dejca, Lada riva 2107

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

Locked
aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Re: dejca, Lada riva 2107

Post by aleko-2141 »

Skini razradi i ozraci opet

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

dejca wrote:Danas lada registrovana, cena 14700 din. Kad je onaj radnik proterao na valjke rekao mi je da prednji desni i zadnji desni tocak slabije koci. Ja u voznji nista ne primecujem, moze li glavni kocioni da bude problem?
Kada budeš oštrije prikočio primetićeš ;)
Razradi cilindre i radiće sve. Zadnji savetujem da staviš nov.

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Vazi uradicu to, zadnje imam nove stare mozda 30 godina, dao mi ih drug nekad njegov tata vozio lade pa imao u rezervi ali pitanje je kakve su gumice.

dejca

Post by dejca »

Prodjem ti ja jutros pored ladu i
Image
crko je cilindar, suzio je on jos i ranije ali sad procureo. Skinem dobos sad lako i
Image
Dobro cilindar imam, vreme nemam ali dobro pola sat do jedan sat zamena je gotova. Ali, sraf od bakarnog creva podje lako ali ide sraf ide i bakarna cev, zaribala cev za sraf i ako tako nastavim pokidacu cev. Sta da radim, odem do prodavnice valjda imaju cev ili gumice. Gumice nemaju cev imaju, duza malo ali bakarna je pa cu je saviti. Dodjoh kuci ali sipak cu da je zamenim, od petog cilindra ne mogu da je odvrtim. I opet razmisljam, da zovem komsiju limara pa da zavarimo parce nove cevi ili da narucujem gumice preko interneta i remontujem stari cilindar, ali setih se a sto ja ne skinem paknove i cilindar odsrafim od sraf i cev. I tako i bese skinuh paknove da mogu cilindrar da okrecem i tako njega skinuh i nasrafih nov. Lada koci, ulje nema da curi. Tako ako neko ima slican problem neka se tako snadje, neka odvrti cilindar od sraf.

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

Bravo, ja sam tako uvek radio, kod mene je crevo al zapekne i ono

dejo

Post by dejo »

ja ugrijem malo fenom te šarafe i moraju da idu.
to remontiranje kočionih koćionih cilindara je davna prošlost. stavi novi i vozi.
dobro si se snašao pa si vrtio cilindre umjesto cijevi... :D

dejca

Post by dejca »

Ma imam fen za vreo vazduh ali dali bi on to dovoljno zagrejao, drugo moralo bi se paziti da ne zagreje i glavcinu zbog lagera. Brener za autogeno zavarivanje bi tu najbolje odradio poso, brzo zagreje i toplota ne ode dalje.

Dare

Post by Dare »

Treba zameniti paknove posle ovoga.

dejca

Post by dejca »

Hmm, pa nisam, obrisao sam ih krpom koju sam natopio benzinom isto tako i dobos i sve ostalo. Kozi tocak, ostavlja trag na putu.

Boki78

Post by Boki78 »

I tako ce sve dok ti se pakne ne raspadnu, a to mozda i ne budes cekao dugo koliko mislis. Pakne natopljene uljem se bacaju, ne smirglaju se, ne brisu se itd ...

Dare

Post by Dare »

Točak koči sigurno nego problem je što koči preterano i ako prikočiš u krivini ima da se izokrećeš kao na ledu. Ulje za kočnice kad dospe na kočione površine ne podmazuje pa da izgubiš kočenje, nego naprotiv izaziva da se pakne odmah zalepe za doboš, čim pipneš kočnicu, i onda ne možeš da doziraš kočionu silu.

dejca

Post by dejca »

Pa nista menjacu ih onda, imam nove. Nisam znao da ih ate ulje unisti.

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Ako su kvalitetne i ako su nove od malo ulja im neće biti ništa. Problem prave jeftine male privrede koje koriste neadekvatne lepkove koje kočiona tečnost pojede. U suštini ako nije bilo baš propisno natapanje, kolik ovidim na fotki nije, samo ih okupaj sredstvom za pranje kočnica ili prebriši medicinskim benzinom i teraj. Takođe kako vidim po fotki MS pakne iz mog iskustva čisto đubre, probaj naći načalo ili nešto firmiranije.

djape1977

Post by djape1977 »

ako se malo potrudis, za ladu ces naci pakne svih normalnih proizvodjaca - lucas, ate, ferodo...
naravno, ne kostaju 1500din
j***** auto bez kardana

dejca

Post by dejca »

Hvala na savetima, imam neke nove stare oko 25 godina, pogledacu na njima pise li proizvodjac. A dobio sam ih od druga, njegov otac nekad vozio lade.

Locked