Zalim alii kod mene su se pokazale izuzetne . Jasno da ih menajm na 6 meseci .bruyoni wrote:Ne znam šta se trudiš da mu dokažeš, vidiš i sam da mu je misaoni proces stran pojam jer je ustanju da ode u radnju vidi da je krš deo, plati krš deo i ugradi krš deo a onda se čudi što je krš. Realno gledano kada takvi niži primati uzmu auto i pride ga sami održavaju a on odbija u da crkne u potpunosti može biti samo potvrda kvaliteta vozila po pitanju otpnosti na budale.
Wintere kao gume ni nove nisu nešto a da ne pričam nakon 8 godina, jedino na snegu. Vlažan asfalt, suv, niža, viša temperatura... stvar je što su vlasnicima to često prve zimske zbog cenovnog faktora pa je zimi u odnosu na letnje svakako bolje.
Trza nakon dodavanja gasa
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
Re: Trza nakon dodavanja gasa
Nije sve bas tako
-
Boki78
Wintere kao gume ni nove nisu nešto a da ne pričam nakon 8 godina, jedino na snegu. Vlažan asfalt, suv, niža, viša temperatura... stvar je što su vlasnicima to često prve zimske zbog cenovnog faktora pa je zimi u odnosu na letnje svakako bolje.[/quote]bruyoni wrote:Gume stare 8 god
Ja ne mogu da se pozalim na njih, daleko su od nekog cuda, veoma lako im se dodje do ogranicenja, tj do prostora u kome se leti iz krivine itd, ali kad se to zna i vozi unutar prostora u kome lajka i inace traje normalno one ne predstavljaju neki problem. No za ljude koji vole da voze i uzivaju u tome de facto su za zaobici ...
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Čak i na slabijim kolima im se suviše brzo nađe granica, na težim kolima je situacija nešto bolja, znam neke sa 159, pasatima, stiloima, avensisiam koji su terali Winteru i bili zadovoljni ali čim bi se uzelo nešto drugo ne nužno premium blo je "nisam očekivao da ću osetiti razliku ali..."
Moja logika je da štednja na gumi nije štednja jer baš kad ti bude potrebno da granica bude nešto dalje ona će biti bliže i tad će nastati šteta koja premašuje prvobitnu uštedu. Ne moraš tu granicu namerno tražiti ali desi se nešto, nepredviđena situacija...
Moja logika je da štednja na gumi nije štednja jer baš kad ti bude potrebno da granica bude nešto dalje ona će biti bliže i tad će nastati šteta koja premašuje prvobitnu uštedu. Ne moraš tu granicu namerno tražiti ali desi se nešto, nepredviđena situacija...
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
Tigar je za penzionere koji ne prelaze 80 km/h i ni 10 000km godišnje, uzeo sam normalniju gumu i po ovom sad vremenu sam prezadovoljan, bilo je naglog kocenja, uletanja u krivinu i nista drže ko lude, sto se tice delova za ladu kod nas ne znam za kvalitet al sve sto sam narucio iz Rusije za moj auto sve radi bez problema.
aleko-2141 wrote:Tigar je za penzionere koji ne prelaze 80 km/h i ni 10 000km godišnje, uzeo sam normalniju gumu i po ovom sad vremenu sam prezadovoljan, bilo je naglog kocenja, uletanja u krivinu i nista drže ko lude, sto se tice delova za ladu kod nas ne znam za kvalitet al sve sto sam narucio iz Rusije za moj auto sve radi bez problema.
Voxzena preko 160 na autoputevima i to po -5 do -15 stepeni , a po putu za Banu Bastu i Uzice ( pored drine) u stvarnim zimskim uslovima se pomasala super . A to da je zza penzionere okaci macku za rep jer i ja sam penzioner i ganjam ladu a ne drzim je u garazi . Samo svi zaboravljate da kad se gume skinu i okace da ih treba nam,azati sa glicerinom i pokriti . Pozdrav i zavrsuio ovu temu . Svako ima pravo na svoje misljenje
Nije sve bas tako
- aleko-2141
Xaxaxa, izgleda da ti zapalo neka bolja klasa :-D
Zadovoljan nisam, leteo sam sa njima dosta puta, citav auto kliza, kada sam imao udes sa fiestom pozadi su Wintere zadnji kraj je pobegao bez ikakvog otpora, od kad imam letnje normalne gume i sad ove zimske to je skroz drugi auto, vozim sa dva prsta ko servo da imam.
Zadovoljan nisam, leteo sam sa njima dosta puta, citav auto kliza, kada sam imao udes sa fiestom pozadi su Wintere zadnji kraj je pobegao bez ikakvog otpora, od kad imam letnje normalne gume i sad ove zimske to je skroz drugi auto, vozim sa dva prsta ko servo da imam.
