BTW poslusaj me za vosak, nema sanse da i je to radio (skupo, sam materijal ti dodje negde 20% cene koju si platio), a znacice ti kao water repellent i barem ce pokusati da spreci da voda dodje u dodir sa tom njegovom zastitom...
Altinjanin 112
Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977
-
Boki78
Re: Altinjanin 112
Znas kako dogodine ako dodjes ima te pita, a koji si bre ti nesto si mi poznat 
BTW poslusaj me za vosak, nema sanse da i je to radio (skupo, sam materijal ti dodje negde 20% cene koju si platio), a znacice ti kao water repellent i barem ce pokusati da spreci da voda dodje u dodir sa tom njegovom zastitom...
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
Dodji mi familija,ne brinem kako je odradio. nema sad Boki,sve potroseno,jos harac drzavi do kraja meseca i ende..
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
-
Boki78
A, to je onda drugo
nista sa srecom pa da sto manje bude kod majstora, sto vise na putu! 
More napuni ti to onom zaštitom o kojoj sam ja pisao i ako napuniš kako treba pre će se na ostalim mestima skapati a sajtne neće. Jeste prljav posao ali je skoro džabe, preradjeno ulje imaš hvali ti samo još dva tri kila bitumen za parket i kreni.
Ova sajtna estetski jako loše urađeno, sad koliko će biti funkcionalno vrijeme će pokazati...
- altinjanin
slikao je covek sve dok je radio.Dosta sam se raspitivao gde da uradim,imao sam i ovde kod mene,sve je to bilo nesto skuplje,ali iskren da budem,kada sam se sabrao,toliko sam mogao da platim,tako da je ova cena za mene. Ta lajsna plasticna je tesko s...tek kada sam video kako izgleda kada je skinuta,sve upada u nju. i ne moze se oprati. Jedino da se legne pod auto,ili iz kanala,pa da se zaliva svaki put...sto je..
Mislim da sam dobro prosao,vreme ce pokazati.
Mislim da sam dobro prosao,vreme ce pokazati....a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
-
Boki78
Pazi gore sigurno neces proci nego da si radio tu kod tebe u kraju, sve go magarac i nabedjeni majstor, a kostaju k'o otrov 
- altinjanin
Bitno mi je da je sve zamenjeno gde je bilo trulo,pod sredjen,za taj novac koliko sam se skrpio,ok je. sad bar cu da vozim miran sto se toga tice.Reatest takodje,zimske gume imam. Razmisljam o velikom servisu,to me ceka isto. 35 000 sam presao od onog ludila podno Triglava...
Upravo to. Bitno je da su truli dijelovi sanirani.
-
Boki78
Veliki servis u normalnim uslovima ide na 60.000 pa ti nije bas iza coska. No kako si antitalicanaltinjanin wrote:Bitno mi je da je sve zamenjeno gde je bilo trulo,pod sredjen,za taj novac koliko sam se skrpio,ok je. sad bar cu da vozim miran sto se toga tice.Reatest takodje,zimske gume imam. Razmisljam o velikom servisu,to me ceka isto. 35 000 sam presao od onog ludila podno Triglava...
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
Lanac je zakon B-)
-
masan_motor
Crni altinjanin šta uradi od onako lepog auta ccc... Pa šta je bre ovo? Kao da je nogama mazao? Jel ovo sajtna kad se otvore vrata ili gepek? Jel se ovo vidi?!? Ko da je metlom mazao a te zaštite su krte kada se mnogo nabaca.
Ako je nekvalitetna kao bitumen ili slično, posle izvesnog vremena izgubi na elastičnosti i popuca. Nadam se da je barem zaštitio sajtne iznutra i podsajtne pre montaže, da ih je premazao temeljnom sivom dve ruke pa onda plastobit pa na kraju završne dve ruke nekog laka. Dosta toga si mogao i sam da uradiš, tako što ti on samo prefarba sajtne u temeljnu a ti dalje završiš.
Nadam se i da je pun var, da je co2 koristio itd. Manje rupice na vratima se obrade i iskalaišu brenerom pa oturpija, poravna gitom i traje sto godina.
