Još jedan jako čudan problem se pojavio na mojoj ladi 112 15LI 8V.
Zeza me curenje antifriza. Malo curi , pa mesec dana ne curi pa opet curi , pa ne curi.
Otkrio sam odakle curi. Sa požarnog zida. Na kraju sam poskidao plastiku , brisače, i onu izolaciju( dal je zvučna ili požarna nemam pojma) i imam šta da vidim . Creva koja vode i radijator koji greja kabinu su suva ali iz one velike plastike se sliva antifriz. Da li je to neko skidao i kako se skida . Ja sam za ovih 12,5 godina kako imam ladu nisam ni jednom skidao. pa je nisam n i otvorio. Ima li neko predlog za skidanje sve ili se skida samo zadnji poklopac pa se tako vadi radijator. Sada ću čak i da promenim filter za polen.
Problem za curenjem antifriza
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Re: Problem za curenjem antifriza
Skidaš kompletan prednji poklopac te crne kutije gde se nalazi filter kabine, ventilator i mali hladnjak. Kad povadiš sve šrafove pređi na kopče i pripazi jer je neki genije u rusiji odlučio da stavi i kopče sa donje strane te kutije pa ćeš se namučiti da ih skineš. Kad sve to skineš onda je vađenje hladnjaka prilično lak posao, samo pripaziš na klapnu vazduha, najbolje je prekidač u kabini prebaciti na minimum. Kad si već tu obavezno nova creva hladnjaka po mogućnosti balakovo, i nove šelne (prohronske), ili naći negde silikonska na metar jer su relativno prava pa nije nikakav problem.
- milanovic986
- Automobil: Lada 112 1.5 Li '04
Juce sam stigao u Nei Pori. Na ulazu u MK na pumpi Lukoil kod Kumanova je poceo da curi antifriz kod posude, tj. Kod ona dva tanja creva. Da napomenem da je pumpa na uzvisenju i auto je bio nagnut nazad. Kad sam auto stavio na ravno vise nije curelo. Danas sam ga vozio oko 35-40km i sve je regularno. I temperatura i nivo antifriza.
Napokon problem rešen. Promenjen radijator za grejanje kabine. Malo se oteglo ( zbog para)
-
masan_motor
Uskoro će i glavni hladnjak da ti progori ako već nisi menjao, nama je u par meseci pomrlo sve redom