re: lada ne vuce

Post by jeronimo »

pa najbolje je i jedno i drugo. ;) ali ako je keder oko soferke ispravan nece doci do ulaska vode, a ako gazite vodu od metar dubine kao ja i bane onda mezete imati problem ako kederi na vratima ne dihtuju. tojest trebace vam kupace gace.... :D
bolje spreciti nego leciti... ;)
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

bane79
Automobil: Lada Niva 4x4

Post by bane79 »

O tome ti pricam :D

LajkaBM
Automobil: Niva,Niva

Post by LajkaBM »

Moja nema komp pa nemam problema s time ;)

jeronimo

Post by jeronimo »

nema veze, pokvasice se razvodna kapa... :D podsetio si me na jednog sto je zamolio saobracajce da proveri akohol preko reda jer zuri(zaustavili nekoliko vozila) ovi ga izmere kad on skoro 2 promila. ovi da padnu u nesvest :shock: . kazu daj vozacku :xixi , a on im kaze nemam. cekao sam autobus na stanici preko puta, posle slave pa da proverim koliko sam popio. :lol: malo je reci da ih je izbacio iz koloseka...

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

jeronimo wrote:pa najbolje je i jedno i drugo. ;) ali ako je keder oko soferke ispravan nece doci do ulaska vode, a ako gazite vodu od metar dubine kao ja i bane onda mezete imati problem ako kederi na vratima ne dihtuju. tojest trebace vam kupace gace.... :D
bolje spreciti nego leciti... ;)
U vodi od metar dubine potpuno su nebitni kederi na vratima. Voda će ući u svaku Nivu gde hoćeš: drenažne rupe na vratima, pragovima, tunel oko menjača...

jeronimo

Post by jeronimo »

tu ulazi sporo, vidi se da nisi vozio kroz duboku vodu. :D jednom sam gledao kako je tip upao sa nivom u dunav, obala visoka i strma a on se zaleteo a lose gume i frrrr ode u duboko. plutao je dobrih nekoliko minuta misleci da ce da ga nasuce na obalu. a onda je otvorio prozor i poceo da tone... :) brzo je izasao kroz isti i dokoprcao se od obale a nivka je potonula tak za 5 minuta pole toga. ako se secas klipa gde niva roni, videces da su iz istog razloga skidali gepek vrata jer nije htela da potone. ako je sve ispravno i pratis talas koji vozilo formira kroz vodenu prepreku neces se pokvasiti cak ni patosnice ali ako zaglavis... ;) . e pa tu ce ti trebati kupace gace... :mrgreen:

LajkaBM

Post by LajkaBM »

E da razvodnik
Može se srediti da ide neko vrijeme kroz vodu,ali ne dugo,zbog toga je komp bolji,može se potpuno hidroizolirati bez takvih posljedica

jeronimo

Post by jeronimo »

moze i razvodnik... ;) samo cetku i silikon za akvarijume i sve mazi, jedino sto ces da se ugusis od isparenja silikona.... :D

LajkaBM

Post by LajkaBM »

Počne se kondezacija stvarati nakon nekog vremena pa opet sere bez obzira na izolaciju
Onda opet možeš raditi cirkulaciju zraka kroz razvodnik,al to su opet zahvati malo složeniji,al da se može može se

LajkaBM

Post by LajkaBM »

Ali i plastična boca preko razvodnika puno pomogne,kao suprotnost ozbiljnijim zahvatima :D

jeronimo

Post by jeronimo »

to je vise kozmeticke prirode postoje kape sa izvodom za gumeno crevce 4mm pa sa njim u usis ;) . kondezacija se javlja kod motora koji se voze lokalno bez dovoljnog zagrevanja ili produvalih bez evakuacije isparenja na iberlaufu, onako kako sam rekao gura kroz vodu oko razvodnika a flajka moze da spreci samo prskanje i eventualno da se usled napada panike potegne iz nje :D . nekada su se onako mazali jugici a i ostali za reli...

bane79

Post by bane79 »

Meni su onomad kad mi je pre nekoliko god otisao komp.Stavili novi umotali ga u neku krpu i celog ga stavili u najlon kesu i zavezali .Ovlascen servis heheh

jeronimo

Post by jeronimo »

pa sta ce ljudi nisu bili na specijalizaciji :D . ustvari mozda jesu, ali za motokultivatre u imt-u :mrgreen: . kad bi ti samo rekao ko sve radi po ovlascenim servisima(cast izuzecima), vecinom oni sto su bezali sa casova....

bane79

Post by bane79 »

Sve znam i u sve sam se uverio i to servisi vodecih svetckih proizvodjaca automob.Sve sam to trpeo zbog hebenih garancija .Strasno koliko ti ljudi ne znaju .

stefan96
Automobil: lada niva

Post by stefan96 »

Zdravo svima, imam problem sa nivom I naznam sta joj je. Od kad sam zamenio lamelu pocela je da zeza. Prvo je pocela da trese na brzinama nad 70km/h, pa je majstor nesto cackao, kaze da je sredjivao zglob reduktora. Posle toga je nekih 300km isla super. Ali je opet pocela isto da se ponasa, tresenje iznad 70/kmh I Malo da Cima na uzbrdice. Ja opet odneo majstoru, on kaze sredio sam Malo podmaza zategao I ide super, neznam zasto je zezala. Danas idem na teren, na mestima gde je izlazila ko iz sale morao sam da vozim sa upalenim reduktorom. Onako u gradu se neoseca toliko, AL na terenu je ko da je na pola snage, mozda ni toliko. Mozete li mi pomoci I savetovati sta da radim? :?

Post Reply