Kuke, prikolice i maksimalna nosivost?
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
-
LadaRiva2013
- Automobil: Lada
Re: Kuke, prikolice i maksimalna nosivost?
ja sam pokusao da slepam ford fokusa koji ima 1100kg i nije bilo sanse. Prva brzina se patila zestoko ubacim u drugu i auto mi staje.
Tako da tripujem da bi lajka max 500kg vukla, preko toga je bas lutrija
Tako da tripujem da bi lajka max 500kg vukla, preko toga je bas lutrija
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
Fokus ima 1400kg, ja sam sa 1.6 vukao Audia 100 bez problema koji je teži od fokusa, vidi ti malo kako ti je podešen motor.
Kad sam imao zastavu i 93 sverc benzina i na makedonskoj granici prokliza remeniza na bregastoj i prezupci stojadinka. Slepovao me drug ludak isto stojadinkom, usput smo i prestizali a ja stacu morao sam da cutim samo da me dovuce kuci. Tezina auto oko 800 kg. + 300 lit. benzina. Tad se nije teralo vise, makedonci bili tupadzije a kad smo presli u bulgariju bilo je po edin ton minimum
. Da sam tad imao ladilaka bilo bi edin ton i polovina.
. Da sam tad imao ladilaka bilo bi edin ton i polovina.- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
Crni Dejca :-D
Najace je bilo 99-te posle rata, pojavi se ponekad benzin na privatnim pumpama i ono red kilometar. Ja udjem u pumpu nadjem gazdu i dam koju marku vise da tocim preko reda i koliko hocu. Stanem ja da tocim a ljudi gledaju i kazu, zastava to ce da se sklopi. I ja natankiramo 600-700 litra a stojadinka stoji ko oficir, a oni za glavu. ILI kad sam tocio na jugopetrol, rezervoar original i jos dva u gepik povezana racvama, i stojadninka regularno natoci 120 litra. 
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
Dejčo, očigledno si mnogo pošten čovek kad nisi uspeo da se obogatiš tolikim švercom.
Pa kako da varas ljude, nisam ja takav, a svasta sam se nagledao i naucio. Da iz jednog bureta se toči, super, običan, bezolovni. Da se metalni kanister otvori i unutra zavari metalni balon od litar ili dva. Kako prokuvati flasu i ona se smanji a da se ne zgužva. Kako obojiti benzin u željenu boju, I tako. Zaradelo se nije da nije ali kuća sve pojede, dogradjivanje i prepravka starog dela i odoše maroni.
-
masan_motor
Ja slepovao gomilu drugara ali nikad svojim automobilom, uglavnom me zovu da ih vucem jer imam laku nogu za to. Stvarno tu treba biti umetnik kako bi se sacuvala lamela. Moj otac vukao stojadinom prikolicu + gepek natovareno sa 500-700 kg po 600 kilometara preko planina i dolina. I nikad nista prema tome... Ruske lamele su definitivno znj. Komsija je kupovao nove lade nekada davno i kaze - odmah cim preuzmem auto odem u servis i stavim valeo set. Kaze ok je nova lada ali set kvacila nemaju pojma da naprave 
Pa vidis na mojoj je fabricka a na satu 166.000km. Preterala je tone i tone, nekad N.T.D. sad humusa i vode sa vlasine, zavisi kako se voze kola i kvacilo uvek mora biti nastelovano nisko da ima sto manji hod.
-
masan_motor
Vidiš sad sam se podsetio, kaže da je te delove bacao u podrum, mođžda bi nekoga zanimale originalni setovi prva ugradnja? To su takve kockaste lade ko tvoja, i starije.