E sad ako te sve to mrzi a put te navede u Beograd, mogu ja to da ti odradim dok popijemo picence i zavrseno
Velika popravka i veliki problem sa brisacima.
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
- elektronicar
- Automobil: 2108 + 21093 +2109
Re: Velika popravka i veliki problem sa brisacima.
naravno, vec sam ti odgovorio da je problem sa kontaktima obrtnog polja. Kad probas da skines poklopac motora gde je puzni zupcanik videces bakarne klizne prstenove a na poklopcu ce da ti ostanu bakarni klizni kontakti koji klize po tim prstenovima. Sve ces lepo da ocistis, stavis neku novu mast, pazljivo nategnes bakarne klizace da bolje nalezu na klizne prstenove i sve to posle lepo probas pre ugradnje da dobro radi. Ne zaboravi da pri probi das dobru masau i pazi prste jer se sve u okretanju zna postaviti tako da te prikljesti !
E sad ako te sve to mrzi a put te navede u Beograd, mogu ja to da ti odradim dok popijemo picence i zavrseno
hvala na brzom odgovoru kolega.rastavljen mi stoji pa cu sutra da sve ocistim i podmazem pa javljam sta sam uradio.Svratio bi rado ali malo si daleko.nadam se da cemo imati priliku da popijemo neko pivce mozda na nekom okupljanju 
Samara 4ever
Eto mene da kazem sta sam uradio
Motoric sam ocistio sve sto sam milsio da treba, stavio novu mast sve lepo sastavio i probao i isto njesra
tako da sam otisao do prodavnice da vidim dali imaju novi i koliko kosta.Za Samaru nemaju samo za 110-ku.Cena prava sitnica 6000 din
Rece mi prodavac da zna nekog coveka da je poceo da rastavlja jednu Samaru pa sam otisao da vidim.Imao je motoric pa smo ga odma skinuli prikacili na konektor na moju lajku i eto rezultata
Dosao kuci namontirao motoric i sad brisaci rade 
Motoric sam ocistio sve sto sam milsio da treba, stavio novu mast sve lepo sastavio i probao i isto njesra
Rece mi prodavac da zna nekog coveka da je poceo da rastavlja jednu Samaru pa sam otisao da vidim.Imao je motoric pa smo ga odma skinuli prikacili na konektor na moju lajku i eto rezultata
Samara 4ever
pozzz svima,imam problem ns brisačima,naime,vozim neki dan kad odjednom prekid muzike,kao da sam ugasio radio i odmah se upali sam,a brisači usporiše,a u najvećoj brzini samo stanu,drugi dan ni u prvoj brzini ne mogu,samo krenu i na pola šajbe se zaustave,relej sam provjerio,u redu je,da li je riknuo motorić ili se može nekako reparirati ,malo podmazati ili mu nema spasa.
P.S. čitao sam da je jedan od članova ugratio motorić od VW T4 i super funkcioniše,ako mu ne gine zamjena,a ne uspijem nabaviti ovaj od VW da li bi se mogao ugraditi od Lade Priore,da li paše?
P.S. čitao sam da je jedan od članova ugratio motorić od VW T4 i super funkcioniše,ako mu ne gine zamjena,a ne uspijem nabaviti ovaj od VW da li bi se mogao ugraditi od Lade Priore,da li paše?
ide lada niza stranu kao soko sivi
-
rascho
- Automobil: Lada 112 1.5 16V
Digni brisače sa šajbe i probaj, ako tako radi znači da je motorić, ne može savladavati silu.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...
-
masan_motor
Kad smo kod brisača, na našoj ladi se onaj zadnji brisač jedva pomera, kao mrtav konj treba mu 15 sekundi da obiđe krug. Devojka kaže da mu je pre trebalo i više
Ima li leka? Neko servisiranje motora ili samo da se naulji nekako? Sećam se davno kada sam popravljao zadnji na jugu, sve radi, sve ok, sklopiš a on ni da mrdne. Propo poso skroz
Ima li leka? Neko servisiranje motora ili samo da se naulji nekako? Sećam se davno kada sam popravljao zadnji na jugu, sve radi, sve ok, sklopiš a on ni da mrdne. Propo poso skroz
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Skineš motoreduktor i mehanizam pa podmažeš
- belipotok2
- Automobil: lada111 1.5 8v
i kod mene malo zezaju brisaci,na interval kad ukljucim nekad stanu na pola ili rade non stop a nekad radi kako treba ...nego elektronicaru znas li ti nesto konkretno oko struje da zvirnes,dosao bih do tebe ako si u bgd i nekoj blizoj okolini,samo da nisi negde na nekoj cuki,slabo mi ide lada uzbrdoelektronicar wrote:Gubi spoj mase u samom obrtnom polju motora brisaca. Najjednostavnije zakacis neki drugi rezervni motoric brisaca na taj konektor i probas. Ako te ne mrzi onda sve lepo raskacis ocistis i podmazes, ali ... Postoji problem da posle dobro sve sklopis da ti zaustavni polozaj metlica bude na dole
Ako imas vremena svrati do mene imam neke motorice za probu.
