Svasta nesto

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

Tole
Automobil: Lada

Svasta nesto

Post by Tole »

Pozdrav svima. U pitanju je lada 111 1.5, 8v. Od nedavno mi se pojavljuje problem tezeg paljenja kada je motor topao (u pocetku je samo teze palio a sada nece uopste dok se ne ohladi) vremenom se taj problem prosirio i na trzanje motora, pa onda gubitak snage i (zasada) blago trokiranje. Svi ovi simptomi pocinju da se pojavljuju kad se kazaljka popne na (otprilike) pola radne temperature. Chek engine lampica se ne pali (dali dijagnostika moze da otkrije kvar i koji ta lampica ne signalizira?). Pa ako neko ima ideju o cemu se radi neka napise pa da pocnemo sa menjanjem delova.

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Re: Svasta nesto

Post by aleko-2141 »

Pogledaj po temama, prvom krenes od senzora bregaste i radilice

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Predpostavljam pumpa goriva, idi kod nekoga da ti premeri pritisak u sistemu i kad je motor hladan i kad je vruć

masan_motor

Post by masan_motor »

I meni miriše na pumpu za gorivo, kada se zagreje onda auto prvo počne da trokira polagano pa sve jače a kad je topao neće da upali dok se ne oladi. Pumpe riknjavaju uglavnom kada se auto vozi na rezervi i ostaje bez čorbe počesto.

Tole
Automobil: Lada

Post by Tole »

Ono sto se tice voznje na rezervi bas ne mogu da se pohvalim kolicinom koju sipam, ali ni jednom nije ostao bez goriva. A koliko u stvari treba da bude taj pritisak? I dali ti simptomi mogu imati veze sa dihtungom glave( posto gubim vodu a nemogu da ustanovim dali je posuda ili je produvao)?

masan_motor

Post by masan_motor »

Auuu jel ima antifriza u sistemu? Mora da ima inače kuva i isparava jako brzo. Ako ima malo antifriza onda samo isparava voda kao luda. Imaš li ulja u posudi za vodu? Imaš li belu skramu kada pogledaš kroz rupu gde se sipa ulje? Koliko km? Jel dimi pozadi? Diže temperaturu? 2600 din je pumpa za gorivo, moja devojka ih često menja jer voze na rezervi pa pumpa hvata podosta vazduha dok radi i nema adekvatno hlađenje pa pregori.

Ajvanho
Automobil: Lada 111 1.5 16v

Post by Ajvanho »

Ja sam imao takav problem - nije hteo auto da upali kad je motor vruć. Rešio sam tako što sam očistio motor ler gasa i kućište leptira.
Kad ništa ne pomaže - pročitaj uputstvo.

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Oce to da se desava i kad je motoru dosao kraj. Kad je hladan lakse upali jer su cilindri uži, kad se zagreje i cilindri se prošire i opadne kompresija. Nije loše i kompresija da se izmeri kad je vruć motor i kad je hladan.

branko111
Automobil: lada111

Post by branko111 »

Ako menjas pumpu obavezno operi rezervoar.
Ubacis parce lanca unutra pa tresi :shock:

rascho
Automobil: Lada 112 1.5 16V

Post by rascho »

Što se tiče ispitivanja pumpe, naučio sam zgodan trik, jer sam imao problema na Citroenu. Skineš povratno crijevo sa regulatora tlaka benzina i staviš u bocu, pa gledaš koliko benzina ističe na njega dok radi. Ako je mlaz jak, znači da pumpa daje dovoljan tlak, ako je mlaz slab ili ga uopće nema, znači da je pumpa riknula.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...

branko111

Post by branko111 »

Jos kad bi nasao to crevo..

Ja mesecima ne mogu da otkrijem za sta sluzi ono belo silikonsko crevo sto ide iz motora u..valjda onaj deo sto lici na mali elektromotor, na protivpozarnoj, sto sam slikao, a sto niko ne zna za sta sluzi :shock:

bruyoni

Post by bruyoni »

Regulator pritiska je na kraju zajedničkog voda dizni, idu dva creva do njega jedno vakuum drugo povratno benzina.
Za to što ne znaš šta je mi se čini da sam ti već rekao, to je vakuum prekidač. Serijski ne postoji na ladi a stavlja se kada ljudi ugrađuju venturi plin

rascho
Automobil: Lada 112 1.5 16V

Post by rascho »

branko111 wrote:Jos kad bi nasao to crevo..
Evo ti tu shematski prikaz cijelog sustava ubrizgavanja. Regulator tlaka je na kraju injektorskog raila (desno od injektora), a skidaš crijevo broj 20.

http://www.autoprospect.ru/vaz/2110-zhi ... -2112.html

A ovdje ti je slikoviti prikaza gdje se nalazi na motoru, za 8v motore (malo niže na istoj stranici je i za 16v).

http://www.autoprospect.ru/vaz/2110-zhi ... -2111.html

Naravno ne moraš skidati taj metalni dio cijevi, traži gdje se natakne gumeni dio, pa to skidaj.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...

branko111

Post by branko111 »

bruyoni wrote:Regulator pritiska je na kraju zajedničkog voda dizni, idu dva creva do njega jedno vakuum drugo povratno benzina.
Za to što ne znaš šta je mi se čini da sam ti već rekao, to je vakuum prekidač. Serijski ne postoji na ladi a stavlja se kada ljudi ugrađuju venturi plin
Ladu sam preuzeo iz radnje a gas nikad nisam ugradjivao :D
Jedino ako prodavac nije cackao.. :lol:
Na masi fotki naseg motora na netu 1.5 16v ima to crevo i pipac na motoru odakle krece...al nikako da nadjem fotku gde ide drugi kraj silikonca. Po svemu sudeci u taj deo na protivpozarnoj, koji ima dva plasticna pipka i s druge strane elektro prikljucak, plus minus(sto opet ne mogu da odredim sta je minus a sta plus na dve zice koje idu na to mesto, pa ako neko moze da pripomogne s bojama zica)

Ajd probacu da prevedem na ruski taj deo..da vidim dal je to sto kazes :twisted:

bruyoni

Post by bruyoni »

Već rekoh da nema na 16V drugo vakuum creva osim onog do regulatora pritiska, evo gledam tri uputstva i nigde neam nikakav vakuum prekidač. Da na nekim vlasničkim slikama ima patrljak creva ali je pertlovan.
Što se prekidača tiče, prekidač prekida znači može da prekida plus može masu zavisi ko je šta hteo da budži ko zna možda je to neka prvobitna ruska budževina kada nisu znali da povežu kompijuter pa prekidač gasi dizne ili pumpu da na kočenju motorm ne daju gorivo.

Post Reply