- bruyoni
Rekoh aleku u nekoj drugoj temi, sve gume mogu da idu 160 kad dođe do primene zakona održanja impulsa onda se vidi koje su dobre koje ne.
Što se glicerina tiče, nakada je palilo sada je samo kozmetika jer je proces vulkanizacije toliko uznapredovao pa su lanci toliko zbijeni da glicerin ništa ne radi osim kozmetičkog efekta.
Što se glicerina tiče, nakada je palilo sada je samo kozmetika jer je proces vulkanizacije toliko uznapredovao pa su lanci toliko zbijeni da glicerin ništa ne radi osim kozmetičkog efekta.
- aleko-2141
Bas tako, na Fiesti su sve cetri miselinke i kad sestra kaze da se oseti razlika onda znaj da ima razlike u gumama
-
masan_motor
E ako sestra kaže da ima razlike onda ok
msm dobra guma se oseti samo na dobrom automobilu, ima tu i do trapa podosta.
- aleko-2141
Oseti se i na bicikli tako da se dobra guma oseti na bilo kom autu a losa guma na jakom autu moze samo probleme da stvori, audi a6 kvatro sa Savinim gumama drži ko cicak za ogledalo
E bas mi deluje da imate predrasuda. Ruske gume, fabricke, buduci da sam Lajku kupio novu, vozio sam 45.ooo km. Kada su pocele da popustaju, saznao sam da su izradjene od nekog poluplasticnog materijala koji se ne moze lepiti kada se guma probusi. I, buduci da je bila zima, i sneg je lepo poceo padati i zatrpati Skoplje, ja ti odem i kupim cetiri zimske Tigar gume. Lepo mi ih montiraju, balansiraju i ja krenem trecom trakom bulevarom, i iza sebe ostavljam vase golfove, BMV-e i slicne automobile. I tako lepo ne samo te zime, vec i narednih. A iste zimske gume nisam menjao niti u toku leta, i sa tim kompletom sam izgurao do predjenih 110.000 kilometara. Nijedom se nijedna nije probusila. I, pre ovog leta, konsultujem se, i kazu mi da i pored toga sto gume izgledaju solidno, da su prakticno, izgorele, i da nije pametno krenuti na godisnji odmor. Buduci da je to bio pocetak jula, a zimske gume izvan sezone imaju popust, ja sam ponovo kupio isti model zimske gume Tigar. I nakon balansiranja, izadjem na autoput i nabijem 155 km na cas. Ide Lajka bez problema, mada motor prilicno galami. Zato, reci cu vam, ne verujem da neko od vas vozi Lajku brze od 130 km na cas, iako joj to nije problem, vec vam ta losa izolacija ne da da nagazite do daske. Hocu reci, Tigar je zakon guma. Za te pare bolje nesto ne mozete sanjati. Ali ta posuda za antifriz me izludjuje. To ne mogu resiti. Sve je dobro, ali moram naci bolju, mozda od golfa, vidim da ste zaljubljeni u taj auto, pa mozda jedino taj deo zamenim necim sto nije rusko. Pored ruskih i beloruskih guma, naravno.
- bruyoni
Nakon Semperit wintergrip jer wintera nije postojala lada dobila wintere, da probamo domaći proizvod. I otac i ja primećujemo da je u svakom pogledu wintera lošija, kliza na kočenju i gasu kad je vlažno/debeo minus/toplije a suvo, u krivini lako prokliza preko nosa, ako se pride koči u krivini vrlo lako zanese zadnji kraj u navedenim uslovima, svagde lošije osim na snegu gde su razlike bile male. Nakon njih kupljeni Dunlop winter response a sad i Nokian W ni sa jednim ni drugim takvih problema nema dok se baš ne pretera za razliku od wintere kojoj je granica bila jako tanka. Znam dosta ljudi sa istim iskustvima tako da nije usamljen slučaj. Ako je nekome Wintera prva zimska guma biće oduševljen sve dok ne proba nešto bolje.
Što se cene tiče Semperit ne znam pošto je bio, Dunlop i Nokian kupljeni u leto pa je Dunlop imao neznatno višu cenu od Tigra a Nokian čak nižu. Po trenutnim cenama u ladinoj dimenziji za 500 din više po gumi ima Polaris, Winter grip 3, Krisalp po svim testovima gume daleko bolje od wintere. Ako se čeka leto i nečija rasprodaja lagera onda se vrata širom otvaraju tako da sam letos ocu za Ceed uzeo 15" Conti TS850 za nešto više od 5000 din po komadu a bilo je i jeftinijih pa je tako komšija za akorda uzeo Uniroyal MS za 3500 po komadu.
PS: zimske gume ne vozim leti.