Pri probavanju moras paziti prste i ostalo ! ROTACIONI DELOVI !!!
Šta da ti kažem,kad ništa neznam
-
rascho
- Automobil: Lada 112 1.5 16V
Mislim da on već neko vrijeme ne čita forum. Probaj ga kontaktirati na PM, pa će mu stići obavijest emailom da ima privatnu poruku, pa se možda javi.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
Pre neki dan stadose brisaci a motor radi.Raskacila se poliga sa one bele plastike koja naleze na one zglobove.Svi plasticni delovi na polugama brisaca su losem stanju pa sam bio resio da kupim nove poluge i platio 2600 din u mako krag proizvodjac master sport.Kada sam trebao da montiram nema zubce na poluzi koja ide na osovinu motora tu se uzupci i nemoze da oblaznjava oko osovine i sam konus poluge i ugla nisu kako trebaju,tako da je to novo zamensko katastrofa,pa cu im vratiti.Bicu prinudjen da stavim polovan mehanizam od neke lade cena polovnih poluga je oko 12e.Od kojih bi drugih kola odgovarale poluge brisaca za lade 112.Pozdrav.
Vreme je da se tema promeni i olade glave onih malobrojnih clanova koji i dalje citamo i pisemo, a poceli smo se psovati i vredjati. Kontam da je i to zabavno, ali da se vratimo na sustinu i da odrzimo Forum, buduci da ce nam biti potreban ako i dalje vozimo Lajke. Idem redom. Jes da sam amater, cesto to kazem, ali nije da mi ne radi kliker... Vozim, tek, proprskori kisica. Ukljucim brisace, a oni ni da mrdnu, a motorcic brisaca zuji. Izadjem, uhvatim brisac, povucem rukom, pokrenu se oba brisaca i obrisem sofersajbnu rucno. Znaci, otkacena poluga. Danas se latim posla. Ispadne prilicno posla. Otkacim posudu antifriza. Izvadim i zastitu iza posude. Dodjem do motorcica, ali dzabe. Zato Izvadim i celu plastiku ispod sofersajbne, a zatim i desni deo zastite. Tako nekako Izvadim i motorcic sa jednom polugom, i onda vidim da je druga poluga jednostavno ispala, jer su se polomili plasticni osiguraci u vidu prstena koji drze polugu za osnovni sistem mehanizma. Buduci da nemam takve prstene, a i ne znam ima li ih u prodaji, uzmem tvrdu zicu koju koristim za vino grad. Napravim prstencice, zagrejem ih plinskim brenercicem, namestim polugu kako treba, nataknem je na one dve plasticne glavcine mehanizma, uzareni prsteni naprave svoj zleb, i onda to polijem hladnom vodom. Kada budete otvarali ovaj sistem, bice vam jasno. Dakle, sve to vratim obratnim redosledom, na kraju zavrsim sa posudom za antifriz i, brisaci brisu perfektno. Mislim da sada, sa metalnim prstenima nikada nece riknuti. Bolje od fabrickog resenja. I, jos da kazem, ili da potsetim na jednu diskusiju - ne treba mi motorcic od kombija Wolksfagen, buduci da imam cetiri brzine i da brisu fenomenalno i kada vozite 150 km na cas. Secate se? Jednom sam pisao da je moj auto deo ruskog kontingenta namenjenog za Finsku, a koji je jednim delom zavrsio u Grcku, a drugim u Makedoniji. Tek toliko da se ne psujemo i dalje... Ili, barem umereno, tek da je zabavno i u funkciji razmene iskustva u funkciji odrzavanja u kondiciji nasih Lada koje polako nestaju pod naletom jeftinih placeva poluotpada Evropske unije. 
-
masan_motor
E na pravo si mesto došao, ovde mogu samo da te ubede kako si ti pokvario brisače i savetuju da otputuješ u rusiju i kupiš original ceo komplet za brisače sve sa motorom i polugama.
- Ajvanho
- Automobil: Lada 111 1.5 16v
@Pane
Svaka čast, ovo treba prebaciti u rubriku "Uradi sam".
Svaka čast, ovo treba prebaciti u rubriku "Uradi sam".
Kad ništa ne pomaže - pročitaj uputstvo.
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
Dobro rešenje, ja jedino nikako da odradim relej da bolje rade, ima tema i o tome.
Tako je, prebacio sam ovo iskustvo u rubrici "Uradi sam". Nije tesko, samo treba dosta vremena. I pamtite svaki strafcic odakle ste izvadili. Utrosite jedno popodne. Nije lose kada vam je ceo sistem brisaca u rukama politi ulje ili wd40 tamo gde je potrebno. Jer, godine su u pitanju, zna da bude suvo kao barut. Konzerva - dve piva dok se radi i moze biti i zabavno. Na kraju, zadovoljstvo je veliko, jer ste ustedeli na parama solidnu sumicu, a sistem radi i trebalo bi dugo raditi besprekorno. Ipak plastika i metal, nije isto.