Zanimljivo da naša lada samara nije imala tačkicu na sajtni posle 20 godina ali su zato ćoškovi krila, ispod šoferke, vrata sa donje strane i zadnji koševi bili truljavi. Pod bio ko nov. Ova lada 112 truljavi na sve strane pomalo, na podu sam našao rupe ko pesnica pored sajtni tako da kada dođe vreme ide u đubre ili se rade i podsajtne obavezno sa delom poda.
Drugar je skoro radio forda mondea, 100 evra je dao za zamenu jedne sajtne sa zaštitom i farbanjem. Tu u zemunu kod tebe.
Da te pitam, koje veličine su ti felne i gume na ladi? Sasvim pristojno izgledaju, ja planiram da uzmem neke 15" ali me brine kolika visina gume može da stane sa time da se lada koristi i kao terensko vozilo po vojvodini
A opet i da se volan ne optereti previše za lepšu polovinu 
Ako je nekvalitetna kao bitumen ili slično, posle izvesnog vremena izgubi na elastičnosti i popuca. Nadam se da je barem zaštitio sajtne iznutra i podsajtne pre montaže, da ih je premazao temeljnom sivom dve ruke pa onda plastobit pa na kraju završne dve ruke nekog laka. Dosta toga si mogao i sam da uradiš, tako što ti on samo prefarba sajtne u temeljnu a ti dalje završiš.
Nadam se i da je pun var, da je co2 koristio itd. Manje rupice na vratima se obrade i iskalaišu brenerom pa oturpija, poravna gitom i traje sto godina.
Zanimljivo da naša lada samara nije imala tačkicu na sajtni posle 20 godina ali su zato ćoškovi krila, ispod šoferke, vrata sa donje strane i zadnji koševi bili truljavi. Pod bio ko nov. Ova lada 112 truljavi na sve strane pomalo, na podu sam našao rupe ko pesnica pored sajtni tako da kada dođe vreme ide u đubre ili se rade i podsajtne obavezno sa delom poda.
Drugar je skoro radio forda mondea, 100 evra je dao za zamenu jedne sajtne sa zaštitom i farbanjem. Tu u zemunu kod tebe.
Da te pitam, koje veličine su ti felne i gume na ladi? Sasvim pristojno izgledaju, ja planiram da uzmem neke 15" ali me brine kolika visina gume može da stane sa time da se lada koristi i kao terensko vozilo po vojvodini
-
Boki78
Keder ti kaze da su vrata kabine u pitanju. Kad vec pomenuh njega lose je spojen, tj. ovo je bas grescica ... Keder se krati tako da jedan deo ide kao malo preko drugog pa se onda napne pri montazi i legne jedan kraj na drugi kao saliven ... Ovako ima prostor za upadanje vode ...masan_motor wrote:Crni altinjanin šta uradi od onako lepog auta ccc... Pa šta je bre ovo? Kao da je nogama mazao? Jel ovo sajtna kad se otvore vrata ili gepek? Jel se ovo vidi?!? Ko da je metlom mazao a te zaštite su krte kada se mnogo nabaca.
Bitumenske mase nisu krute, one koje iole valjaju se nikada i ne stvrdnu, leti pri visim temperaturama ako predjes pre njih ostace ti trag, zimi su taman dovoljno elasticni da ne puknu. E sad sto je ovde body krsh najpopularniji je drugo ...
100e za zamenu sajtne je lepa cena, i mora da bude uradjeno tip top. toga u Zemunu i generalno BG-u tesko da imas. Ovde ima odlicnih limarskih radionica koje rade saniranje udaraca, ali gotovo ni jedna nece da tretira truljevinu, prosto truljevinu radi sirotinja a tu para nema.
- altinjanin
Keder je tako i bio,i pre rada.Sto bih placao boju dodatno,kad mi ok ovo. mnogo me briga. 14 felne,gume 185/65/14
-
Boki78
Svejedno poglavice, keder se tako ne spaja, ko god da ga je spajao zajebao je posao,bilo fabrika bilo neko drugi
Inace kada se radi kakao valja postoji i umetak koji ide kroz kanal kedera na mestu spoja ...