Što se cene tiče Semperit ne znam pošto je bio, Dunlop i Nokian kupljeni u leto pa je Dunlop imao neznatno višu cenu od Tigra a Nokian čak nižu. Po trenutnim cenama u ladinoj dimenziji za 500 din više po gumi ima Polaris, Winter grip 3, Krisalp po svim testovima gume daleko bolje od wintere. Ako se čeka leto i nečija rasprodaja lagera onda se vrata širom otvaraju tako da sam letos ocu za Ceed uzeo 15" Conti TS850 za nešto više od 5000 din po komadu a bilo je i jeftinijih pa je tako komšija za akorda uzeo Uniroyal MS za 3500 po komadu.
Bryoni mislio sam da si stariji čovek, ali ako ćale vozi ceed onda..slično kao kod mene situacija
Beše u nekom auto časopisu skoro da su univerzalne gume, odličan izbor
Sad mi žao što ih ne uzeh umesto letnjih.
Beše u nekom auto časopisu skoro da su univerzalne gume, odličan izbor
Sad mi žao što ih ne uzeh umesto letnjih.
-
bortlonger
- Automobil: lada
kako brate takve cene, gde si to kupio? wintera sada kosta 3500, dunlop 7200, nokian 5400... bas zanimljivo da si ih ti nasao po takvim cenama.. da nisu mozda bile malo matorim DOT -om?bruyoni wrote: Što se cene tiče Semperit ne znam pošto je bio, Dunlop i Nokian kupljeni u leto pa je Dunlop imao neznatno višu cenu od Tigra a Nokian čak nižu. Po trenutnim cenama u ladinoj dimenziji za 500 din više po gumi ima Polaris, Winter grip 3, Krisalp po svim testovima gume daleko bolje od wintere. Ako se čeka leto i nečija rasprodaja lagera onda se vrata širom otvaraju tako da sam letos ocu za Ceed uzeo 15" Conti TS850 za nešto više od 5000 din po komadu a bilo je i jeftinijih pa je tako komšija za akorda uzeo Uniroyal MS za 3500 po komadu.
a sto se tice toga kakva je guma wintera, i uporedjivati je sa miselinom, dunlopom i slicnim, nije realno.. uostalom cena govori sve... e sad i ja sam za da se na gumama ne treba stedeti nikad, ali svako ima svoje za i protiv i pravo na izbor..
VELIKE MISLI SENJOR TRAVIJA
kod ugradnje novih svecica,obavezno ih kalite,ostavite auto da radi minimium 15min, jer kad se uradi generalna motor prvi put startuje potrebno je da u prvih 30sec dostigne maksimalni obrtni momenat
kod ugradnje novih svecica,obavezno ih kalite,ostavite auto da radi minimium 15min, jer kad se uradi generalna motor prvi put startuje potrebno je da u prvih 30sec dostigne maksimalni obrtni momenat
- bruyoni
Nisam ni mlad, ceed sam ja kupio ali je otac imao operaciju nakon koje sam mu dao auto da se ne gnjavi bez servoa i ostalih komocija.
Ne paziš na času, lepo sam napisao koliko šta košta više od wintere. 185/60 R14 Wintera je evo gledam 4200, Polaris3 4700, Semperit mastergrip 4600(tu sam se zeznuo za ime nije winter grip). Nokian sam kupio u Keleni u (guma stara 6 meseci) a oni radili rasprodaju jer im je drugi preoteo zastupništvo za tog proizvođača. Dunlop u Vulco u Zemunu bila je jesen a gume proizvedene početkom te godine, ne mogu se setiti godine ali je bila ona fama kad su zimske bile obavezne pa su gume išle. Conti kupljen proletos u Coningu stare godinu dana, radili su obnovu inventara pa su tad kupljene. Poznajem dosta ljudi iz auto-moto branše u Srbiji tako da dobijem tip za takve stvaribortlonger wrote:kako brate takve cene, gde si to kupio? wintera sada kosta 3500, dunlop 7200, nokian 5400... bas zanimljivo da si ih ti nasao po takvim cenama.. da nisu mozda bile malo matorim DOT -om?bruyoni wrote: Što se cene tiče Semperit ne znam pošto je bio, Dunlop i Nokian kupljeni u leto pa je Dunlop imao neznatno višu cenu od Tigra a Nokian čak nižu. Po trenutnim cenama u ladinoj dimenziji za 500 din više po gumi ima Polaris, Winter grip 3, Krisalp po svim testovima gume daleko bolje od wintere. Ako se čeka leto i nečija rasprodaja lagera onda se vrata širom otvaraju tako da sam letos ocu za Ceed uzeo 15" Conti TS850 za nešto više od 5000 din po komadu a bilo je i jeftinijih pa je tako komšija za akorda uzeo Uniroyal MS za 3500 po komadu.
a sto se tice toga kakva je guma wintera, i uporedjivati je sa miselinom, dunlopom i slicnim, nije realno.. uostalom cena govori sve... e sad i ja sam za da se na gumama ne treba stedeti nikad, ali svako ima svoje za i protiv i pravo na izbor..