Trza nakon dodavanja gasa
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
-
masan_motor
Re: Trza nakon dodavanja gasa
Boljeg kvaliteta je u sariti, u onoj prodavnici u d. Tucovića je očajnog kvaliteta. Ima tema samo o toj posudi, tamo sam stavljao nekoliko predloga.
Ja sam bio pokrenuo tu temu o posudi. Ali izgleda da niko od forumasa nije stavio u svoju Lajku posudu od nekog drugog automobila, pa da podeli iskustva. Mislim da su i cepovi za tu posudu loseg kvaliteta, ili i njih izradjuje neko na Balkanu. Nema mira od svercera i prevaranata, a onda kudimo auto, kao Rusi su nam krivi.
-
masan_motor
Auto kao auto malo je bolji od zastavinih tokom 80tih godina sto ja pamtim ali usled katastrofalnih delova postaje bukvalno neupotrebljiv. Ove plasticne posude su nalik plasticnoj flasi kojoj treba nekoliko voznji da se pretvori u staklo. Vise mi lici na novogodisnju kuglu koju ako nezgodno pipnes pukne na sto komada. Evo ova nasa je dobila sitne pukotinice kroz koje rosi. Sta tu mozes da uradis nista, da sednes i places. Ovde ljudi pricaju neke mitske price a snalaze se kako znaju i umeju, krpare i dovlace delove ko zna odakle i cute za svoju muku. Bas sam gledao, prosecno su ladini delovi skuplji 2-3 puta od divljih golfovih. Kvalitet necu ni da pominjem u to se svako uverio.
-
Boki78
Daklem rezime, bacanje para kod lade izadje 2-3x vise od bacanja para kod golfa? E to se u moje selo zove argumenat 
-
masan_motor
Pa samo ta smrdljiva posuda za vodu kosta 800 i kusur dinara plus par hiljada za antifriz koji iscuri tokom njenog raspadanja. Ako ih menjas odmah, onda jedna posuda u dva meseca, po mojoj statistici. Kod golfa to nikada ne riknjava jer je dobro uradjeno. I sad ti skupi 100 ovakvih nebuloznih kvarova na ladi pa sedi i plachi. Ovakvi znj delovi mislim da postoje samo u Srbiji. Ajde rusu u nekoj tajgi da rikne deo posle mesec dana, pa odgrizao bi glavu prodavcu i igrao basket.
-
Boki78
Ti ne padne na pamet da ti mozda bajno odrzavani motor nabija pritisak preko neke mere, da ti cep mozda ne otvara na 1.5 bara itd. ili je da zamenis jos jedno 50 posuda pa posumnjas i na nesto drugo
Daj boze da je tom autu ikad redovno zamenjen antifriz ...
Podrzavam Te i hteo sam da stavim sliku odrzavanih kola al to kod mene ne funkcioniseBoki78 wrote:Ti ne padne na pamet da ti mozda bajno odrzavani motor nabija pritisak preko neke mere, da ti cep mozda ne otvara na 1.5 bara itd. ili je da zamenis jos jedno 50 posuda pa posumnjas i na nesto drugoDaj boze da je tom autu ikad redovno zamenjen antifriz ...
(https://postimg.org/image/r37vazuml/
Last edited by Comodore on Sat Nov 26, 2016 7:06 pm, edited 1 time in total.
Nije sve bas tako
-
masan_motor
Antifriz se menja jednom u 2 meseca, sipa se g12
Pošto pumpa za vodu riknjava na 25.000 km, budi siguran da se menja na 2 godine iako je servisni interval 5
Pošto pumpa za vodu riknjava na 25.000 km, budi siguran da se menja na 2 godine iako je servisni interval 5
-
Boki78
Onda si miran, posto ti skvo inace predje 25000km za 10 godina, tako da vidis kako su to trajni delovi
P.S u nju ide G11, nema potrebe za G12 ...
P.S u nju ide G11, nema potrebe za G12 ...
masan_motor wrote:Pa samo ta smrdljiva posuda za vodu kosta 800 i kusur dinara plus par hiljada za antifriz koji iscuri tokom njenog raspadanja. Ako ih menjas odmah, onda jedna posuda u dva meseca, po mojoj statistici. Kod golfa to nikada ne riknjava jer je dobro uradjeno. I sad ti skupi 100 ovakvih nebuloznih kvarova na ladi pa sedi i plachi. Ovakvi znj delovi mislim da postoje samo u Srbiji. Ajde rusu u nekoj tajgi da rikne deo posle mesec dana, pa odgrizao bi glavu prodavcu i igrao basket.
Ovo je orginal posuda .....od 204 god [url=https://postimg.org/image/n3aex2zg ... .jpg[/img][/url]
Nije sve bas tako
No comentmasan_motor wrote:Antifriz se menja jednom u 2 meseca, sipa se g12![]()

Last edited by Comodore on Sat Nov 26, 2016 7:47 pm, edited 1 time in total.
Nije sve bas tako
Nije sve bas tako
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Ne znam šta se trudiš da mu dokažeš, vidiš i sam da mu je misaoni proces stran pojam jer je ustanju da ode u radnju vidi da je krš deo, plati krš deo i ugradi krš deo a onda se čudi što je krš. Realno gledano kada takvi niži primati uzmu auto i pride ga sami održavaju a on odbija u da crkne u potpunosti može biti samo potvrda kvaliteta vozila po pitanju otpnosti na budale.
Wintere kao gume ni nove nisu nešto a da ne pričam nakon 8 godina, jedino na snegu. Vlažan asfalt, suv, niža, viša temperatura... stvar je što su vlasnicima to često prve zimske zbog cenovnog faktora pa je zimi u odnosu na letnje svakako bolje.
-
masan_motor