Salim se,ja se s tim ne bih zezao,u Auto disku sam bio uzeo iste te i posle pola dana elektroda je pocela da se mrda
Koje svećice?
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
- savke
- Automobil: Samara i Laguna
U Novom Sadu sam kod Cubike u radnji video NGK Svecice svih sorti. Za BP6E (V-Line) mi trazi 1400Din. Moram otici do njega kada stignem da vidim da li lice na original.
Trenutno imam iste takve ali kupljen na pijaci. Presle su nekih 15000 i vidi se na njima da su potrosene, (velik zazor, a zljeb se skoro izguo)
Inace kada sam ih stavio, radile su odlicno, ali sam pre jedno 1000km primetio da mi motor radi nesto nepravilnije sto me je navelo da juce pogledam svecice. Smanjio sam zazor i sada radi ok, ali samo za prvu pomoc dok ne kupim nove.
Da li neko zna gde jos u NS da probam da nadjem Original NGK?
Pozdrav!
P.S. Dok sam vozao motore stalno sam kupovao Champion i bio prezadovoljan njima ali ni to sada nisi siguran da je original....
Trenutno imam iste takve ali kupljen na pijaci. Presle su nekih 15000 i vidi se na njima da su potrosene, (velik zazor, a zljeb se skoro izguo)
Inace kada sam ih stavio, radile su odlicno, ali sam pre jedno 1000km primetio da mi motor radi nesto nepravilnije sto me je navelo da juce pogledam svecice. Smanjio sam zazor i sada radi ok, ali samo za prvu pomoc dok ne kupim nove.
Da li neko zna gde jos u NS da probam da nadjem Original NGK?
Pozdrav!
P.S. Dok sam vozao motore stalno sam kupovao Champion i bio prezadovoljan njima ali ni to sada nisi siguran da je original....
Samo zamisli da je svaki novi dan bolji nego juče a lošiji od sutra....!
- milicevicv
Uf, losa je racunicamilicevicv wrote:ma bosna super kad crkne opet 100 din, a pošto sve lade troše ulje i prljaju se brzo sveæice,gde je tu raèunica dati za sveæice 50 - 60e,ja ih koristim i nemam nikakvih zamerki ima loših serija a i dobrih
Jednom sam uzeo Super Bosna - trokrake, jedan krak spojen sa elektrodom
Ovaj u prodavnici mi rekao da ne diram zazor na svecicama? Sta vi kazete?
pozdrav!
Gresis. Tj. razmisljas kao moj cale. Zato ja imam bar 5-6kg Bosna svecica po garazi!milicevicv wrote:ma bosna super kad crkne opet 100 din, a pošto sve lade troše ulje i prljaju se brzo svećice,gde je tu računica dati za svećice 50 - 60e,ja ih koristim i nemam nikakvih zamerki ima loših serija a i dobrih
Samara na TNG ne trosi ni gram ulja, a NGK svecice da sam slikao posle prvog skidanja na 20.000 i kusur hiljada ne bi verovao kako su izgledale - ni kap ulja. Doduse imale su onu gar ili kako se zove, ali sam to zacas ocistio i zasijale su... Doduse mozda i Bosna na plinu rade dobro, ali nisam imao priliku da probam, jer sam od njih odustao sa prelaskom na TNG.
- Samar-Guja
- Automobil: Lada Samara 1.3S
Mnogo kenjate sa tim markiranim svecicama ne znam tacno naziv nego klasichne Bosna svecice i auto radi OK. ako hocete jacu varnicu treba vam jaca bobina npr. ladine daju 16 do 18000 volti dok audijeve daju od 20 do 25000 volti pa da se ne zamarate sa tim svecicama Bosch , ngk , itd. kupite jacu bobinu i auto ce bolje da ''ide'' . 
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)
Ulje menjam na 5000km, eventualno 100-500km preko. Uvek kada zamenim mi je na meracu tacno izmedju MIN i MAX. Povremeno proverim, kada recimo perem auto, i ne mrda, tako da uvek imam visak i jos ga nikad nisam sipao (sem kad me zezao uberlauf). Ako ne izadje preko uberlaufa i ne tece nigde, gde moze da ode za tih 5000-5500km?savke wrote:Kobac SPOSvali auto mora da trosi ulje, cak i novi koji izadje iz fabrike ima propisano koliko bi ulja trebao da trosi na naprimer 10000!!!Samara na TNG ne trosi ni gram ulja
Dakle nisam merio u mililitre ali ne dosipam nikad i svecice su ciste na LPG a na benzin je bio horor, sto se svecica tice